: Διορία μέχρι τις 30 Αυγούστου έχουν οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση της εκκαθάρισης εισφορών 2018 εφόσον έλαβαν χθες χρεωστικά ειδοποιητήρια.

Η διοίκηση του ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2018, με βάση το εισόδημα του 2017, για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση:

“Η Διοίκηση του ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2018 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών.

Τα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με εμπρόθεσμη ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης την 30.8.2019.”

Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ταμείου, και εφόσον είναι χρεωστικά, οι ασφαλισμένοι έχουν περιθώριο έως το τέλος Αυγούστου προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση. Αλλά και όσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ μπορούν, επίσης έως το τέλος Αυγούστου, να δηλώσουν ότι επιλέγουν να συμψηφίσουν το ποσό με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Αναλυτικά, βάσει της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και κατά την προηγούμενη, πρώτη εκκαθάριση, όσοι ασφαλισμένοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50,01 ευρώ μπορούν να το συμψηφίσουν με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή να εισπράξουν εφάπαξ το ποσό. Οσοι επιλέξουν τον συμψηφισμό πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Αυγούστου στον ιστότοπο του .