– Ταμείο εγγυοδοσίας : Όλα τα – Ανοίγει η πλατφόρμα λοιπού επικουρικού προσωπικού για την υποδοχή νέων αιτήσεων.

: Η πλατφόρμα θα ανοίξει για 26 ειδικότητες, αναφέρει το workenter.gr.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ TV έχει ολόκληρο το ρεπορτάζ για τις ειδικότητες και τις προθεσμίες που θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα, .

Επικουρικό προσωπικό – Ταμείο εγγυοδοσίας : Όλα τα ΝΕΑ – Μεγάλο το ενδιαφέρον για δάνεια

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ανοίξει η πλατφόρμα του της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τα δάνεια σε επιχειρήσεις και οι αιτήσεις έπεσαν βροχή.

Ενδεικτικό είναι πως μέσα στις 2 πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας υποβλήθηκαν 2.629 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δάνεια που αγγίζουν περίπου το 1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως συνολικά θα καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων, με δάνεια ως 7 δισεκ ευρώ και εγγύηση του Δημοσίου.

Μάλιστα η πρόθεση για κατάθεση αιτήσεων συνεχίστηκε με καταιγιστικούς ρυθμούς, αφού σε αναμονή, καθώς δεν έχουν ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, βρίσκονται άλλες 6.529 αιτήσεις.

Αφορά νέες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων για Κεφάλαιο Κίνησης (συμπεριλαμβανομένων και των απλών, μη μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων) που θα έχουν διάρκεια ως πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος. Απαγορεύεται η αναχρηματοδότηση/αποπληρωμή υφιστάμενων δανείων και πιστωτικών γραμμών, η χρηματοδότηση προγράμματος καταβολής μερισμάτων ή αγοράς μετοχών και η χρηματοδότηση Εξαγορών και Συγχωνεύσεων

Tο ύψος του δεν μπορεί να υπερβαίνει:

Το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης για το 2019 ή
Το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους της επιχείρησης για το 2019, με δυνατότητα υπερβάσεων κατ’ εξαίρεση
Η έκθεση των τραπεζών σε αυτά τα δάνεια υπολογίζεται στο 50%, ωστόσο έχουν δεσμευθεί έναντι του οικονομικού επιτελείου ότι θα αναζητούνται όσο το δυνατόν λιγότερες εξασφαλίσεις, ενώ υπολογίζουν ότι σε μόλις 10% των περιπτώσεων θα απαιτηθεί προσημείωση. Στοίχημα είναι, επίσης, η ταχύτητα της διαδικασίας έγκρισης, με τις τράπεζες να δεσμεύονται για ελάχιστη γραφειοκρατία και εγκρίσεις εντός 3-5 ημερών.