Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Η άγνοια Τσίπρα και το βαρύ τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ

TechTeam από TechTeam
25/07/2020 22:26
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βαριά τραυματισμένος, στο πεδίο των εσωκομματικών ισορροπιών, εξέρχεται από τη συζήτηση στη Βουλή, για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου και συνεργατών στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Χρήστου Υφαντή

Η τραγική, έως κωμωδίας, εμφάνιση του αρχηγού του, του Αλέξη Τσίπρα, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Έχει πάψει πλέον να προκαλεί απορίες ή έκπληξη στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και στους παλαιούς του κόμματος και δύσκολα αντιμετωπίζεται ως κάτι συγκυριακό ή εποχικό.

Οι προβληματικές, τουλάχιστον, δημόσιες εμφανίσεις του Τσίπρα αποτελούν, πια, μόνιμο καθεστώς στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εγγενή χαρακτηριστικά, αναφέρονται στις βασικότατες ελλείψεις που ο ίδιος καταγράφει ως προσωπικότητα και προκύπτουν από την βαθύτατη άγνοια του σε θέματα στρατηγικής και τακτικής.

Από την εποχή που η περίοδος των παχιών αγελάδων του 2012 – 2015 παρήλθε και ο ΣΥΡΙΖΑ «αναγκάστηκε» να κυβερνήσει, η εξέλιξη αυτή ήταν, για τους γνώστες των μεγάλων ελλείψεων του αρχηγού σε βασικότατα ζητήματα πολιτικής, αναμενόμενη και χωρίς επιστροφή.

Η κωμωδία, στην οποία πρωταγωνίστησε ο κ. Τσίπρας και η κορυφαία πατάτα να επιδιώξει συμβιβασμό με την κυβέρνηση προτείνοντας, ως αντάλλαγμα για τη στήριξη στα εθνικά θέματα, την «αθώωση», με κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη, όλων όσων αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί ή πρόκειται βάσιμα στο άμεσο μέλλον να προκύψει ότι έχουν εμπλακεί σε «κόλπα δύσκολα που κάνουν στις Ινδίες», δεν προξένησε ουδεμία έκπληξη.

Σήμερα, κανείς δεν εκπλήττεται, κανείς δεν θορυβείται, κανείς δεν δείχνει τη διάθεση να διορθώσει ένα συστημικό αγράμματο, καθώς γνωρίζει άριστα πως όσες προσπάθειες και να καταβάλλει οι ελλείψεις του κ. Τσίπρα είναι τόσες και τέτοιας έκτασης που δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν. Δεν παίρνουν γιατρειά.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, προέκυψε η παρέμβαση του κ. Βούτση στη γραμμή «συγνώμη, δεν καταλάβατε, δεν ψάχνουμε συμψηφισμούς», με την οποία επιχείρησε να υπερασπιστεί το ηθικό απόθεμα του δικού του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο, χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ανάγκη να καλύψει τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, που είναι κάτι άλλο, κάτι εξαιρετικά αρνητικό.

Στον μικρόκοσμο των συνιστωσών του κόμματος μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η ανάγκη του κ. Τζανακόπουλου να βγει στο κλαρί και να πάρει τα κομμάτια του τμήματος της ηγετικής παρέας του Τσίπρα που προέρχεται από το παλιό ΠΑΣΟΚ του Τσοχατζόπουλου, με μια παρέμβαση που χαρακτηρίστηκε «αυτοκτονική», η οποία είναι πιθανό να ακυρώσει τις σχέσεις που τελευταία είχε αναπτύξει με την παρέα των «53+».

Είναι κοινό μυστικό στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δυνάμεις Τσακαλώτου είχαν προσεγγίσει εσχάτως αυτές της ομάδας Τζανακόπουλου – Αχτσιόγλου – Βίτσα και η προοπτική της συνεργασίας τους για μια «δική τους επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ» ήταν κάτι περισσότερο από βέβαιη.

Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Τζανακόπουλος την υπονόμευσε με την παρέμβαση του δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τον οδήγησε να πάρει τα κομμάτια του περιβάλλοντος Τσίπρα η ανάγκη να συνεχίσει να πατάει σε δύο βάρκες και να μην ταυτιστεί εντελώς με την ομάδα του Ευκλείδη διακόπτοντας κάθε σχέση με το προεδρικό περιβάλλον.

Στον ΣΥΡΙΖΑ συζητείται εντόνως η σφοδρότατη επιθυμία του κ. Τζανακόπουλου να διαχειριστεί αυτός με τους δικούς του την επόμενη μέρα στο κόμμα στο όνομα της κας Αχτσιόγλου, η οποία προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για τη θέση του Γραμματέα, εάν αποφασίσει να τη διεκδικήσει.

Η νεαρή τέως υπουργός Εργασίας διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες της να διαδεχθεί τον Πάνο Σκουρλέτη (με βλέψεις για πολύ υψηλότερα όταν έρθει ο καιρός), καθώς αποτελεί ένα πρόσωπο στο οποίο συγκλίνει η ομάδα των «53+», ενώ διαθέτει πολύ καλές δυνατότητες διείσδυσης και στην ομάδα των «προεδρικών», οι οποίο δεν μπορούν να αντιπαραθέσουν κάποια υποψηφιότητα με τη δυναμική της κας Έφης Αχτσιόγλου.

Εκτιμήθηκε, προφανώς, ότι η συμπόρευση της ομάδας Τσακαλώτου με αυτή του κ. Τζανακόπουλου προσέδιδε «πολύ αριστερά» χαρακτηριστικά στην κα Αχτσιόγλου, οι πολιτικές αφετηρίες της οποίας είναι περισσότερο «κεντρώες», εξέλιξη που μπορεί να έθετε υπό αμφισβήτηση την εκλογή της και να δυσκόλευε την κομματική της εξέλιξη στο δρόμο για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα. Στην ίδια κατεύθυνση εξελίχθηκαν και κάποιες πρωτοβουλίες μέρους της εγχώριας επιχειρηματικής τάξης που εξακολουθεί να έχει λόγο στις εξελίξεις στο κόμμα και αντιμετωπίζει με πολύ θετική διάθεση τη νεαρή τέως υπουργό Εργασίας.

Από εκεί και η σχεδιασμένη «έκρηξη» του κ. Τζανακόπουλου, που εισπράχθηκε αρνητικά από την μερίδα της πάλαι ποτέ «ανανεωτικής αριστεράς», αλλά την είδε και την διάβασε με ικανοποίηση η ομάδων των «προεδρικών», πλειοψηφία σήμερα στον μικρόκοσμό των στελεχών του κόμματος. lykavitos.gr

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας στο καζάνι της Κεντροαριστεράς – Νέο κόμμα με παλιά συνταγή και ρίσκο πολιτικού πισωγυρίσματος

11/08/2025 | 11:52
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα, Γιορτή σήμερα 26 Ιουλίου, εορτολόγιο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • 41χρονη Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η μάχη με τον καρκίνο και ο βράχος στο πλευρό της, Ντέμης Νικολαΐδης

    400 shares
    Share 160 Tweet 100
  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Λένα Σαμαρά: «Τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα» – Η σπαρακτική ανάρτηση του αδελφού της Κώστα για τα γενέθλιά του

    267 shares
    Share 107 Tweet 67
  • Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

    237 shares
    Share 95 Tweet 59
  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: «Διορία δύο εβδομάδων για ειρήνη, αλλιώς κυρώσεις»

    192 shares
    Share 77 Tweet 48
  • ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Συντάξεις 2025–2026: Αναδρομικά έως 2.620€, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και νέα μέτρα για την ΕΑΣ – Όλα τα τελευταία νέα

    186 shares
    Share 74 Tweet 47
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch