Αποφασισμένος να μην παρεκκλίνει ούτε γραμμή από τον οδικό χάρτη της μετριοπάθειας και της δημιουργίας σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα να τον σύρει στο χορό της πόλωσης έπεσε στο κενό.

Ο Πρωθυπουργός που γνωρίζει ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι, δεν τσιμπάει και η Κυβέρνηση στο σύνολο της αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να εκτίθεται ακόμη περισσότερο, τραβά μπροστά πετυχαίνοντας τους στόχους της για την επόμενη μέρα.

Εξάλλου, ένα κόμμα που προηγείται 15 και 20 μονάδες σε όλες τις δημοσκοπήσεις, που διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται με στείρες αντιπαραθέσεις, κάνοντας το χατίρι του βασικού πολιτικού αντιπάλου που τη δεδομένη στιγμή καταρρέει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατηθεί ζωντανός στο τερέν.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεγάλο στοίχημα είναι πλέον να περάσει ο φετινός δύσκολος χειμώνας με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις και να επιστρέψει το νωρίτερο δυνατό η χώρα στην κανονικότητα και σε ρυθμούς ανάπτυξης. Στο πρωθυπουργικό γραφείο δίνουν έμφαση αφενός στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των προβλημάτων που αυτή έχει δημιουργήσει τη φετινή χρονιά, αφετέρου στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας, της συμφωνίας αλήθειας δηλαδή που σύναψε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ελληνικό λαό τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Πρόσω ολοταχώς» είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ώστε να προχωρήσουν οι επιβεβλημένες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες και το συμφέρον του πολίτη και να διορθωθούν πιθανές αρρυθμίες, ακόμη και με έναν ανασχηματισμό όταν αυτό ο Πρωθυπουργός θα το κρίνει ώριμο.