: Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και σήμερα, Δευτέρα, (23/07/2018), ωστόσο, η ΕΜΥ προειδοποιεί και για έντονα φαινόμενα, με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Ωστόσο, η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της υγρασίας και της σκόνης από την Αφρική.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα, στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 και στα νότια έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, όπου αργά το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός και μόνο στα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα προς την Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμο στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.