«Eτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες του κοινωνικού κράτους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – «Δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2019», ξεκαθάρισε
Απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά την «ιστορική» συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως δίνεται η δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις για τις ανάγκες του κράτους.
Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «επειδή έχουμε καταφέρει μια συμφωνία με τους θεσμούς, το ένα προς ένα, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλύψουμε κυρίως ανάγκες του ελληνικού κράτους».
«Ούτως ή άλλος προγραμματίζονται προσλήψεις και γιατρών και εκπαιδευτικών και σκοπεύουμε να μονιμοποιήσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στο βοήθεια στο σπίτι, αλλά και 4.000 εκπαιδευτικούς», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2019», ξεκαθάρισε. Όπως είπε, «oι 10.000 θέσεις θα αφορούν την περίοδο από το 2020 και μετά».
Χαρακτηριστικό είναι πάντως το tweet του Αδωνι Γεωργιάδη που αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του periodista, το οποίο απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης, με τίτλο: «Αλέξης Τσίπρας Ιερώνυμος Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ανοίγει τον δρόμο για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο – Όλες οι λεπτομέρειες». Οπως σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης: Μόνοι τους καρφώνονται!
Αναφερόμενος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη συμφωνία, Τσίπρα – Ιερώνυμου είπε: «Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική Συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους».
Σημείωσε ότι «στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων».
«Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επιχειρείται να επιλυθεί όχι με μονομερείς ενέργειες αλλά με συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο», τόνισε.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».
«Η αναθεώρηση του Συντάγματος, ως μια κορυφαία θεσμική και κοινοβουλευτική πρωτοβουλία απαιτεί υπευθυνότητα και καθαρές τοποθετήσεις επί της ουσίας των θεμάτων. Ό,τι δηλαδή δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία και ο κος Μητσοτάκης», είπε.
Υποστήριξε όπως αναφέρει το protothema.gr ότι η «αμφίσημη στάση» του κ. Μητσοτάκη «σχετίζεται με την αμηχανία του μπροστά στην πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και την ενδόμυχη επιθυμία του να μην καταργηθεί η σύντομη παραγραφή για τα ποινικά αδικήματα των υπουργών».