Νεότερα προγνωστικά θέλουν νέα και νέα ψυχρή εισβολή από την Ρωσία μεταξύ 5 και 6 Δεκεμβρίου με χιόνια σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό ίσως και μηδενικό υψόμετρο.

Οπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, οι ήδη υπάρχουσες χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ώρες και οι οποίες θα παραμείνουν ως και τότε, φαίνεται να μετατρέπουν τις όποιες βροχές σε χιονοπτώσεις κυρίως στην Μακεδονία και την Ήπειρο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Δείτε εδώ τον χάρτη χιονιού

Στην κεντρική χώρα θα χιονίσει κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια της Αθήνας, όπου φαίνεται αυτή τη φορά να έχουμε πιο πολλά φαινόμενα σε σχέση με αυτά που προβλεπόντουσαν την τελευταία φορά.

Φαίνεται τέλος, να δέχεται νέες χιονοπτώσεις η Θεσσαλονίκη και οι γύρω περιοχές από την πόλη στις 5 με 6 Δεκεμβρίου, ενώ θα χιονίσει και πάλι στην Φλώρινα, την Κοζάνη, την Καστοριά και τα Γρεβενά, αλλά και τον Πολύγυρο.

Τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο, πάντως τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, θέλουν νέο κύμα ψύχους και χιονοπτώσεων στην βόρεια και κεντρική χώρα μας από το Σαββατοκύριακο και μετά.