Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα για τους αγρότες- Τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια, διεπαγγελματικές και βοσκοτόπια 

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
24/02/2025 09:02
σε HOT NEWS, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
122
SHARES
260
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΑΓΡΟΤΕΣ: Στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του ερανιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  

Του Γιώργου Θεοχάρη 

Πότε θα πληρωθούν βιολογικά και προγράμματα για τους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

News: Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, τη ρύθμιση των «κόκκινων» αγροτικών δανείων, τα σχέδια βόσκησης και άλλα σημαντικά ζητήματα για τον πρωτογενή τομέα. 

Όπως ειπώθηκε από τους αρμόδιους κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την προηγούμενη Τετάρτη (19/2), παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, των εισηγητών των κομμάτων και μελών της Επιτροπής, οι συνεδριάσεις θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα το νομοσχέδιο θα πάρει τον δρόμο προς την ψήφιση στην Ολομέλεια. 

Οι εργασίες της επεξεργασίας του νομοσχεδίου ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης (19/2) με τις τοποθετήσεις των βασικών αγορητών εκ μέρους των κομμάτων και συνεχίστηκαν την Πέμπτη (20/2) με την ακρόαση των εκπροσώπων 23 φορέων, όπως των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, του ΣΕΚ, της ΕΘΕΑΣ, του ΓΕΩΤΕΕ, της ΠΟΓΕΔΥ, της ΠΕΝΑ, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών. 

ΑΓΡΟΤΕΣ-De minimis για τις ζωοτροφές: Ανακοινώσεις του ΥπΑΑΤ και επερχόμενες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ 

Τοποθετήσεις των Κομμάτων για τα «Κόκκινα» Αγροτικά Δάνεια

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Επιτροπής, ο εισηγητής του νομοσχεδίου από πλευράς της ΝΔ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Φάνης Παππάς, παρουσίασε τα βασικά σημεία του νέου θεσμικού πλαισίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ στοχεύει στη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας. 

Για τη ρύθμιση των «κόκκινων» αγροτικών δανείων, ο κ. Παππάς τόνισε ότι στόχος είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων, η ισότιμη αντιμετώπιση των οφειλετών, η μείωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση των διαδικασιών. 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μανόλης Χνάρης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Χαρακτήρισε τη ρύθμιση των αγροτικών δανείων ως «πυροτέχνημα» και σημείωσε ότι δεν επιλύονται κρίσιμα ζητήματα όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ και η έλλειψη εργατών γης. 

Ο βουλευτής Λάρισας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, σημείωσε ότι οι εξαγγελίες του ΥΠΑΑΤ είναι ημίμετρα. Ειδικά για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου των πληγέντων από τις ζωονόσους, ανέφερε ότι οι αποζημιώσεις είναι ανεπαρκείς και καθυστερούν. 

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 690 εκατ. ευρώ στους πληγέντες παραγωγούς από τον Daniel. Τόνισε επίσης ότι έχουν αυξηθεί οι ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους, με τα ποσά να φτάνουν τα 150 ευρώ ανά ζώο και τα 250 ευρώ για την πανώλη, έναντι των 85 ευρώ που δίνονταν στο παρελθόν. 

Οι πληρωμές σε αγρότες και κτηνοτρόφους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι το καλοκαίρι 2025- Μετά το Πάσχα η επιστροφή πετρελαίου ΕΦΚ)

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ έως το Καλοκαίρι 2025 

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές πληρωμές έως το καλοκαίρι του 2025, καλύπτοντας διάφορες ενισχύσεις και αποζημιώσεις που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικές πληρωμές που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής: 

  • Τον Μάρτιο 2025: Ενισχύσεις συνδεδεμένων καθεστώτων για φυτική και ζωική παραγωγή.
  • Τον Απρίλιο 2025: Εκκαθαρίσεις και συμπληρωματικές πληρωμές για τη Βασική Ενίσχυση και το Πρασίνισμα του 2024.
  • Τον Μάιο 2025: Πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
  • Τον Ιούνιο 2025: Πληρωμή υπολοίπων δικαιούχων για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), καθώς και η πρώτη δόση της αποζημίωσης μέσω του Μέτρου 23 του ΠΑΑ, εφόσον εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται επίσης να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί καθυστερήσεις. Οι αγρότες ζητούν πιο γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις που σχετίζονται με απώλειες παραγωγής λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Η Στάση της Κυβέρνησης – Οι Επόμενες Κινήσεις 

Ο Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει σταθεί στο πλευρό των αγροτών με γενναίο τρόπο σε κρίσιμες στιγμές. Τόνισε ότι η στήριξη του αγροτικού κόσμου αποτελεί εθνική προτεραιότητα και πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση ρυθμίζει υπέρ των αγροτών τα «κόκκινα» δάνεια. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο νομοσχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση του αγροτικού τομέα, ενώ οι ενισχύσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ θα συνεχιστούν απρόσκοπτα μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με στόχο τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. 

Καθώς το νομοσχέδιο προχωρά προς την Ολομέλεια, μένει να φανεί πώς θα διαμορφωθούν οι τελικές ρυθμίσεις και εάν θα υπάρξουν αλλαγές βάσει των συζητήσεων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι αγρότες, από την πλευρά τους, παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και περιμένουν συγκεκριμένες κινήσεις που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους. 

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ έως τον Μάιο 2025: Αναλυτικός Οδηγός


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: αγρότεςΑγροτικά ΔάνειαΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗκαλοκαίρικοκκινα δανειακτηνοτρόφοιΟΠΕΚΕΠΕΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣΥΠΑΑΤ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: 16,8 εκατ. ευρώ για 2.806 μονάδες, νέα αποζημίωση ζωοτροφών και πληρωμές ΕΛΓΑ 5 εκατ. ευρώ

06/09/2026 | 15:02
HOT NEWS

Κτηνοτρόφοι σε ασφυξία: Αποζημιώσεις 16,8 εκατ. ευρώ και αγώνας για την ανασύσταση των κοπαδιών

04/09/2026 | 13:02
HOT NEWS

Ζωοτροφές και συνδεδεμένες ενισχύσεις 2026: Τι περιμένουν οι κτηνοτρόφοι – Τα λάθη που μπλοκάρουν τις πληρωμές

04/09/2026 | 11:02
HOT NEWS

Αγρότες: Έρχονται αιτήσεις για την ενίσχυση λιπασμάτων – Νέες ζημιές από χαλάζι και οδηγίες για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

03/09/2026 | 11:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γερμανικές εκλογές, τελικά αποτελέσματα: Πεντακομματική βουλή, προς μεγάλο συνασπισμό CDU-SPD


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Όλα όσα είπε για οικονομία, Σαμαρά, Τουρκία και τρίτη τετραετία

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Μητσοτάκης σε Σαμαρά: Απ’ ό,τι θυμάμαι ο ίδιος πήρε στις εκλογές 18%

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Σαμαράς για Μητσοτάκη: Ας ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΔΕΘ 2026 – Πακέτο Μητσοτάκη: 12 παραδείγματα με τα ποσά για συντάξεις, μισθούς, φόρους, ΕΝΦΙΑ και αγρότες

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ: Αυξήσεις 2,6% και αναδρομικά ΕΑΣ έως 8.000 ευρώ – 7 παραδείγματα

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Μείωση τεκμηρίων, 400 ευρώ η ετήσια ενίσχυση συνταξιούχων, 500 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους τα Χριστούγεννα, «κουμπαράς» για τη νέα γενιά

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch