Έφτασε και στην Κρήτη ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», ο οποίος πλήττει με σφοδρότητα τη μεγαλόνησο.

Έντονη είναι η καταιγίδα αυτή τη στιγμή  στο Ηράκλειο, και μάλιστα η ένταση της βροχής είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ορατότητα πέρα από τα τέσσερα μέτρα.

Αδυνατούν να προσγειωθούν αεροπλάνα στο «Ν. Καζαντζάκης»
Σοβαρό πρόβλημα, όπως αναφέρει το neakriti, προκάλεσε η κακοκαιρία και στις πτήσεις, καθώς στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» δεν κατάφεραν να προσγειωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις πτήσεις, με μία εξ αυτών να προσγειώνεται στην Κω.

Διακοπές ρεύματος
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές. Συνεχείς διακοπές συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου.

Χείμαρροι οι δρόμοι στο Ηράκλειο
Σε χειμάρρους μετατράπηκαν μέσα σε λίγα οι δρόμοι στο Ηράκλειο, με φερτά υλικά να γεμίζουν το οδόστρωμα και τα φρεάτια να ξεχειλίζουν.

Από το μεσημέρι, όπως αναφέρει το cretapost, είχαν ξεκινήσει οι βροχοπτώσεις στον νομό Χανίων και μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν ήδη καταγραφεί 71 χιλιοστά βροχής στην Παλαιόχωρα.

Δείτε τις βροχοπτώσεις έτσι όπως τις κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr:

Όσο περνούσε η ώρα η κακοκαιρία προχωρούσε και στο νομό Ηρακλείου.

Στις 7 περίπου το απόγευμα ξεκίνησε η βροχή το κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα καταγράφεται μία έντονη δραστηριότητα με κεραυνούς.

Κλείνουν γέφυρες
Ήδη οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα, μαρτυρίες κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Η πορεία του «Ιανού»
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο «Ιανός» θα επηρεάσει την Κρήτη μέχρι και την Κυριακή.

Δείτε βίντεο από το Ηράκλειο: