Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΕΕ-Brexit: Εν αναμονή της απάντησης του Μπόρις Τζόνσον στο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο

Newsroom από Newsroom
16/10/2020 16:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Brexit: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θα δώσει σήμερα την απάντησή του στο τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά…

με το αν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ή θα κινηθεί προς ασύντακτο Brexit σε τρεις μήνες, που θα προκαλέσει χάος στις αλυσίδες τροφοδοσίας την ώρα που οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού δείχνουν τα δόντια τους, αναφέρεται σε σχόλιο του Reuters.

Το τελεσίγραφο δόθηκε χθες κατά την πρώτη ημέρα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής με θέμα το Brexit: δεδομένης της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις Βρυξελλών-Λονδίνου, η βρετανική πλευρά καλείται να κάνει υποχωρήσεις ή να κατευθυνθεί προς μία μη συντεταγμένη έξοδο στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Λονδίνου, ο Ντέιβιντ Φροστ, δήλωσε έκπληκτος και απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή προσέγγιση, που δεν συνίσταται πλέον στην προτροπή για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

«Εκπληκτος από την θέση ότι για να υπάρξει συμφωνία, όλες οι κινήσεις πρέπει να προέλθουν από το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ ο οποίος θεωρεί το Brexit επανάσταση που θα επαναφέρει την αίγλη του βρετανικού έθνους κράτους, κάνοντας λόγο για «ασυνήθη προσέγγιση» της διαπραγμάτευσης.

Καθώς αγωνίζεται με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της επιδημίας στην χώρα του, ο Μπόρις Τζόνσον θα αναγκασθεί τελικά να δώσει την τελική απάντηση για το αν αποδέχεται μία «στενή» εμπορική συμφωνία ή θα κινηθεί προς την έξοδο άνευ συμφωνίας, επιρρίπτοντας για την εξέλιξη αυτή την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μετά την προσπάθεια του Τζόνσον να υποσκάψει την συμφωνία αποχώρησης του 2020, υπάρχουν φόβοι ότι το Λονδίνο κάνει χρήση της Madman Theory (Θεωρία του Τρελού), σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, σε μία αναφορά στην μέθοδο που χρησιμοποίησε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο η κυβέρνηση Νίξον υπονοώντας προς τις ηγεσίες του σοβιετικού μπλοκ ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει απρόβλεπτη και παράλογη συμπεριφορά.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι προτιμά την έξοδο μετά συμφωνίας, αλλά και επίσης ότι η Βρετανία μπορεί να τα καταφέρει θαυμάσια και σε ένα σενάριο χωρίς συμφωνία, στο πλαίσιο του οποίου το διμερές εμπόριο ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα περιέλθει σε αβεβαιότητα, ενώ τα σύνορα θα μπλοκαριστούν, μετατρέποντας την κομητεία του Κεντ σε αχανές πάρκινγκ φορτηγών.

Οταν ερωτήθηκε σήμερα αν ο Μπόρις Τζόνσον θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ απάντησε: «Ας δούμε τι θα πει αργότερα ο πρωθυπουργός. Θα το ακούσουμε πολύ προσεκτικά και αργότερα σήμερα θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες».

«Πάντοτε λέγαμε ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Ράαμπ στο BBC. «Τώρα τα πράγματα έχουν στενέψει. Εκκρεμούν στην πραγματικότητα μόνο δύο θέματα. Κατά συνέπεια, μία συμφωνία είναι εφικτή, αλλά αυτό απαιτεί καλή θέληση και από τις δύο πλευρές».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας έκαναν χθες σαφές ότι από ευρωπαϊκής πλευρά υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν θα παραβιασθούν και προειδοποίησαν ότι μία συμφωνία ειναι επιθυμητή, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επίσης χρειάζεται να προστατεύσει την ενιαία αγορά από φθηνά, εκτός προδιαγραφών αγαθά.

«Θέλουμε μία συμφωνία, αλλά θέλουμε επίσης να προστατεύσουμε τους όρους ισότιμου ανταγωνισμού (level playing field). Είναι ζήτημα ισοτιμίας είναι ζήτημα θέσεων εργασίας και ακεραιότητας της ενιαίας αγοράς», δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Συμβουλίου προσερχόμενος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η Γαλλία είναι έτοιμη για Brexit χωρίς συμφωνία, αν η Βρετανία αρνηθεί να συμφωνήσει ως προς τους όρους μία μελλοντικής συμφωνίας που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των γάλλων αλιέων στα βρετανικά ύδατα και θα θέτει κανόνες κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα θυσιασθούν οι γάλλοι ψαράδες για το Brexit», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος στην σύνοδο.

«Εάν δεν πληρωθούν αυτοί οι όροι, είναι πιθανόν ότι δεν θα έχουμε συμφωνία», πρόσθεσε. «Εάν δεν γίνει δυνατόν να επιτευχθούν οι σωστοί όροι στο τέλος αυτών των συνομιλιών, είμαστε έτοιμοι για μελλοντικές σχέσεις χωρίς συμφωνία».

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιθυμούν μία δίκαιη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τις μελλοντικές του σχέσεις με το ευρωπαϊκό μπλοκ, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», προειδοποίησε από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

«Θέλουμε συμφωνία, αλλά προφανώς όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Πρέπει να είναι μία δίκαιη συμφωνία που υπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Αυτό αξίζει κάθε προσπάθεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους η γερμανίδα καγκελάριος.

ΕΚ


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: BrexitΕΕΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

07/02/2026 | 23:45 - Ενημέρωση 08/02/2026 | 05:37
French President Emmanuel Macron welcomes European Commission President Ursula von der Leyen  as she arrives for a meeting with European leaders on Ukraine and European security at the Elysee Palace in Paris, France, February 17, 2025. REUTERS/Gonzalo Fuentes
Featured

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

07/02/2026 | 07:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Featured

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Ελλάδα-Κατάρ» – Το πολιτικό μήνυμα που αναταράσσει το σκηνικό

30/01/2026 | 13:27
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γεννηματά: Επαίσχυντη η τροπολογία για τους ΟΤΑ - Άμεση κατάργηση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη θαλάσσια ζώνη της Κρήτης – Ανησυχία για τη δόνηση δυτικά των Χανίων

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Μακελειό στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 31 οι νεκροί, 169 τραυματίες από έκρηξη σε τζαμί – Δείτε βίντεο

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Σύνταξη πάνω από 60% του μισθού το 2026: τα 5 κλειδιά, οι αδικίες και η αποκάλυψη για την «κλεψιά»!

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Γιορτή σήμερα 8 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Μαρινάκης: Διαχρονικά αναγκαίος ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Πρωτοβουλία Γ. Παπανδρέου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch