Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Γεννηματα: Μεγάλες οι κυβερνητικές ευθύνες για το 2ο κύμα

TechTeam από TechTeam
21/11/2020 21:14
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αναλυτικά η συνέντευξη της κυρίας Γεννηματά:

Τώρα είναι ώρα μάχης και δράσης και όχι για μηνύματα χαλάρωσης και εφησυχασμού

Τώρα είναι ώρα μάχης και δράσης και όχι για μηνύματα χαλάρωσης και εφησυχασμού που εξακολουθεί να δίνει η κυβέρνηση με όλες αυτές τις αστειότητες για το πότε θα λήξει το lockdown και να πουλά ελπίδα που είναι στον αέρα, ενώ τους έχει ξεφύγει η πανδημία. Ο δικός μας ρόλος, η δική μας ευθύνη είναι η χρήσιμη, τεκμηριωμένη και υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση.

Αυτό κάνουμε και το ζητούμενο είναι να μας ακούσει η κυβέρνηση, να υλοποιήσει τις προτάσεις μας γιατί οι προτάσεις μας συμβάλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών, στηρίζουν τους πιο αδύναμους, τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους που είναι τα θύματα από τις οικονομικές επιπτώσεις των περιορισμών. Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, αλλά δεν είναι ώρα τώρα να συζητήσουμε για τις ευθύνες. Είναι ώρα μάχης. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τους δικούς τους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Γι’ αυτό φωνάζω «Αγνοήστε τις παλινωδίες της Κυβέρνησης και προστατεύστε την υγεία σας». Γιατί ξέρω ότι ο Έλληνας εκνευρίζεται και δεν ανέχεται να ακούει άλλα να λένε την μία ημέρα και άλλα την άλλη, να βλέπει να είναι ανοργάνωτοι, να λένε ψέματα. Είναι πρόκληση και ναι έχουν μεγάλες ευθύνες που φτάσαμε εδώ, με αυτή την ένταση, τόσο γρήγορα στο δεύτερο κύμα, ενώ ήμασταν σε καλύτερη θέση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε σπίτι μας, να νιώσουμε ασφαλείς.

Τα συνεχή «lockdown φυσαρμόνικα» θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία

Πρέπει να προετοιμαστεί η πολιτεία έτσι ώστε μην πάμε σε συνεχή «lockdown φυσαρμόνικα» γιατί αυτά θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να φροντίσει ώστε να μην υπάρχει μετά συνωστισμός στα σχολεία και στα μέσα μεταφοράς και να ελέγξουμε επιτέλους τα σύνορα και κυρίως τα χερσαία σύνορα. Ήταν καταστροφικό το άνοιγμα άνευ όρων των συνόρων, συνδέεται με αυτό που συμβαίνει στη βόρειο Ελλάδα άρα χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία για να μην ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο.

Δεν αρκεί η επίταξη έπρεπε να υπάρχει σχέδιο και προετοιμασία, το προσωπικό έπρεπε να έχει εκπαιδευτεί ήδη

Χρειάζεται σοβαρή οργάνωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν άνοιξαν καινούργια κρεβάτια παρά μονάχα οι δωρεές της Βουλής και αυτές λειτουργούν με αποσπασμένους από άλλα νοσοκομεία που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν εξαιτίας αυτής της μετακίνησης προσωπικού. Το ίδιο έγινε στη Θεσσαλονίκη. Μιλούσαμε από το Μάρτιο για επίταξη και κεντρικό συντονισμό από την Κυβέρνηση των ιδιωτικών κλινικών και των στρατιωτικών νοσοκομείων. Δεν αρκεί η επίταξη έπρεπε να γίνει προετοιμασία. Έπρεπε να έχει ήδη εκπαιδευτεί το προσωπικό. Να υπάρχουν τα κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας και αυτά να λειτουργούν με επισκέψεις στα σπίτια με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα με ευθύνη των περιφερειών για να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση. Δεν γίνεται να περιμένουν σήμερα στις ουρές έξω από τα επείγοντα για να κάνουν το τεστ, επειδή δεν έχουν τα χρήματα να πάνε στους ιδιώτες, οι οποίοι αισχροκερδούν στη σκιά της πανδημίας με την ανοχή της Κυβέρνησης.

Πρέπει να μονιμοποιηθούν τώρα οι επικουρικοί στο σύστημα υγείας γιατί αν λήξουν οι συμβάσεις θα τους χάσουμε. Και βεβαίως να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να δοθεί δώρο των Χριστουγέννων. Πολλά μπράβο στις νοσηλεύτριες που ξεσπιτώθηκαν και πάνε όπου έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης. Δεν αρκούν όμως μόνο τα μπράβο και τα συγχαρητήρια. Εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε την Κυβέρνηση να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για το ΕΣΥ.

Εξάμηνη αναστολή των υποχρεώσεων για τους ανθρώπους που πλήττονται και να ανοίξει η συζήτηση για κούρεμα και βιώσιμες ρυθμίσεις

Να αυξηθεί κατ’ αρχάς η επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν αρκεί το 1,7 για την τέταρτη και πέμπτη δόση. Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι και σωστά αυξήθηκαν αλλά δεν αυξήθηκε το ποσό. Εμείς λέμε ότι πρέπει να φτάσει στα 4 δις. Ζητά η Κυβέρνηση αντίστροφα 4 δις μέχρι το τέλος του χρόνου από τους επαγγελματίες για φόρους και για τέλη κυκλοφορίας. Λέμε σε κάποιον που παίρνει 534 ευρώ να δώσει 120 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο αξίας 1000 ευρώ. Είναι δυνατόν που θα τα βρουν να τα δώσουν; Πρέπει να γίνει αναστολή των υποχρεώσεων για τους ανθρώπους που πλήττονται και να ανοίξει η συζήτηση για κούρεμα υποχρεώσεων και για βιώσιμες ρυθμίσεις. Όταν θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις πρέπει να δοθεί 100% η επιδότηση του κράτους για τις ασφαλιστικές εισφορές για να μην έχουμε εκτίναξη της ανεργίας και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να στηριχθούν.

Και βεβαίως οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε αναστολή δεν μπορούν να ζουν με τα 534 ευρώ. Τα 800 που λέει η Κυβέρνηση δεν ισχύουν. Είναι 640 στην πραγματικότητα για το Νοέμβριο. Να επιδοτηθεί το 100% του μισθού τους με όριο τα 1000 ευρώ. Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη στο διάγγελμά του να λέει ότι έχει να διαθέσει γι’ αυτή την κατάσταση 37 δις ευρώ που προέρχονται από υπερφορολόγηση του Τσίπρα στη μεσαία τάξη τα προηγούμενα χρόνια και 16 δις από τον υπερδανεισμό που έκανε η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες. Τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστρέψουν στον ελληνικό λαό τώρα, για να μην βρεθούμε μπροστά σε ερείπια.

Θα είναι δύσκολη μετά η ανάπτυξη της οικονομίας, μεγάλο το κόστος, μεγάλο το βάρος. Τώρα θα πρέπει να στηριχθούν οι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. Το Κίνημα Αλλαγής έχει επεξεργασμένες προτάσεις για το πως πρέπει να στηρίξουμε την οικονομία, τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και βεβαίως το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κατέθεσα προ ημερών, επίσημα στη Βουλή για να καταχωρηθούν στα πρακτικά, το σύνολο των προτάσεων μας. Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε και είναι καλό να ξέρουν όλοι τις θέσεις και τις προτάσεις για όλα τα κόμματα.

Μεγάλη ελπίδα το εμβόλιο όμως, πρέπει να αντέξουμε μέχρι τότε

Είναι μεγάλη ελπίδα η εξέλιξη για το εμβόλιο. Εμείς, όμως, πρέπει να αντέξουμε μέχρι τότε. Έχουμε δώσει τις προτάσεις μας στην Κυβέρνηση για το πώς πρέπει να οργανωθούν οι εμβολιασμοί όταν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο και το κυριότερο είναι η διαφάνεια, να υπάρξει εμπιστοσύνη από τους πολίτες και να ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει. Προέχει όμως να φτάσουμε, να αντέξουμε μέχρι να έχουμε το εμβόλιο, να έχουμε τα λιγότερα θύματα. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Και πια δεν αφορά μόνο μεγάλους ανθρώπους. Είναι νέα παιδιά διασωληνωμένα.

Να οργανωθεί, επιτέλους, το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι εθνική υπόθεση να συνεχίσουν να έχουν την εκπαίδευση που τους αξίζει. Μόνο στο Δήμο Πύργου 500 παιδιά είναι χωρίς tablets και σύνδεση internet. Να οργανωθεί το Υπουργείο επιτέλους όχι άλλη αλαζονεία και αυταρχισμός. Δουλειά χρειάζεται και σχέδιο, κεντρικός συντονισμός όχι άλλα μεγάλα λόγια για την κυβέρνηση.

Ετικέτες: ΑΥΤΙΑΣΓΕΝΝΗΜΑΤΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

02/07/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

01/07/2025 | 23:45
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αυτιάς σε Κομισιόν: Στηρίξτε την κοινωνία και στη νέα ευρωπαϊκή οικονομία

01/07/2025 | 18:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/07/2025 | 00:15
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το "πάρτι" του προέδρου του ΔΣΑ........


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Καλό ταξίδι, Ηρώ»: Το tilegrafimanews.gr αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Ηρώ Καριοφύλλη – Θλίψη στον ALPHA και τον δημοσιογραφικό κόσμο

    478 shares
    Share 191 Tweet 120
  • Βροχή πυραύλων Storm Shadow από την Ουκρανία: Μαζική επίθεση σε Κριμαία, Ντονέτσκ και Ροστόφ – Αντίδραση Μόσχας και φόβοι για κλιμάκωση

    424 shares
    Share 170 Tweet 106
  • Ρύθμιση για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: Τι προβλέπει – 8 ερωτήσεις και απαντήσεις

    394 shares
    Share 158 Tweet 99
  • Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη: Σε κόκκινο συναγερμό το Παρίσι – Σε ύψιστη επιφυλακή οι Αρχές σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους καπνούς – Μήνυμα του 112 «κλείστε πόρτες και παράθυρα»

    303 shares
    Share 121 Tweet 76
  • 1.128 ευρώ ανά αγρότη στα Βιολογικά – Ποιοι πληρώνονται τον Ιούλιο, τι ισχύει για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025

    285 shares
    Share 114 Tweet 71
  • Συγκλονίζει η ανάρτηση της Σοφίας Καλογήρου: Ο αποχαιρετισμός στην Εισαγγελία και το μήνυμα στον γάμο του ανιψιού της με φόντο τη θυσία του γιου της

    277 shares
    Share 111 Tweet 69
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch