Η πρόεδρος της επιτροπής, έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, όπου τόνισε μεταξύ άλλων, πως για την ίδια το να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή, είναι μεγαλύτερη πρόκληση από αυτή που είχε το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Για μένα είναι μεγαλύτερη πρόκληση το 2021 από το 2004», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός έχει πολλά όνειρα για την επέτειο, αλλά κι εμείς είμαστε εδώ για να πραγματοποιήσει ο κάθε Ελληνας τα δικά του όνειρα». Η κα. Αγγελοπούλου απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το γενικό πλάνο των εκδηλώσεων, τονίζοντας πως ότι γίνει, θα γίνει με μέτρο, σε ερώτηση που της έγινε για το κόστος του όλου εγχειρήματος. Πρέπει να τονιστεί πως η ίδια θα εργαστεί χωρίς μισθό στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.
«Με μέτρο θα προχωρήσουμε σεβόμενοι τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Καταλαβαίνω και αισθάνομαι τα προβλήματα του κόσμου. Σκοπός μας είναι μετά την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση του Ελληνα, να έρθει και η αυτοπεποίθηση ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο μας σαν χώρα», σημείωσε, λέγοντας επίσης πως καιρό ήθελε να κάνει κάτι για την Ελλάδα.

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» είπε επίσης πως στην όλη προσπάθεια υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι από όλους τους χώρους, που θα βοηθήσουν στο να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή, ενώ αποκάλυψε πως ήδη υπάρχουν πολλά αιτήματα πολιτών για να συμμετέχουν εθελοντικά με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμη, η Γιάννα Αγγελοπούλου ξεκαθάρισε πως δέχτηκε την συγκεκριμένη πρόκληση, ζητώντας να συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Ελληνες στην προσπάθεια αυτή, κρατώντας μακριά από το «Ελλάδα 2021» πολιτικές αντιπαραθέσεις, κάτι που ήθελε και ο πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και προχώρησε σε συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αγγελοπούλου: Ψέμα το ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφεραν την κρίση
Η κα. Αγγελοπούλου, ρωτήθηκε αρκετές φορές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και για το αν τελικά, οι αγώνες αυτοί ήταν και ο βασικός λόγος που οδήγησε τη χώρα σε οικονομική κρίση.

«Είναι ψέμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας χρεοκόπησαν. Αφησα 135 εκ. Ευρώ στην τράπεζα. Ρωτήστε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα υπόλοιπα. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα. Ρωτήστε τους γιατί χάθηκαν όλα. Χάθηκε η ευκαιρία που είχε η χώρα μας. Χάθηκε ο μόχθος της να δείξει ότι είναι μια σύγχρονη χώρα», ήταν η απάντησή της, ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν η απάντησή της για τις εγκαταστάσεις που έμειναν εγκαταλελειμμένες μετά το 2004.

«Το γιατί ρήμαξαν είναι κάτι που επίσης πρέπει να ρωτήσετε την τότε κυβέρνηση και τις επόμενες», σχολίασε χαρακτηριστικά η Γιάννα Αγγελοπούλου.