Εξοικονομώ κατ’ οίκον – Δικαιολογητικά : Αιτήσεις online στο exoikonomisi.ypen.gr – Τεράστια η ζήτηση για την Αττική.

Το τεράστιο ενδιαφέρον και των κατοίκων της Αττικής για το πρόγραμμα που είχε ως αποτέλεσμα σε μια ώρα να εξαντληθούν τα 42 από τα συνολικά 55 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του έργου περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Όπως είπε η κυρία Σδούκου «σε μια ώρα έχουν μπει στο σύστημα 8.400 αιτήσεις και έχει ολοκληρωθεί η υποβολή 3.800 εξ αυτών» εξηγώντας ότι με τον όρο «ολοκλήρωση» ουσιαστικά εννοείται η δέσμευση του ποσού καθώς μετά από αυτό το στάδιο «ακολουθεί τυπική διαδικασία να περάσει η αίτηση από επενδυτική επιτροπή και τότε εγκρίνεται και ξεκινά η προθεσμία που έχει κανείς να ολοκληρώσει το έργο του».

«Περίπου κάθε 15 λεπτά ολοκληρώνονται 1.300 αιτήσεις» πρόσθεσε η κυρία Σδούκου.

Όπως εξήγησε «η πρόβλεψη είναι να καταχωρηθούν περίπου 18.000 αιτήσεις. Από αυτές, όμως, επειδή είναι εξαντλήσιμος ο προϋπολογισμός είναι να εγκριθούν οι 5.000».

Τα κριτήρια για το είναι τόσο εισοδηματικά όσο και κοινωνικά. Για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τ.μ με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και δαπάνες επισκευών 25.000 ευρώ, τυγχάνει επιδότησης:

-Χωρίς παιδί 60%, δηλαδή περίπου 15.000 ευρώ.

-Με ένα παιδί 65%, δηλαδή 16.250 ευρώ.

-Αν έχει τρία παιδιά, 70%, δηλαδή 17.500 ευρώ.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Έντυπο Ε1 για χρήση του 2018.

Οικοδομική άδεια.

Λογαριασμός της ΔΕΗ.

Εάν πρόκειται για ενοικιαστές απαραίτητο είναι και το συμβόλαιο

Έντυπο Ε9 χρήσης 2019.

Εκκαθαριστικό της Εφορίας.

Αν υπάρχει τακτοποίηση αυθαιρέτου τμήματος μέσα στο διαμέρισμα ή τη μονοκατοικία, χρειάζονται επιπροσθέτως και τα χαρτιά τακτοποίησης. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «» αφορά μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, διαμερίσματα και όχι καταστήματα.

Μετά την Αττική, σειρά παίρνουν η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο στις 25 Σεπτεμβρίου και η Δυτική Μακεδονία στις 26 Σεπτεμβρίου. Η υποβολή των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.