Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Εργαζόμενοι της Βουλής καταγγέλλουν τη Ζωή για εργασιακή ομηρία

Newsroom από Newsroom
21/07/2015 20:13
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
53
SHARES
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Επιστολή… «απόγνωσης» στέλνουν πέντε εργαζόμενοι της Βουλής, περιγράφοντας το εργασιακό καθεστώς το οποίο τους έχει επιβάλλει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι υπογράφοντες επισημαίνουν ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αν και έχει δεσμευτεί να λύσει το πρόβλημα δεκάδων εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έχουν λήξει εδώ και μήνες, δεν το έχει πράξει έως τώρα, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, καθώς αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αναλυτικά, όλη η επιστολή έχει ως εξής:

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

Προς τον Δ” Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμε κ. Νικήτα Κακλαμάνη,

με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στη Βουλή συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, παρέχοντας κανονικά την εργασία τους και αναμένοντας την πραγματοποίηση της ρητής δέσμευσης της κυρίας Προέδρου της Βουλής, ότι θα προχωρήσει στη μετατροπή-αναγνώριση των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου.

Ειδικότερα, οι συμβασιούχοι ΙΔΟΧ είμαστε εβδομήντα άνθρωποι που εργαζόμαστε στη Βουλή, συνεχώς, επί πολλά συναπτά έτη (από 5 έως και πλέον των 15) με ετήσιες ή και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας συμβάσεις. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε διάφορες διευθύνσεις και εργασιακές ειδικότητες. Τυγχάνουμε μισθολογικών απολαβών ισότιμων με αυτές των μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων.

Εδώ και καιρό (στις 9/3/2015) -και αφού είχε λήξει η πρώτη σύμβαση χωρίς την άμεση ανανέωσή της όπως έως τότε συνέβαινε- προχωρήσαμε σε συνέλευση και εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής των ΙΔΟΧ, η οποία και εξουσιοδοτήθηκε για την εκπροσώπησή μας. Κατόπιν, ήλθαμε σε θεσμική επαφή -και ενημέρωση κατ’ επανάληψη- με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, κ. Γ. Θαλάσση, ήδη για πρώτη φορά στις 31/3/2015, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι η Πρόεδρος της Βουλής προτίθεται να μετατρέψει τις συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου και επομένως να λυθεί το πρόβλημα οριστικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μας είχε δε μεταφέρει ο κ. Γενικός Γραμματέας τη βούληση της κυρίας Προέδρου ότι το θέμα θα λυθεί ανυπερθέτως έως το τέλος του μηνός Απριλίου 2015.

Επειδή, όμως, περνούσε ο καιρός χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη, ενώ έληγαν συνεχώς συμβάσεις συναδέλφων, επιδιώξαμε συνάντηση με την ίδια την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου. Πράγματι, η Πρόεδρος μας δέχθηκε και μας διαβεβαίωσε η ίδια για τις προθέσεις της και τις άμεσες ενέργειές της σχετικά με τη μετατροπή των συμβάσεων, σε επίσημη συνάντησή μας, παρόντος του κ. Γενικού Γραμματέα και του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής κ. Στ. Κουσουλάκου, στις 28/5/2015.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν έχει ανανεωθεί καμία από τις συμβάσεις που έχουν λήξει (η πρώτη από 17/2/2015) με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνάδελφοι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες και να αντιμετωπίζουν, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αντικειμενικό πρόβλημα επιβίωσης. Μέχρι σήμερα έχουν λήξει οι συμβάσεις 35 ακριβώς συναδέλφων, των μισών δηλαδή επί του συνολικού αριθμού.

Οι σχετικές διαβεβαιώσεις από τη θεσμική ηγεσία της Βουλής, για άμεση διευθέτηση του θέματος, δεν έχουν τελεσφορήσει. Το βιοτικό πρόβλημα είναι πλέον ανυπέρβλητο και διογκούμενο, αλλά και η αγωνία, το άγχος, η ανασφάλειά μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Επιτρέψτε μας να υπογραμμίσουμε, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, ότι λόγω της αφόρητης οικονομικής ασφυξίας, που εδώ και μήνες βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι ΙΔΟΧ που έχουν βγει εκτός μισθοδοσίας, αρκετοί εξ αυτών έχουν φτάσει σε οριακό σημείο επιβίωσης, ιδίως όσοι από αυτούς (και είναι αρκετοί οι συγκεκριμένοι) ήταν οι μόνοι οι οποίοι έφερναν στα σπίτια τους χρήματα και επομένως βασιζόταν σε αυτούς ολόκληρη η οικογένειά τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής: α) αρκετοί συνάδελφοι δεν μπορούν να πληρώσουν πάγια έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμούς ΔΕΗ, κ.τ.ό.), β) ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε εκποίηση περιουσιακών τους στοιχείων, γ) συνάδελφοι με εγνωσμένα σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουν αφεθεί χωρίς περίθαλψη, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων, δ) άλλοι συνάδελφοι αποκρύπτουν ότι βρίσκονται εκτός μισθοδοσίας από την ίδια τους την οικογένεια, για λόγους προστασίας της από την ψυχολογική πίεση, ε) άκρον άωτον αυτής της κατάστασης αποτελεί συνάδελφος που έχει καταλήξει να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, μην έχοντας πλέον στέγη!

Η τρέχουσα μάλιστα οικονομική συγκυρία αντιλαμβάνεστε ότι έχει οδηγήσει τη συγκεκριμένη κατάσταση των συναδέλφων σε σημείο εξαθλίωσης, από άποψη καθαρά οικονομική και πρακτική, αλλά και σε επίπεδο ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς και από πλευράς σωματικής και ψυχικής υγείας.

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά δυστυχώς, λόγω της καθημερινής συναναστροφής μας σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης, οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να επισημάνουμε ότι αν επιδεινωθεί αυτή η πρωτόγνωρη, απελπιστική κατάσταση κάποιοι συνάδελφοι δεν θα αντέξουν, σωματικά και ψυχολογικά!

Αξιότιμε κ. Ν. Κακλαμάνη,

ως υπάλληλοι που εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, ζητάμε να ενεργήσετε άμεσα και υπεύθυνα για την οριστική επίλυση του προβλήματός μας, την κατοχύρωση της εργασίας μας και των δεδουλευμένων μας.

Γνωρίζοντας ότι θα βρούμε σε εσάς ευήκοον ους, σας παρακαλούμε να ενισχύσετε τον αγώνα σας με όποιο τρόπο μπορείτε.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση.

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή των ΙΔΟΧ

Παναγιώτης Ζευγώλης (γραφίστας, Τυπογραφείο)
Αδαμαντία Καρυοφύλλη (δημοσιογράφος, Γραφείο Τύπου)
Δημήτρης Κοντογιάννης (εργάτης, Τεχνικές Υπηρεσίες)
Θοδωρής Κουτσογιάννης (ιστορικός της τέχνης, Βιβλιοθήκη)
Χρήστος Κυριάκος (ηχολήπτης, Κανάλι)


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ευρωζώνη: Απρόσμενη άνοδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Αύγουστο με «μοχλό» τη μεταποίηση

22/08/2026 | 11:00
Featured

Τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια

22/08/2026 | 10:13
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Απεργία στη Hyundai – Για πρώτη φορά τα 10 τελευταία χρόνια

22/08/2026 | 10:00
Featured

Τουλάχιστον δύο νεκροί από νέα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

22/08/2026 | 09:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο γολγοθάς, η σταύρωση και...η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Πρωθυπουργού


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Καμπανάκι» από ΕΟΔΥ: Πολύ έντονη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου, αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

    128 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Συντάξεις ΤΩΡΑ: Αναδρομικά έως 19.643 ευρώ για 37.003 δικαιούχους – Ποιοι παίρνουν αυξήσεις και τι αλλάζει για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ! 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!

    759 shares
    Share 304 Tweet 190
  • Κίνα: Καταγγέλλει «παράνομη εισβολή» τριών φιλιππινέζικων αεροσκαφών πάνω από το διαφιλονικούμενο Scarborough Shoal

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Κτηνοτρόφοι 2026: Αποζημιώσεις έως 200 ευρώ ανά ζώο και συναγερμός για την ευλογιά – Τι ισχύει από σήμερα

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Αλέξης Τσίπρας: Από την Κουμουνδούρου στην Αμαλίας, μία πολιτική απάτη δρόμος

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Πάει για νέα πρωτιά στο Diamond League της Λωζάνης ο Τεντόγλου

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch