«Εξαφανίστηκε» κυριολεκτικά μεγάλο μέρος του νέου παραλιακού δρόμου που συνέδεε τη Λάρισα με τον Βόλο λίγο πριν εγκαινιαστεί στα τέλη Ιουλίου!
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο 12ο χιλιόμετρο Αγιοκάμπου – Κεραμιδίου και επρόκειτο για έργο του πρώην «γαλάζιου» περιφερειάρχη Κ.Αγοραστού.
Ο καινούργιος δρόμος συνδέει τους δύο νομούς «γλείφοντας» ουσιαστικά τα παράλια στο Αιγαίο Πέλαγος. Πέρα από την αναγκαιότητα του έργου για ευνόητους λόγους, αναμένεται να δώσει μια νέα τουριστική πνοή στην ευρύτερη περιοχή.
Οι εργασίες κατασκευής στον περιβόητο παραλιακό άξονα συνδέουν συγκεκριμένα τον Ρακοπόταμο του νομού Λάρισας με την περιοχή Κεραμίδι του νομού Μαγνησίας.
Πρόκειται για μια διαδρομή μοναδικού κάλους που, τόσο οι Λαρισαίοι όσο και οι Βολιώτες, περιμένουν με ανυπομονησία.
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα choraagia, η κατάρρευση του νέου παραλιακού δρόμου που θα συνέδεε τη Λάρισα με τον Βόλο έχει προκαλέσει «ανησυχία για την ποιότητα της κατασκευής και μεγάλο προβληματισμό για την πορεία ενός πολύ μεγάλου έργου το οποίο δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2020 επί περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, υπολογίζονταν τότε ότι θα παραδοθεί σε 2,5 χρόνια, βρίσκεται σήμερα ήδη στο έκτο έτος και έχει προθεσμία περαίωσης, μετά από παράταση που είχε δοθεί πέρυσι τέτοια εποχή, την 30η Ιουλίου».
Το έργο, μήκους 12,10 χιλιομέτρων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Χωροθετείται εντός των διοικητικών των Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας.
Ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τον Ιανουάριο του 2020 πανηγύριζε για την εκπόνηση της μελέτης και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων καθώς η νέα παραλιακή οδός έχει χωροθετηθεί εντός των των ορίων των περιοχών Natura της προστατευόμενης περιοχής Κάρλα – Μαυροβούνι – Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου – Νεοχώρι, η οποία είναι και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας και υπάγεται ταυτόχρονα στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας, καθώς είναι επίσης και Καταφύγιο Άγριας Ζωής και υπόκειται σε αυστηρούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς.
«Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην εκπόνηση της μελέτης, στην έκδοση των περιβαλλοντικών όρων. Πρόκειται για ένα έργο πολύ δύσκολο και πολυσύνθετο, που επί χρόνια προσπαθούσαν να προχωρήσουν.
Εμείς τα καταφέραμε, πήραμε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και δίνουμε διέξοδο στο αδιέξοδο των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής, δίνουμε πνοή και οξυγόνο ανάπτυξης», έλεγε ο Κώστας Αγοραστός.
Πάντως κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την κατάρρευση του νέου παραλιακού δρόμου Λάρισας – Βόλου.
Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι…
pronews.gr