Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΕΕ-Brexit: Εν αναμονή της απάντησης του Μπόρις Τζόνσον στο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο

Newsroom από Newsroom
16/10/2020 16:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Brexit: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θα δώσει σήμερα την απάντησή του στο τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά…

με το αν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ή θα κινηθεί προς ασύντακτο Brexit σε τρεις μήνες, που θα προκαλέσει χάος στις αλυσίδες τροφοδοσίας την ώρα που οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού δείχνουν τα δόντια τους, αναφέρεται σε σχόλιο του Reuters.

Το τελεσίγραφο δόθηκε χθες κατά την πρώτη ημέρα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής με θέμα το Brexit: δεδομένης της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις Βρυξελλών-Λονδίνου, η βρετανική πλευρά καλείται να κάνει υποχωρήσεις ή να κατευθυνθεί προς μία μη συντεταγμένη έξοδο στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Λονδίνου, ο Ντέιβιντ Φροστ, δήλωσε έκπληκτος και απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή προσέγγιση, που δεν συνίσταται πλέον στην προτροπή για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

«Εκπληκτος από την θέση ότι για να υπάρξει συμφωνία, όλες οι κινήσεις πρέπει να προέλθουν από το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ ο οποίος θεωρεί το Brexit επανάσταση που θα επαναφέρει την αίγλη του βρετανικού έθνους κράτους, κάνοντας λόγο για «ασυνήθη προσέγγιση» της διαπραγμάτευσης.

Καθώς αγωνίζεται με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της επιδημίας στην χώρα του, ο Μπόρις Τζόνσον θα αναγκασθεί τελικά να δώσει την τελική απάντηση για το αν αποδέχεται μία «στενή» εμπορική συμφωνία ή θα κινηθεί προς την έξοδο άνευ συμφωνίας, επιρρίπτοντας για την εξέλιξη αυτή την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μετά την προσπάθεια του Τζόνσον να υποσκάψει την συμφωνία αποχώρησης του 2020, υπάρχουν φόβοι ότι το Λονδίνο κάνει χρήση της Madman Theory (Θεωρία του Τρελού), σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, σε μία αναφορά στην μέθοδο που χρησιμοποίησε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο η κυβέρνηση Νίξον υπονοώντας προς τις ηγεσίες του σοβιετικού μπλοκ ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει απρόβλεπτη και παράλογη συμπεριφορά.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι προτιμά την έξοδο μετά συμφωνίας, αλλά και επίσης ότι η Βρετανία μπορεί να τα καταφέρει θαυμάσια και σε ένα σενάριο χωρίς συμφωνία, στο πλαίσιο του οποίου το διμερές εμπόριο ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα περιέλθει σε αβεβαιότητα, ενώ τα σύνορα θα μπλοκαριστούν, μετατρέποντας την κομητεία του Κεντ σε αχανές πάρκινγκ φορτηγών.

Οταν ερωτήθηκε σήμερα αν ο Μπόρις Τζόνσον θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ απάντησε: «Ας δούμε τι θα πει αργότερα ο πρωθυπουργός. Θα το ακούσουμε πολύ προσεκτικά και αργότερα σήμερα θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες».

«Πάντοτε λέγαμε ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Ράαμπ στο BBC. «Τώρα τα πράγματα έχουν στενέψει. Εκκρεμούν στην πραγματικότητα μόνο δύο θέματα. Κατά συνέπεια, μία συμφωνία είναι εφικτή, αλλά αυτό απαιτεί καλή θέληση και από τις δύο πλευρές».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας έκαναν χθες σαφές ότι από ευρωπαϊκής πλευρά υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν θα παραβιασθούν και προειδοποίησαν ότι μία συμφωνία ειναι επιθυμητή, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επίσης χρειάζεται να προστατεύσει την ενιαία αγορά από φθηνά, εκτός προδιαγραφών αγαθά.

«Θέλουμε μία συμφωνία, αλλά θέλουμε επίσης να προστατεύσουμε τους όρους ισότιμου ανταγωνισμού (level playing field). Είναι ζήτημα ισοτιμίας είναι ζήτημα θέσεων εργασίας και ακεραιότητας της ενιαίας αγοράς», δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Συμβουλίου προσερχόμενος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η Γαλλία είναι έτοιμη για Brexit χωρίς συμφωνία, αν η Βρετανία αρνηθεί να συμφωνήσει ως προς τους όρους μία μελλοντικής συμφωνίας που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των γάλλων αλιέων στα βρετανικά ύδατα και θα θέτει κανόνες κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα θυσιασθούν οι γάλλοι ψαράδες για το Brexit», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος στην σύνοδο.

«Εάν δεν πληρωθούν αυτοί οι όροι, είναι πιθανόν ότι δεν θα έχουμε συμφωνία», πρόσθεσε. «Εάν δεν γίνει δυνατόν να επιτευχθούν οι σωστοί όροι στο τέλος αυτών των συνομιλιών, είμαστε έτοιμοι για μελλοντικές σχέσεις χωρίς συμφωνία».

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιθυμούν μία δίκαιη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τις μελλοντικές του σχέσεις με το ευρωπαϊκό μπλοκ, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», προειδοποίησε από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

«Θέλουμε συμφωνία, αλλά προφανώς όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Πρέπει να είναι μία δίκαιη συμφωνία που υπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Αυτό αξίζει κάθε προσπάθεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους η γερμανίδα καγκελάριος.

ΕΚ


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: BrexitΕΕΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίπτει η ΕΕ την πρόταση Πούτιν – «Ο Σρέντερ δεν μπορεί να είναι έντιμος διαμεσολαβητής»

11/05/2026 | 19:00
Featured

Τελεσίγραφο Τραμπ στην ΕΕ: Αν δεν εφαρμόσετε την εμπορική συμφωνία έως 4 Ιουλίου, οι δασμοί θα φτάσουν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα

08/05/2026 | 10:13
Featured

ΕΕ: Οι νέοι δασμοί Τραμπ στα αυτοκίνητα δείχνουν την αναξιοπιστία των ΗΠΑ – «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

02/05/2026 | 13:00
Featured

Κομισιόν σε Τραμπ: Θα διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της Ε.Ε.

02/05/2026 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γεννηματά: Επαίσχυντη η τροπολογία για τους ΟΤΑ - Άμεση κατάργηση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΟΣΔΕ 2026- ΑΓΡΟΤΕΣ: Στο μικροσκόπιο μισθώσεις, δικαιώματα και συνδεδεμένες – Φόβοι για νέες περικοπές στις αγροτικές ενισχύσεις

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2026: Περικοπές έως 50%, αναδρομικά φωτιά και 7 παραδείγματα για χηρείας – Δημοσίου

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Έκτακτο πακέτο ΔΥΠΑ: 15.000 θέσεις εργασίας και νέο μοντέλο κοινωφελούς απασχόλησης – Μαζικό σχέδιο προσλήψεων

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΔΕΗ: Προσφορές-μαμούθ €18 δισ. στην ΑΜΚ – Αντλεί €4,5 δισ. με ψήφο εμπιστοσύνης από επενδυτικούς κολοσσούς

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ – ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ!

    224 shares
    Share 90 Tweet 56
  • Παγκόσμιος συναγερμός για την έξαρση του Έμπολα – «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • ΑΣΕΠ 2026: 4.746 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο – Σκιά καταγγελιών για παράνομους τίτλους, τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch