Για επικείμενη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

Η συγκεκριμένη πληροφορία έρχεται μία ημέρα μετά από την τριμερή επικοινωνία του Τούρκου Προέδρου και των Σαρλ Μισέλ και Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα. Κι αυτό ήθελαν να ακούσουν η Μέρκελ και ο Μισέλ», γράφει ο αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί.

Ακόμα, ο Τούρκος δημοσιογράφος προσθέτει πως οι διερευνητικές επαφές θα άρχιζαν στις 7 Αυγούστου, ωστόσο η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο πήγε τον διάλογο πίσω.

«Η Μέρκελ αν και σοκαρίστηκε, καθώς περίμενε ότι θα ανακοινώνονταν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες, είχε ρωτήσει τότε τον Πρόεδρο Ερντογάν αν θα συνομιλούσε με τον Μητσοτάκη στο τηλέφωνο. Κι ο Ερντογάν της είχε απαντήσει “αν είναι χωρίς προϋποθέσεις, γιατί όχι; Εγώ θα μιλήσω μαζί του», ανοίγοντας έτσι την πόρτα του διαλόγου. Η συνομιλία ωστόσο που δεν έγινε εκείνη την ημέρα, αναμένεται να γίνει τώρα ανάμεσα στους δύο ηγέτες μέσω τηλεδιάσκεψης», αναφέρει ακόμα η τουρκική εφημερίδα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ.