Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

ΕΛΚ: Συγχαρητήρια σε Μητσοτάκη

TechTeam από TechTeam
13/04/2020 15:46
Ενημερώθηκε: 13/04/2020 18:49:03
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΝΕΑ -Εύσημα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον υποδειγματικό τρόπο που διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη διπλή κρίση κορωνοϊού και μετανάστευσης έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. κ. Antonio López-Istúriz.

Μιλώντας σε webinar που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Martens Centre for European Studies, ο κ. López-Istúriz συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επεσήμανε ότι η κρίση αυτή ανέδειξε την ανάγκη συγκροτημένης και στιβαρής ηγεσίας.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα στον αντίποδα το τι συμβαίνει στην Ισπανία (χώρα καταγωγής του).

Ως προς το μεταναστευτικό, τόνισε ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να λάβουν μέρος στην προσπάθεια κοινής αντιμετώπισης της πρόκλησης, αποδεικνύοντας στην πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και εξήρε την πρωτοβουλία της Ελλάδας για τη μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρες της Ένωσης.

Σχετικά με την Τουρκία ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αποδεχθεί κανένα είδος εκβιασμού, παρά το ότι σταθερά επιδιώκει μια καλή – λειτουργική σχέση με την Άγκυρα, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις από την πλευρά της Ευρώπης στα κριτήρια αυτής της σχέσης».

Κάλεσε την Τουρκία να μην επαναλάβει τα όσα συνέβησαν στον Έβρο, να σταματήσει αμέσως τη συστηματική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και την παραβίαση των Κυπριακών χωρικών υδάτων.

Εκτίμησε ότι αυτή η στάση της Άγκυρας δεν δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον ανάπτυξης των ευρωτουρκικών σχέσεων και διαμήνυσε ότι εάν η Τουρκία επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στις προκλήσεις. Να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως διαπραγματευτικό χαρτί ή μέσο πίεσης.

Η δήλωση αυτή ήρθε την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Τουρκία προωθεί ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στην ίδια διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Μετανάστευση και Γεωπολιτικές Προκλήσεις της Ευρώπης στην Ανατολική Μεσόγειο» παρενέβη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα της παρουσίας του συνόλου της ευρωπαϊκής ηγεσίας στα ελληνικά σύνορα, κατά τη διάρκεια της «ενορχηστρωμένης», όπως τη χαρακτήρισε, πρόκλησης της Τουρκίας στον Έβρο, «με στόχο την επίτευξη γεωστρατηγικών της στόχων».

“Η παρουσία της ευρωπαϊκής ηγεσίας στα εξωτερικά σύνορα ενός κράτους/μέλους πρώτης γραμμής στην υποδοχή και αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, όπως η Ελλάδα, δεν ήταν μόνον ένα γεγονός ισχυρού συμβολισμού.

Ήταν ένα γεγονός με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις για το παρόν και το μέλλον” τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δε θα πρέπει να υποτιμά τις τουρκικές δηλώσεις για “άνοιγμα των μεταναστευτικών πυλών” και να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση.

Έδωσε τέλος έμφαση στην ανάγκη αναθεώρησης και βελτίωσης της υπάρχουσας Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας με στόχο να γίνει πιο λειτουργική και αποτελεσματική, στη βάση αυστηρών κανόνων για την πλήρη τήρησή της.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του German Marshall Fund US, Ian Lesser, ο οποίος θεωρείται στενά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο επισήμανε την έλλειψη ενεργού αμερικανικής παρουσίας στην αντιμετώπιση των ζητημάτων με την Άγκυρα, ειδικά εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας και ύφεσής, αλλά και εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

Σχολίασε χαρακτηριστικά ότι σήμερα δεν θα υπήρχε ένας Χόλμπρουκ αν προέκυπτε μια κρίση τύπου Ιμίων, υπενθυμίζοντας το ρόλο του τότε Υπουργού Εξωτερικού των ΗΠΑ.

Ο Ian Lesser εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια θετική ατζέντα με την Τουρκία, στη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί, ότι η κατάσταση στην Συρία δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και αυτό θα αποτελεί πίεση τόσο για την Τουρκία όσο και κατ΄ επέκταση για την Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημείωσε τέλος ότι η κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει έναν αποπροσανατολισμό από μεγάλα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται στη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τη βόρειο Αφρική, αναδεικνύοντας τη σημασίας εντονότερης ευρωπαϊκής παρεμβατικότητας στη διεθνή σκηνή.

Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση ήταν η πρώτη μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΚΚΟΡΟΝΟΙΟΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Το «ευχαριστώ» του Κυρανάκη σε Μητσοτάκη για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ: Πάμε να κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών

05/06/2026 | 16:24
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026.  Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό Νίκο Τσάφο, οι ενεργειακές συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε. και της σύμπραξης Chevron και HelleniQ Energy. Επιπλέον, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θάνος Πετραλιάς παρουσίασαν το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και των παράνομων τυχερών παιγνίων και τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του Δημοσίου και άλλες μισθολογικές και φορολογικές διατάξεις.   (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Featured

Μητσοτάκης: Χθες ήταν μια ιστορική μέρα, η πρώτη μέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών στην πατρίδα μας

05/06/2026 | 14:00
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με Βούτσιτς, συζήτησαν ενεργειακή συνεργασία και στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας

04/06/2026 | 20:31 - Ενημέρωση 05/06/2026 | 01:05
Featured

Μητσοτάκης : Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

04/06/2026 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    703 shares
    Share 281 Tweet 176
  • Προετοιμάζεται επίσκεψη Τραμπ στην Αθήνα

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Θρίλερ με πληρωμές 686 εκατ. ευρώ – Τα 160 εκατ. των αδιάθετων πόρων, το βαμβάκι και οι αγρότες σε αναμονή

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026 και 2ΓΒ/2026: Έρχονται αποτελέσματα και 4.747 μόνιμες προσλήψεις – Δέκα παραδείγματα – ΟΔΗΓΟΣ

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Τραμπ: Θα ήταν υπέροχο αν συναντηθούν ο Ζελένσκι και ο Πούτιν – Πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΑΓΡΟΤΕΣ SOS: Αναδρομικές επιδοτήσεις 2025, ΟΣΔΕ, λιπάσματα και 400 εκατ. ευρώ από ΕΕ – Ποιοι πληρώνονται μέσα στον Ιούνιο

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την επιτήρηση της Ε.Ε. μετά από 16 χρόνια δίνει «σούπερ μπόνους» στον Μητσοτάκη

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch