Ενίσχυση των μέσων – πλωτών και εναέριων- αλλά και χρήμα ζήτησε η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Συνόρων Frontex , μια μέρα κατά την οποία το Λιμενικό ανακοίνωσε την σύλληψη άλλων 677 μεταναστών.

Το ελληνικό αίτημα – συνεχές ειναι η αλήθεια- διατυπώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) αντιναυαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλου, σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της Frontex με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ.Fabrice Leggeri , στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση – αν και εθιμοτυπικού χαρακτήρα- συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και κυρίως τα νησιά, από την αύξηση των προσφυγικών ροών, σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης σε μέσα και πόρους, ώστε στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, η χώρα να μπορεί να ανταποκριθεί, τόσο στην επιτήρηση των συνόρων, όσο και στην τήρηση των εθνικών νόμων και Ευρωπαϊκών συνθηκών, που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.