Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Γεραπετρίτης για πρόωρες Eκλογές και Ανασχηματισμό

TechTeam από TechTeam
18/05/2020 18:32
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Δεν υφίσταται κανένας απολύτως πολιτικός λόγος να προσφύγουμε σε ανανέωση λαϊκής εντολής», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Ανασχηματισμός δεν πρέπει να γίνεται εν θερμώ», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Για τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Η προσωπική μου άποψη είναι κατατεθειμένη, ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο πρωθυπουργός. Αυτήν τη στιγμή, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πρόωρων Εκλογών, δεν υφίσταται κανένας απολύτως πολιτικός λόγος να προσφύγουμε σε ανανέωση λαϊκής εντολής.

Θεωρώ ότι αυτό θα έδινε το εντελώς λάθος μήνυμα στην κοινωνία, δηλαδή ότι εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε μία λογική πολιτικής κεφαλαιοποίησης, ενόσω η χώρα εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι να πορεύεται με σταθερότητα».

«Θα έδινε ένα εντελώς λάθος ηθικό μήνυμα, διότι δεν μπορείς να κεφαλοποιείς πάνω σε μία μεγάλη υγειονομική κρίση. Εμείς δεν εργαζόμαστε με σκοπό να αυξήσουμε τα ποσοστά, να μπορούμε να κεφαλοποιούμε πολιτικά πάνω σε κρίσεις. Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι να δουλεύουμε για το καλό της χώρας.

Το να μπορέσεις να δουλεύεις απερίσπαστος από την όποια λογική ότι θα πρέπει να προσφύγουμε σε Εκλογές, και άρα να γίνεται και κάποιος πολιτικός συμβιβασμός, δεν βοηθάει τη χώρα. Κατά τούτο, επειδή και ο πρωθυπουργός, εξ όσων εγώ γνωρίζω, είναι μίας άλλης τελείως φιλοσοφίας στα πράγματα, οφείλω να μεταφέρω την πεποίθηση αλλά και την αίσθηση που έχω, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε προσφυγή σε πρόωρες εκλογές», πρόσθεσε.

Δεν αλλάζουν οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος
«Επειδή έχει ειπωθεί και αυτό, πότε θα πρέπει να υπάρχει μία λογική πρόωρων Εκλογών; Όταν υπάρχει αλλαγή του μείγματος πολιτικής, πάνω στο οποίο λειτούργησε η νομιμοποίηση του εκλογικού Σώματος. Μπορεί να έχουν συντελεσθεί τεκτονικές αλλαγές εξαιτίας της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, μπορεί να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί επειδή κινούμαστε πάνω σε ένα πάρα πολύ ρευστό οικονομικό περιβάλλον, αλλά από την άλλη πλευρά διαβεβαιώνω ότι οι βασικοί άξονες στους οποίους κινούμαστε, δεν πρόκειται να αλλάξουν», επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Πράγματι», επιχειρηματολόγησε, «όταν υπάρχει αλλαγή μείγματος πολιτικής, θα πρέπει να υπάρξει νωπή νομιμοποίηση. Εδώ, όμως, δεν πρόκειται να υπάρξει αυτό, ακόμη και αν μπούμε σε μία μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση ή αύξηση της ανεργίας, που είναι αναμενόμενο σε αυτές τις συνθήκες, εμείς θα παραμείνουμε πιστοί στη βασική μας αξιακή θέση. Δεν πρόκειται να μπούμε σε λογική υπερφορολόγησης, η οποία ανακόπτει την ανάπτυξη, θα εξακολουθούμε να λειτουργούμε με μία δυναμική αναπτυξιακή λογική».

Σε αυτό το σημείο θύμισε την αντίδραση στη μεγάλη κρίση του 2015, τότε που, όπως είπε, «η λογική ήταν περισσότεροι φόροι με τα γνωστά αποτελέσματα και μείωση μισθών και συντάξεων. Εμείς, παρά το γεγονός ότι έχουμε δημοσιονομική κρίση πολύ μεγαλύτερης έκτασης και εντελώς απρόβλεπτη στην πραγματικότητα, παρά ταύτα δεν έχουμε προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω φορολογία και δεν έχει υπάρξει καμία μείωση μισθών και συντάξεων. Αν χρειαστεί να πάμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές, θα το συζητήσουμε. Σήμερα, όμως, παραμένουμε πιστοί στο βασικό μας ιδεόγραμμα».

Στην ερώτηση εάν οι πρόωρες Εκλογές θα βοηθούσαν να «καεί» η απλή αναλογική, ο υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός: «Με τους θεσμούς δεν παίζουμε και αυτή είναι η διαφορά της παρούσας κυβέρνησης. Οι θεσμοί υφίστανται, τους οποίους σεβόμαστε απολύτως».

O Ανασχηματισμός
Για το θέμα του ανασχηματισμού, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετέφερε την αίσθηση του Μεγάρου Μαξίμου ότι «η κυβέρνηση τα έχει πάει -σε γενικές γραμμές- καλά και έχει διαχειριστεί την υγειονομική κρίση με επάρκεια, με πίστη στα επιστημονικά δεδομένα, και άρα η λογική ότι υφέρπει διαρκώς ο ανασχηματισμός, είναι εντελώς αντιφατική.

Ορθώς, κατά την άποψή μου, ο πρωθυπουργός ήρθε και ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν υφίσταται λόγος πολιτικός.

Ακόμα, ανασχηματισμός δεν πρέπει να γίνεται εν θερμώ. Όταν βρίσκεσαι εν μέσω κρίσης, οι πολιτικές αποφάσεις θολώνουν. Αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα άμεσα δεινά της υγειονομικής κρίσης, να δούμε πώς θα πορευθεί η αρχική φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και εργασίας και στη συνέχεια να αξιολογήσουμε σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο. Είναι μέσα στο γονιδίωμα της Κυβέρνησης να αξιολογείται ο κάθε ένας που εντάσσεται στο κυβερνητικό σχήμα. Αλλά από την άλλη, η αξιολόγηση αυτή να μη γίνεται υπό το βάρος μίας συνθήκης πολύ μεγάλης πίεσης, αλλά να γίνεται με νηφαλιότητα και γνήσια αξιοκρατικά κριτήρια».

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων
Όσο για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ανέφερε ότι «δεν έχουμε σήμερα επαρκή δεδομένα για να έχουμε απολύτως σαφή εικόνα», σημειώνοντας παράλληλα αφενός την εμπειρία από το εξωτερικό αφετέρου τη σημασία του μη εκπαιδευτικού κομματιού του σχολείου.

«Τα δεδομένα αυτά θα τα έχουμε προς την αρχή της επόμενης εβδομάδας, όταν, δηλαδή, θα έχει παρέλθει ο ικανός χρόνος των 14 ημερών από την ημέρα που άνοιξε η αγορά, την 11η Μαΐου, και επ’ αυτών των δεδομένων η υγειονομική επιτροπή θα εισηγηθεί. Είναι μεγάλο σφάλμα να κάνουμε πολιτική εικασία και όχι επιστημονικά καθαρή τοποθέτηση» σημείωσε.

Επικαλέστηκε, δε, και την εμπειρία από το εξωτερικό, εκεί όπου άνοιξαν σχολεία «δεν υπήρξε επιδείνωση επιδημιολογικών δεδομένων στην κοινότητα, ιδίως, δε, για τα δημοτικά σχολεία δεν είχε υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι στις υπόλοιπες εστίες συγχρωτισμού».

Και, υπό τη γενική παρατήρηση, ότι «πράγματι, όλα έρχονται λίγο πιο μπροστά σε σχέση με τους αρχικούς χρόνους (…) με τα πρώτα δεδομένα διαφαίνεται ότι δεν έχει υπάρξει επιβάρυνση και μπορούμε να κερδίσουμε μερικές ημέρες, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αγορά, αλλά έχουν να κάνουν και με την ψυχολογία των ανθρώπων», ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε για τους μαθητές:

«Η συζήτηση για τα σχολεία είναι πολύ σημαντική, αλλά, κατά την άποψή μου, πάρα πολύ εδρασμένη στο εκπαιδευτικό κομμάτι. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν συνδέεται μόνο με το ότι τα παιδιά θα πρέπει να λάβουν εκπαίδευση, (…) το μη εκπαιδευτικό κομμάτι του σχολείου είναι εξίσου, αν όχι και περισσότερο, σημαντικό».

Ετικέτες: ανασχηματισμόςΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑεκλογές

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Εκλογές την άνοιξη του 2027

15/11/2025 | 22:31
Featured

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Κάλας: «Εγγυήτρια δύναμη στη Μ. Ανατολή η Ελλάδα» – Τι είπαν για Τουρκία

07/11/2025 | 09:00
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης (Δ) συναντάται στο υπουργείο Εξωτερικών με την πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle (Α), μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, Αθήνα Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Featured

Στο υπουργείο Εξωτερικών η Γκίλφοϊλ – Συναντήθηκε με Γεραπετρίτη

04/11/2025 | 20:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/11/2025 | 23:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αργία Αγίου Πνεύματος: Πότε είναι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ο Διαμαντής Καραναστάσης

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Μονιμοποιούνται 423 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

    128 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Σπίτι μου 2 και νέο «Ανακαινίζω 2026»: Μεγαλώνουν τα όρια, αυξάνονται οι επιδοτήσεις – Όλες οι αλλαγές

    121 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Γέροντας Σιλουανός: Μια Εμβληματική Μορφή του Αγίου Όρους

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2026: Ποιοι θα πάρουν έως 8.500€, τι αλλάζει με την ΕΑΣ και ποιοι δικαιούνται το έκτακτο 250€ – Ο πλήρης χάρτης

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  •  myAADE -Επίδομα Θέρμανσης 2025–2026: Προθεσμία έως 5 Δεκεμβρίου, 3 δόσεις πληρωμών και κρυφές «παγίδες» σε IBAN και αποδείξεις

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch