: Συνεχίζεται η λειτουργία της προσωρινής αίθουσας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο» στον χώρο που παραχώρησε ο δήμος Ηρακλείου, στον Θεατρικό Σταθμό.

Το ωράριο λειτουργίας είναι για τις καθημερινές 08:30 π.μ. – 14:00μ.μ και 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. για το Σαββατοκύριακο.

Η αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού πληροί όλες τις προϋποθέσεις και θα εξυπηρετεί τους αιμοδότες, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ.

Η προσέλευση του κόσμου είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητική, με τους πολίτες να φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί ότι οι ανάγκες για αίμα παραμένουν μεγάλες. Από τις 19 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 150 φιάλες αίμα, ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Παραχωρήσαμε στο Βενιζέλειο την αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού, προκειμένου να διευκολύνουμε το νοσοκομείο και όπως μαθαίνω ο κόσμος ανταποκρίνεται. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους δημότες οι οποίοι δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους με αυτόν τον τρόπο και προτρέπω όσους μπορούν να συνεισφέρουν κι εκείνοι.

Η αιμοδοσία είναι κοινωνική προσφορά, η οποία έχει πάντα μεγάλη αξία, πόσο μάλλον σε ετούτη την δύσκολη περίοδο που διανύουμε».