Οργισμένη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στα νέα επεισόδια τα οποία προκάλεσαν κουκουλοφόροι με βαριοπούλες το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Ερμού, ξεσπώντας σε αθώους ανθρώπους την οργή τους για δικαστική απόφαση που αφορά κατηγορούμενη για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 ο κ. Καμίνης είπε: «67 καταστήματα αυτοί οι αλήτες ήρθαν και τα ρημάξανε! Είμαι εδώ αυτή τη στιγμή, μιλάω με τους καταστηματάρχες, επαγγελματίες ανθρώπους που δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά και συμμερίζομαι απολύτως την απόγνωση και την οργή τους. Αυτή η κατάσταση από τη μια τις Κυριακές υπάρχουν διάφοροι που δεν αφήνουν τους καταστηματάρχες να ανοίξουν και μετά όταν ανοίγουν έρχονται και τους τα σπάνε με αυτόν τον τρόπο είναι νομίζω κάτι απαράδεκτο.

Αυτή η ανομία η οποία επικρατεί στην πόλη και την οποία ο δήμος δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει γιατί δεν έχει τα μέσα, αυτό πρέπει να εκλείψει. Υπάρχει μια πάνδημη διαμαρτυρία απέναντι στη βία η οποία πάρα πολύ συχνά κυριαρχεί στην πόλη και αυτό σε ένα κράτος δικαίου, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι ανεπίτρεπτο».

Και συνέχισε: «Και το 2010 σπάσαν στο Κολωνάκι έτσι με τον ίδιο τρόπο, με αυτό το προμελετημένο σχέδιο έσπαγαν καταστήματα και το καλοκαίρι του 2011 πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου και αυτό να επεκτείνεται αυτή τη στιγμή και στην υπόλοιπη Αθήνα δείχνει ότι αυτή η συμμορία αυτών των ανθρώπων λειτουργεί κανονικα ανενόχλητη. Υπάρχουν ευθύνες όλων, φυσικά και υπάρχουν ευθύνες του υπουργείου Προστασίας του πολίτη αλλά υπάρχει μια γενικότερη πολιτική ανοχή απέναντι σε αυτό το φαινόμενο».

O κ. Καμίνης μίλησε και στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στα ρημαγμένα καταστήματα