Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα. Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το σχεδιασμό εκ μέρους της διοίκησης της τράπεζας να σταματήσει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της στο λογαριασμό που αφορά στις επικουρικές συντάξεις (ΛΕΠΕΤΕ). Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 11 π.μ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης» «για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Εθνικής, η “δίκαιη ανάπτυξη” που μας υπόσχονται, μεταφράζεται σε κόψιμο της επικούρησης, μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, εντατικοποίηση της δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, νοικιασμένη εργασία και απειλές για παραπάνω μείωση του προσωπικού!». Ακόμα, αναδεικνύει τις ευθύνες εκείνων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που σε Σωματείο και ΟΤΟΕ στήριξαν τις αντεργατικές πολιτικές.

Υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες για τα ελλείμματα των Ταμείων «βαραίνουν το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν», καλεί σε πάλη για: «Πλήρη και άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων μας από την ΕΤΕ. Επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς στο Ταμείο Αυτασφάλειας και άρση του “κουρέματος”. Να σταματήσουν τα κάθε λογής προγράμματα εθελούσιων εξόδων. Να μπουν στον Κανονισμό και στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία όλοι οι ενοικιαζόμενοι, χαμηλόμισθοι ειδικοί συνεργάτες, οι συνάδελφοι από το ΙΚΥ. Να καλυφθούν τα τεράστια κενά που άφησαν πίσω τους οι εθελούσιες με προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια Κοινωνική υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους».