Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Αλλαγές στο πρόγραμμα – Πρεμιέρα στις 4 Μαρτίου.
Ειδήσεις: Πρεμιέρα με ένα αφιέρωμα στο Ταξίδι κάνει στις 4 Μαρτίου 2021 το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
«Επαναπροσδιορίζουμε το πως μπορεί να γίνει ένα φεστιβάλ», υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης. Τον Μάρτιο το 23ο ΦΝΘ αρχίζει με το εν λόγω αφιέρωμα, θα συνεχιστεί με προβολή των καλύτερων ντοκιμαντέρ της χρονιάς και κάποιες ταινίες για νέους, όλα διαδικτυακά. Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες σε φυσικές ή ψηφιακές αίθουσες, τα διαγωνιστικά και η Αγορά. «Στο ενδιάμεσο, θα προσαρμοστούμε ανάλογα με τις συνθήκες. Αν χειροτερέψουν τα πράγματα, μπορεί να προβάλουμε κάποιο αφιέρωμα για να στηρίξουμε και τη διάθεση του κόσμου», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεαδάκης, ενώ αν ανοίξουν οι κινηματογραφικές αίθουσες το ΦΝΘ θα είναι εκεί.
Το αφιέρωμα «Προορισμός: Ταξίδι»
Στις 4 Μαρτίου η αρχή γίνεται με το αφιέρωμα «Προορισμός:Ταξίδι», καθώς όπως εξηγεί ο κ. Ανδρεαδάκης, το ταξίδι έλειψε φέτος σε όλους. «Ακόμη και το κοντινό ταξίδι, μέχρι το χωριό για να δούμε τη γιαγιά», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Αναζητώντας ιδέες για τη φετινή διοργάνωση, οι άνθρωποι του ΦΝΘ άρχισαν να αναρωτιούνται τι ακριβώς μας έλειψε στο ταξίδι. Η μετακίνηση; Η χαρά του να αλλάζεις παραστάσεις; Μέσα από αυτές τις σκέψεις «γεννήθηκε» το αφιέρωμα. «Πάνω σε αυτά τα ερωτήματα αρχίσαμε να ψάχνουμε ταινίες που δίνουν απαντήσεις σχετικά με τα ταξίδια», επισημαίνει ο διευθυντής του Φεστιβάλ.
Το αφιέρωμα «Προορισμός: Ταξίδι», θα προβληθεί από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2021 από την ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Από την Ινδία στην Αλάσκα, και από το Τελ Αβίβ στα σχεδόν «απάτητα» μέρη του κόσμου, όπως η Παταγονία και η Γροιλανδία, 19 ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες μυθοπλασίας, εξερευνούν τη σύγχρονη εμπειρία του ταξιδιού και τη σχέση μας μαζί του. «Μετακινήσεις πληθυσμών υπήρχαν πάντοτε. Το ταξίδι είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη ύπαρξη», σημειώνει ο κ. Ανδρεαδάκης και προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα, ταξιδεύουμε για να βρούμε ένα μέρος του εαυτού μας».