Κάλεσμα για μη πραγματοποίηση μαζικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου απευθύνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λόγω του lockdown για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει ως εξής:

«Τη στιγμή που η χώρα πλήττεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19 και η εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια τελεί σε αναστολή, καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας και όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να τιμήσουμε τη φετινή ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο.

Η υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της υγείας όλων μας υπαγορεύουν την αναστολή των μη απαραίτητων μετακινήσεων και την αποφυγή του συνωστισμού.

Φέτος, είναι αυτονόητο πως δε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί καμία πορεία και καμία συγκέντρωση που μπορεί να αποτελέσει εστία εξάπλωσης της πανδημίας. Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να δηλώσουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τον σεβασμό μας στο νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζουν οι ειδικοί. Οτιδήποτε πέραν αυτού είναι καταδικαστέο και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε μια κορυφαία πράξη υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας από τους νέους και πάντα θα μας θυμίζει ότι ο φασισμός οποιουδήποτε χρώματος πρέπει να ηττάται. Ας παλέψουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε τη ζωή και την υγεία μας.

Ας δώσουμε φέτος την κοινή μάχη για το καλό όλων μας».

Ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε: «Αυτονόητη προτεραιότητα για όλους μας αυτή την περίοδο πρέπει να είναι η προστασία του ύψιστου αγαθού της υγείας όλων μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνταχθούν με την απόφαση της πολιτείας για μη πραγματοποίηση πορείας για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι:

Δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών και οι νόμοι ισχύουν εξίσου για όλους. Άπαντες αναγκαζόμαστε καθημερινά να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε.

Είναι αδιανόητο κάποιοι να βάζουν την «αγωνιστικότητά» τους πάνω από τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε πορείες και συγκεντρώσεις για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου ή ενθαρρύνοντάς τες σιωπηρά ή φανερά. Θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους».

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κώστας Τσιαγκλιώτης, δήλωσε: «Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους και όλες τις φοιτητικές παρατάξεις ενόψει της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου να τιμήσουν αυτή την ημέρα μνήμης χωρίς να πραγματοποιήσουν πορείες και μαζικές εκδηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν συνωστισμό διακινδυνεύοντας την υγεία όλων μας.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δηλώνουμε απερίφραστα ότι σεβόμαστε τον νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καλούμε άπαντες να πράξουν το ίδιο δίχως εξαιρέσεις ή αστερίσκους».