Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Εφικτή η συμφωνία για την ψήφο των αποδήμων τονίζει ο Θεοδωρικάκος

TechTeam από TechTeam
12/10/2019 16:41
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αναφερόμενος στην ψήφο των αποδήμων, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «η ζητούμενη μεταρρύθμιση αφορά την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό είτε διότι σπουδάζουν είτε διότι εκεί εργάζονται είτε διότι έχουν φύγει πολλά χρόνια από την χώρα. Αφορά δε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους».

Όπως σημείωσε, «χρειάζονται τουλάχιστον 200 ψήφοι στην Βουλή για να ισχύσει η όποια μεταρρύθμιση στο εν λόγω αντικείμενο, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ο Πρωθυπουργός, σύμπασα η κυβερνητική πλειοψηφία και νομίζω όλοι μας θέλουμε να την ψηφίσουν και οι 300 της Βουλής, καθώς αφορά όσους βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά έχουν την καρδιά τους, αλλά και τα συμφέροντα τους στην Ελλάδα»

Κάνοντας απολογισμό των συναντήσεων που είχε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, «έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά, διότι διαφαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο συναίνεσης. Στην συζήτηση υπάρχει μια «κόκκινη γραμμή», στην οποία έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η γραμμή είναι ότι η ψήφος αυτή θα είναι ισότιμη με όσους ψηφίσουν εντός Ελλάδας και όχι, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτές τις ψήφους να εκλέγονται πχ. 3 βουλευτές ή άλλος ορισμένος αριθμός βουλευτών Επικρατείας», επισημαίνοντας ότι κάθε άλλο είναι μειωτικό και προσβλητικό για τους εν λόγω ψηφοφόρους, ενώ ακόμη παραβιάζει την αρχή της ισότιμης ψήφου».

Σε ότι αφορά τον αριθμό των εκλογέων αυτών, ο Υπ. Εσωτερικών είπε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι αυτοί οι ψηφοφόροι, καθώς δεν γνωρίζουμε τον τόπο κατοικίας καθενός εκ των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ιδίως δε βάσει της ευκολίας των μετακινήσεων εντός της ΕΕ».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «έχουμε ένα στοιχείο από την ΑΑΔΕ, το οποίο αναφέρει ότι υπάρχουν 350.000 Έλληνες, που έχουν ΑΦΜ στην χώρα μας, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού. Αυτό είναι ένα μέτρο».

Απευθυνόμενος στην Κουμουνδούρου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επανεξετάσει την στάση του. Ήρθε η ώρα να κάνει μια μεγάλη πρωτοτυπία το πολιτικό σύστημα, να ψηφίσει με 300 ψήφους αυτό το νομοσχέδιο. Εμπράκτως ο Πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα, καθώς προσήλθε σε μια συζήτηση ανοιχτός».

Λέγοντας μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός διατίθεται να κάνει υποχωρήσεις από τις θέσεις του, επεσήμανε ότι «Η κυβερνητική πρόταση ήταν για επιστολική ψήφο, όπως ισχύει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Εμείς, ως ένδειξη για την συναίνεση που αποζητούμε, μπορούμε να κάνουμε πίσω και να δεχθούμε να υπάρχει ψηφοφορία στα προξενεία της Ελλάδας. Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα, που τέτοιες παράμετροι δεν μπορεί να εμποδίζουν την επίλυση του».

«Δεν θα αφήσουμε την Αθήνα να βουλιάξει στα σκουπίδια»
Για το φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η προηγούμενη διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής δεν έκανε τίποτα σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα, τα οποία σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, αναμένουμε να μας παρουσιάσει ο κ. Πατούλης. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφήσουμε την Αθήνα να βουλιάξει στα σκουπίδια».

Προσέθεσε ότι σε συνεργασία με όλους τους Δήμους ετοιμάζονται προγράμματα ενίσχυσης της ανακύκλωσης, αντικείμενο στο οποίο χρειάζεται όπως είπε, «τεράστια δουλειά, καθώς από το 18% των απορριμμάτων σήμερα, το ποσοστό ανακύκλωσης να φθάσει το 50%».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι πλέον οι Δήμοι έχουν την αυτονομία και την ευελιξία να συνεργαστούν με ιδιώτες για την διαχείριση τομέων, όπως τα σκουπίδια, η ηλεκτροδότηση και το πράσινο, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Όπως τόνισε, «κάτι τέτοιο αποκλείεται, με καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, να οδηγήσει έστω σε μία απόλυση εργαζόμενου σε ΟΤΑ».

Για τις προσλήψεις
Ο Υπ. Εσωτερικών ανέφερε ότι με διάταξη του πολυνομοσχεδίου, προβλέπεται να υπάρξει σχεδιασμός με ορίζοντα τετραετίας για την πρόσληψη όχι μόνο του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, αλλά και για την στελέχωση κομβικών υπηρεσιών με συμβασιούχους, όπως πχ. στην Πυροσβεστική.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα υπάρξει πρόσληψη 3.000 εργαζόμενων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με προβάδισμα στην μοριοδότηση όσων επί χρόνια απασχολούνται σε αυτό, ακόμη 4.500 προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή καθώς και σύμφωνα με την βούληση του Πρωθυπυοργού θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πρόσληψη 1.500 Ειδικών Φρουρών.

Αλλαγές στον εκλογικό νόμο
Για τις επόμενες εκλογές στους ΟΤΑ, όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, θα καταργηθεί η απλή αναλογική. Για το διάδοχο πλαίσιο είπε ότι θα αναζητηθεί σε συνεργασία με τους Δημάρχους, λέγοντας ότι μια καλή πρακτική ή έστω βάση συζήτησης, είναι η παλαιότερα ισχύουσα διάταξη, σύμφωνα με την οποία υποψήφιος που συγκέντρωνε το 42% στον α΄ γύρο, εκλεγόταν Δήμαρχος.

Ετικέτες: #ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝΝΕΑΣΥΡΙΖΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Έκκληση Φουρέιρα για την 8χρονη Αλεξία

Επόμενο Άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας μαζεύει ξυπόλυτος σκουπίδια

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση MRB: Ανεβάζει πάλι τη συσπείρωσή της η Ν.Δ. – Από πού κερδίζει η «Πλεύση»

11/04/2025 | 21:30 - Ενημέρωση 12/04/2025 | 06:46
Featured

Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις σε OPEN, MEGA, Attica

11/04/2025 | 07:00
Featured

Άνοδος για τη Νέα Δημοκρατία, στο 12,3% η διαφορά με την «Πλεύση Ελευθερίας»

10/04/2025 | 23:00 - Ενημέρωση 11/04/2025 | 04:56
Featured

Δημοσκόπηση Real Polls: Πρώτη η ΝΔ, ανεβαίνουν τα ποσοστά -Δεύτερη η Ζωή, στο 10,5% το ΠΑΣΟΚ

10/04/2025 | 21:31
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μπαράζ τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία: Στο επίκεντρο ακρίβεια, μισθοί στο Δημόσιο και δανειολήπτες

09/04/2025 | 21:00
Featured

Στην αντεπίθεση η Κίνα – 84% δασμοί σε αμερικανικά αγαθά από την Πέμπτη

09/04/2025 | 15:45
HOT NEWS

Ουκρανία: Έρχεται σφοδρή σύγκρουση Πούτιν, Τραμπ, Ζελέσνκι για τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης;

09/04/2025 | 13:00
Featured

Μαρινάκης για Τέμπη και πυρόσφαιρα: Οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης της αλήθειας

07/04/2025 | 15:20
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας μαζεύει ξυπόλυτος σκουπίδια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Λέκκας προειδοποιεί για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου: Nα μην κατοικηθούν ορισμένες κατοικίες

    564 shares
    Share 226 Tweet 141
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ LIVE Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα( ΚΕΑ), Επίδομα Παιδιού Α21 και λοιπά επιδόματα – Ποιοι και πώς υποβάλλουν αιτήσεις

    501 shares
    Share 200 Tweet 125
  • Ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση πυρός στο μέτωπο της Ουκρανίας

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • ΑΣΕΠ 2025: Πάνω από 6.700 μόνιμες προσλήψεις – Όλες οι τρέχουσες και επερχόμενες προκηρύξεις ανά ειδικότητα

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Σεισμός στη Μήλο: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την Ελλάδα και τον κίνδυνο νέου μεγάλου σεισμού

    1111 shares
    Share 444 Tweet 278
  • Αγρότες και κτηνοτρόφοι: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ έως Ιούλιο 2025 – Ποια ποσά και πότε καταβάλλονται

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
  • ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στον αέρα οι αγρότες: Καθυστερήσεις, και αδικίες στις συνδεδεμένες 2024- Τι γίνεται με το ΟΣΔΕ 2025

    511 shares
    Share 204 Tweet 128
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch