Η μεταβολή του καιρού είναι ιδιαίτερα αισθητή από τα ξημερώματα σε όλη τη χώρα, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι σημαντική και στην Αττική.

 

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης του καιρού από απόψε το βράδυ, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, παραμένουν σε διαρκή επιφυλακή.

Σκοπός είναι «να παρέμβουν όπου απαιτείται, με στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν η ταλαιπωρία των πολιτών, εξαιτίας της κακοκαιρίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του για τη μεταβολή του καιρού ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Με εντολή του Περιφερειάρχη και υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, συνεργεία και εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας τη διάρκεια της νύχτας εργάζονταν για τη διάνοιξη δρόμων σε περιοχές που τα φαινόμενα του καιρού ήταν πιο έντονα και παρατηρήθηκαν προβλήματα, όπως στις λεωφόρους Πάρνηθας και Πεντέλης, στα Βίλια, στο Κριεκούκι, το Πόρτο Γερμενό και την Κάντζα.

Παράλληλα τα συνεργεία της Περιφέρειας συνέδραμαν ουσιαστικά στην επιτυχημένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό προσκόπων από το προσκοπικό camp σε περιοχή της Μάνδρας, καθώς και για τον απεγκλωβισμό ομάδας Γάλλων τουριστών που είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια σε βανάκι, στην Κάζα Αττικής.

Σημαντική ήταν, τέλος, η συμβολή των συνεργείων της Περιφέρειας και στην προσπάθεια της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Βίλια, όπου λόγω του καιρού υπήρχε δυσκολία πρόσβασης καθώς οι δρόμοι είχαν κλείσει λόγω της χιονόπτωσης.