Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Γρ. Δημητριάδης: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον σε ενέργεια, τουρισμό, ιδιωτικοποιήσεις

TechTeam από TechTeam
01/10/2020 08:19
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι τρόποι διεθνοποίησης των επιχειρήσεων ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε σήμερα, στη διαδικτυακή εκδήλωση «Discover Portugal» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), η Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Αθήνα και o Πορτογαλικός Οργανισμός Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (AICEP).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών της Πορτογαλίας, κου Eurico Brilhante Dias και συμμετείχαν 45 ελληνικές εταιρείες και θεσμικοί φορείς από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την εκδήλωση προλόγισαν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Γρηγόρης Δημητριάδης, και η πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, Helena Paiva.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δημητριάδης, αφού αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εισαγάγει τα τελευταία χρόνια ώστε να καταστήσουν τις οικονομίες τους ανταγωνιστικότερες και το επιχειρείν φιλικότερο, υπογράμμισε ότι «παρά την πανδημία, παρατηρούμε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον σε σημαντικούς τομείς, όπως στην ενέργεια, στον τουρισμό, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αγορά ακινήτων και στις υποδομές». Τόνισε ακόμα τις εξαιρετικές προοπτικές που ανοίγονται στους τομείς της τεχνολογίας, των ψηφιακών υπηρεσιών, της διαχείρισης των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και των εξαγωγών, οι οποίες παρουσίασαν ήδη σημαντική αύξηση κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο κ. Δημητριάδης κατέληξε επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση, αλλά και άλλες που προγραμματίζονται, θα αποτελέσουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πορτογάλους επενδυτές να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική αγορά».

Η πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, χαιρέτισε την εκδήλωση, σημειώνοντας πως, αφενός, συμβάλει στη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, δύο χωρών με μεγάλη ιστορική και ναυτική παράδοση, και, αφετέρου, δηλώνει την προσήλωση των δύο κυβερνήσεων στην κατεύθυνση της προώθησης επιχειρηματικών συνεργειών και συνεργασιών, τόσο στις αντίστοιχες αγορές όσο και σε περιοχές όπου η κάθε χώρα έχει προνομιακές σχέσεις. Προσκάλεσε τέλος τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Πορτογαλία, στην οποία θα νοιώσουν πραγματικά σαν στη χώρα τους.

Ο υφυπουργός για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, Κωσταντίνος Φραγκογιάννης, εξήρε τις σχέσεις των δύο χωρών και ανέλυσε τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επιχειρείν, ενώ αναφέρθηκε και στις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στην ενέργεια, στον τουρισμό και στην τεχνολογία που προσφέρει η χώρα μας. Ο κ. Φραγκογιάννης σημείωσε ακόμη ότι ευελπιστεί στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και του εμπορίου προς την Πορτογαλία, ώστε οι Πορτογάλοι καταναλωτές να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα. Τέλος, συμπλήρωσε ότι παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα επικεντρώνεται στην οικοδόμηση βιώσιμης ανάπτυξης, αναπτύσσοντας διεθνείς συνεργασίες και εταιρικές σχέσεις με άλλες χώρες, προς όφελος αμφότερων των μερών.

Στην ομιλία του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδιος για τη Διεθνοποίηση, σημείωσε ότι οι εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ελλάδας θα πρέπει να αντικατοπτριστούν σε μια εμβάθυνση των οικονομικών τους σχέσεων. Προσκάλεσε τους Έλληνες επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και τη τεχνογνωσία που η πορτογαλική οικονομία προσφέρει σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση υδάτων και αποβλήτων, οι νέες τεχνολογίες και σημείωσε τις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας και αξιοποίησης, από κοινού, στο χώρο της θαλάσσιας οικονομίας και στη βιομηχανία της ναυτιλίας. Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως οι δυο οικονομίες είναι συμπληρωματικές από γεωγραφικής άποψης: η Πορτογαλία είναι ιδανική πλατφόρμα για να προσεγγίσουν οι επενδυτές τις αγορές της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, ενώ η Ελλάδα είναι ένας απαραίτητος εταίρος για την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Τέλος, ο υφυπουργός σημείωσε πως οι δύο κυβερνήσεις δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο να δημιουργηθούν τα εργαλεία εκείνα που προωθούν και διευκολύνουν τη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε την Αθήνα για να παραστεί, λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, στην υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης και Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του Εθνικού Αναπτυξιακού Οργανισμού της Πορτογαλίας (Instituição Financeira de Desenvolvimento – IFD), το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ο Αντώνιος Αχιλλεούδης, ιδρυτικό μέλος, διευθύνων σύμβουλος ομίλου και μέλος της εκτελεστικής επιστροπής της εταιρείας AΧΙΑ Ventures Group και ο κος Κωνσταντίνος Ψαρούλης, διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων, της εταιρείας FIBRAN S.A. μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τις επενδύσεις που υλοποίησαν στην Πορτογαλία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).


Google News
Ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑεπενδύσεις

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

03/02/2026 | 23:45 - Ενημέρωση 04/02/2026 | 00:20
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Featured

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Ελλάδα-Κατάρ» – Το πολιτικό μήνυμα που αναταράσσει το σκηνικό

30/01/2026 | 13:27
HOT NEWS

Schindler’s list – John Williams – NL orchestra

28/01/2026 | 23:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Οι μονομερείς ενέργειες προκαλούν παρενέργειες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τετ α τετ Μητσοτάκη–Ερντογάν πριν τις 15 Φεβρουαρίου: 6 κρίσιμα μέτωπα πίσω από τις νέες NAVTEX

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ: ΜΑΖΙΚΑ πλήγματα στην ενέργεια: Η Ουκρανία στον πάγο μετά τα ρωσικά χτυπήματα

    121 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΔΥΠΑ 2026: 100% επιδότηση μισθού για 12 μήνες – 4.000 θέσεις στις Ημέρες Καριέρας Θεσσαλονίκης

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • ΝΕΑ- ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:53 εκατ. αρχεία, 31.000 εκκρεμείς – 6 παρεμβάσεις που φέρνουν επιτάχυνση μετά το καλοκαίρι

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: De minimis 2021: 17 καλλιέργειες, έως 1.200€/στρ και ακόμα… στο «περίμενε»

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: 3 Πληρωμές στο 20ήμερο – 50€/στρέμμα για μικρούς αγρότες + Βάμβακος και Αγροπεριβαλλοντικά εκτός “κόφτη” ΚΑΠ

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Μητσοτάκης: ΡΕΒΑΝΣ εκλογών μέσω Συνταγματικής Αναθεώρησης – άρθρο 86, κέντρο και πολιτική σύγκρουση κορυφής

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch