: Ιδιαίτερη προσοχή το Σαββατοκύριακο συστήνει ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ ο Μιχάλης Σιούτας προβλέπει ότι ο καιρός τα θα είναι ήπιος.

Καιρός Χριστουγέννων: Τι λένε οι μετεωρολόγοι Σιούτας και Αρναούτογλου : Ο Σιούτας προβλέπει…

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα που μίλησε στο newsit.gr, οι μέγιστες τιμές να φτάνουν 5 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ένα πολύ ισχυρό νότιο ρεύμα μεταφέρει θερμότητα προς την χώρα μας, αλλά και βορειότερα προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Οι μέγιστες τιμές μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα φτάνουν τους 20 βαθμούς στην χώρα μας. Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Σιούτας, στα τέλη της εβδομάδας, κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός Χριστουγέννων: Τι λένε οι μετεωρολόγοι Σιούτας και Αρναούτογλου : Τι καιρός θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όσον αφορά στο πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα, ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει: “Την εβδομάδα των Χριστουγέννων περιμένουμε καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την επιφύλαξη βέβαια ότι απέχουμε ακόμα χρονικά και πιθανών να υπάρξουν αλλαγές στα στοιχεία. Ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα για τα Χριστούγεννα προβλέπεται καλός καιρός, ήπιος, με κανονικές θερμοκρασίες. Δεν αναμένονται χιονοπτώσεις και ψυχρά διαστήματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων”.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη προσοχή από τους εκδρομείς που έχουν προγραμματίσει ταξίδι με πλοίο στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου αλλά και από στεριάς εφιστά ο Σάκης Αρναούτογλου. Όπως τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου τόσο στα πελάγη που θα φτάσουν τα 8 και 9 μποφόρ, όσα και στα ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς μοτοσικλέτας αλλά και αυτοκινήτου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο facebook έχει ως εξής: Φίλες – Φίλοι ΠΡΟΣΟΧΗ!Όσοι έχετε προγραμματίσει ταξίδι με πλοίο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για ιδιαίτερα ενισχυμένους δυτικούς ανέμους κατά τη διάρκεια της ερχόμενης Κυριακής, 22 Δεκεμβρίου, (κυρίως προς το μεσημέρι και μετά) και σε Ιόνιο αλλά και σε Αιγαίο, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τα 8 -9 Μποφόρ κατά τόπους, ικανές να δημιουργήσουν καθυστερήσεις-προβλήματα κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προσοχή όμως θα χρειαστεί και στη στεριά καθώς κι εδώ οι ριπές των δυτικών ανέμων δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους και επικίνδυνες κυρίως για τους οδηγούς μοτοσικλετιστών! Εως και 20 βαθμους η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ βορά και νότου και μάλιστα αργά το μεσημέρι σήμερα!!!”