Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση αντιμετωπίζουν την απειλή της ακραίας φτώχειας, καθώς οι δύο κλάδοι, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (18,4%).

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση αντιμετωπίζουν την απειλή της ακραίας φτώχειας, καθώς οι δύο κλάδοι, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (18,4%). Το δεκάμηνο του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω, με απίστευτες εναλλαγές και μεταβολές στην αγορά εργασίας.

Στα… περίεργα είναι η αύξηση της απασχόλησης προσωπικού από τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ φυσιολογική θεωρείται η αύξηση του αριθμού των οικονομικά μη ενεργών πολιτών.

Ο αριθμός των απασχολουμένων μπορεί να ανέρχεται σε περίπου 3.900.000 άτομα, αλλά πολλές από τις θέσεις αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω των επιδομάτων και της απαγόρευσης απολύσεων.

Τουλάχιστον, μέσα σε όλα αυτά φαίνεται ότι υπάρχει αύξηση της απασχόλησης αορίστου χρόνου και μείωση της μερικής απασχόλησης κατά 11% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι η αγορά ζητάει συνεχώς ειδικευμένους τεχνίτες, ενώ από την άλλη μειώνονται οι χειριστές μηχανημάτων και εξοπλισμού. Και έχουμε να δούμε πολλά ακόμη…