Άγνωστη παραμένει πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής του για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας.

Τα περιθώρια πλέον στενεύουν για το της Μάλτας την Παρασκευή.

«Υπάρχουν καθυστερήσεις με προσχήματα, κατά κύριο λόγο από το » δήλωσε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ o κυβερνητικός εκπρόσωπος , συμπληρώνοντας όμως ότι τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «κάθε φορά που είμαστε κοντά, το έχει μια τακτική να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις γιατί θεωρεί ότι όσο ο χρόνος πιέζει και όσο η οικονομία τελεί σε αβεβαιότητα, τόσο περισσότερο μπαίνει στη γωνία ο αντισυμβαλλόμενος του Ταμείου». Ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε κριτική και στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, κατηγορώντας τον επίσης ότι βρίσκει διάφορα προσχήματα για να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης:   Διαπραγμάτευση: Δραματική νύχτα για την Ελλάδα

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, πριν από τη συνεδρίαση του , η επιστροφή του κουαρτέτου αναμενόταν από, σήμερα, Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr οι διαπραγματεύσεις «κόλλησαν» στην κατανομή των μέτρων για το 2019 και για το 2020. Η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι Γερμανία και ΔΝΤ επιμένουν ώστε η μείωση των συντάξεων να γίνει σχεδόν ολόκληρη το 2019, με την ελληνική πλευρά να επιμένει ότι έστω ένα μέρος του ασφαλιστικού πακέτου θα πρέπει να μετατεθεί για το 2020.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε ευθέως την ενεργοποίηση των μέτρων και των αντίμετρων με την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος. Ο πρωθυπουργός, με δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής», υποστήριξε: «Είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και τα αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 – και αυτό μόνο αν στο μεταξύ υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται».

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ