Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Φορολογικό: Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom από Newsroom
07/12/2023 17:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
61
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Φορολογικό: Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε τέσσερα άρθρα του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι το κόμμα του καταθέτει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου «Πρόστιμα για παραβάσεις έκδοσης στοιχείων λιανικής από φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό», «γιατί η διάταξη ορίζει ότι εφεξής τα πρόστιμα θα επιβάλλονται ανά έλεγχο και όχι ανά παράβαση». Ονομαστική ψηφοφορία ζητάει, επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 15 για την εισαγωγή του τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, στο άρθρο 49 για τη «μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», και το άρθρο 50 για τη «μείωση του συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών».

Ιδίως για τα άρθρα 49 και 50, ο κ. Παππάς είπε ότι είναι διατάξεις που αποφάσισε να φέρει η κυβέρνηση για να βοηθήσει και τους ανθρώπους που βγάζουν λεφτά από το Χρηματιστήριο.

Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε, αργά χθες, και το ΠΑΣΟΚ επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 15, 49 και 50. Η αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα 49 και 50 υποβλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που «εξοντώνει» τους ελεύθερους επαγγελματίες, «επιφυλάσσει μειώσεις φόρων για τις μεγάλες εταιρείες». Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκτιμά ότι η ετήσια απώλεια εσόδων από τη «μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου» και τη «μείωση του συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών» θα είναι περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι το νομοσχέδιο αποδίδει δικαιοσύνη και προάγει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που θα συμβάλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων. Διατυπώνει, δε, την πεποίθηση ότι τα μέτρα τα στηρίζουν η κοινωνία αλλά και η πλειονότητα των ίδιων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε χθες πως το αποτέλεσμα της εφαρμογής του νομοσχεδίου θα είναι ότι περίπου το 17% των επαγγελματιών θα πληρώνουν φόρο 1.000 ευρώ, ενώ το 54% θα πληρώνουν φόρο 3.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε ότι αυτό το νομοσχέδιο ανακτά 3 δισεκατομμύρια από το σύνολο των μέτρων που εισάγει. «Από τους ελεύθερους επαγγελματίες αναμένουμε να εισπράξουμε μόλις 500 εκατομμύρια», εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι τα 3 δισ. ευρώ που θα ανακτηθούν θα κατευθυνθούν στην υγεία και την παιδεία.

Πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας και απάντησε στις επικρίσεις που διατυπώνουν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, συντελέστηκε υπερφορολόγηση. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για το ρεκόρ 20ετίας στην είσπραξη φόρων -29% ως ποσοστό του ΑΕΠ, 43% μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές- συνεπώς είναι για τον κάλαθο των αχρήστων το επιχείρημά σας ότι τα φορολογικά έσοδα οφείλονται στους ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό το γνωρίζουν τα νοικοκυριά, όταν το ελαιόλαδο έχει αυξηθεί 85% και τα φρούτα κατά 40%. Κατά 40% έχουν αυξηθεί και οι εισπράξεις ΦΠΑ, από το 2021», τόνισε ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε: «Έχετε κάνει ρεκόρ εισπράξεων σε φόρους. Εμείς δεν είμαστε κατά της φορολογίας, είμαστε με τη δίκαιη φορολόγηση. Τους μικρομεσαίους όμως δεν τους φορολογείτε για να σώσετε τον προϋπολογισμό. Έρχεστε και τους φορολογείτε για να σώσετε το σχέδιο Πισσαρίδη. Αυτό το σχέδιο που τους θεωρεί παθογένεια, ότι είναι η ρίζα της κακοδαιμονίας της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Ένας ακόμη κρίκος σε αυτήν την αλυσίδα είναι το φορολογικό, όπως ήταν και το νομοσχέδιο για κόκκινα δάνεια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις τράπεζες. «Για εσάς βέβαια αυτά είναι παθογένεια, ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων. Τα 7,5 δισ. που είναι κέρδη των τραπεζών του 2022 και του 2023; Και ακούμε τα στελέχη της Εθνικής να λένε ότι θα επαναγοράσουν μετοχές και θα τις πάρουν ως μπόνους; Το θεωρείτε λογικό σε αυτήν τη συνθήκη να μοιράζονται χρήματα; Το χειρότερο από τις ρυθμίσεις είναι πως τις συνδέετε με τον κατώτατο μισθό για να μετατρέψετε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες σε μοχλούς συμπίεσης των μισθών», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Ετικέτες: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Φορολογικό νομοσχέδιο: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση εισφορών από το 2025

04/11/2024 | 14:31
Featured

Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Οι δέκα ανατροπές

08/12/2023 | 20:12
Featured

ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Για εμάς η φορολογική δικαιοσύνη είναι ύψιστη αξία και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε στην πράξη

08/12/2023 | 06:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Φορολογικό: Τέσσερις βασικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο

07/12/2023 | 18:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΦΕΤ: Ανάκληση Kinder Bueno Eggs λόγω μη αναγραφής αλλεργιογόνου συστατικού


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1109 shares
    Share 444 Tweet 277
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    415 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    385 shares
    Share 154 Tweet 96
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    278 shares
    Share 111 Tweet 70
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    252 shares
    Share 101 Tweet 63
  • 30 δισ. δολάρια και νέα πυρηνική συμφωνία στο τραπέζι: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν φέρνουν ανατροπή στη Μέση Ανατολή

    243 shares
    Share 97 Tweet 61
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch