Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σεισμός έως 6% στην Ακροδεξιά – Οι 3 βουλευτές, το νέο κόμμα και το μπλόκο του Αρείου Πάγου

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
16/09/2026 16:00
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
111
SHARES
236
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Νέα δεδομένα προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη και η δημόσια δήλωσή του ότι επιστρέφει «στην πρώτη γραμμή».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Θεοχάρης

Η εκλογική συμμετοχή οποιουδήποτε νέου σχηματισμού θα κριθεί τελικά από τον Άρειο Πάγο⁠, όμως η κινητικότητα που καταγράφεται ήδη στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί ανησυχία σε περισσότερα από ένα κόμματα.

Πολιτικοί αναλυτές από την Αθήνα που μίλησαν στο tilegrafimanews gr εκτιμούν ότι η επανεμφάνιση Κασιδιάρη μπορεί να αναδιατάξει ολόκληρο τον χώρο της σκληρής Δεξιάς και της Ακροδεξιάς. Δεν θεωρούν δεδομένο το ποσοστό του 6% που κυκλοφορεί σε δημοσιογραφικές και πολιτικές συζητήσεις, αναγνωρίζουν όμως ότι υπάρχει δεξαμενή ψηφοφόρων ικανή να δημιουργήσει σοβαρές ανατροπές.

Από πού μπορεί να αντλήσει ψήφους

Η πιθανή επιρροή του Κασιδιάρη δεν περιορίζεται στους παλαιούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι ένας νέος σχηματισμός θα μπορούσε να πιέσει την Ελληνική Λύση, τη ΝΙΚΗ, τη Φωνή Λογικής, πρώην ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, αλλά και πολίτες που εξετάζουν ενδεχόμενες πρωτοβουλίες του Αντώνη Σαμαρά ή της Μαρίας Καρυστιανού.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η πραγματική δυναμική θα φανεί μόνο όταν υπάρξουν μετρήσεις με συγκεκριμένο όνομα, αρχηγό και ψηφοδέλτιο. Η πολιτική επιρροή που εμφανίζεται σε διαδικτυακές κοινότητες δεν μετατρέπεται πάντοτε σε ισόποση εκλογική δύναμη.

Εκτιμούν, ωστόσο, ότι ακόμη και ένα ποσοστό μεταξύ 3% και 5% θα ήταν αρκετό για να αλλάξει τους συσχετισμούς. Θα αύξανε τον κατακερματισμό δεξιά της ΝΔ, θα πίεζε μικρότερα κόμματα προς το όριο κοινοβουλευτικής εισόδου και θα δυσκόλευε σημαντικά τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Οι τρεις βουλευτές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν το 2023 με τους Σπαρτιάτες, βρίσκονται κοντά στο υπό διαμόρφωση εγχείρημα. Πρόκειται για τους Γιάννη Δημητροκάλλη, Γιώργο Μανούσο και Διονύση Βαλτογιάννη.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και οι τρεις προσχωρήσουν οργανωμένα στον νέο φορέα, αυτός θα αποκτήσει άμεση κοινοβουλευτική παρουσία, χωρίς όμως να συγκροτεί Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα μπορεί παρ’ όλα αυτά να παρεμβαίνει πολιτικά μέσω των ανεξάρτητων βουλευτών, να καταθέτει ερωτήσεις και να αποκτήσει βήμα στη Βουλή πριν φτάσει η χώρα στις εκλογές.

Κεντρικό πρόσωπο θεωρείται ο Γιάννης Δημητροκάλλης, ο οποίος διατηρεί πολιτική σχέση με το περιβάλλον Κασιδιάρη. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει παρουσιαστεί ολοκληρωμένη ιδρυτική διακήρυξη ούτε έχουν ανακοινωθεί επισήμως το όνομα, η οργανωτική δομή και η τυπική ηγεσία του νέου φορέα.

Το κρίσιμο νομικό εμπόδιο

Η αποφυλάκιση δεν σημαίνει ότι αίρονται αυτομάτως τα εκλογικά κωλύματα που απορρέουν από την καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Νομικές αναλύσεις αναφέρουν ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, να ιδρύσει ή να ηγείται πραγματικά πολιτικού κόμματος έως την ολοκλήρωση της χρονικής περιόδου του σχετικού κωλύματος, η οποία τοποθετείται το 2033. Το κρίσιμο στοιχείο δεν αφορά μόνο ποιος θα εμφανίζεται ως τυπικός πρόεδρος, αλλά και ποιος ασκεί την πραγματική ηγεσία.

Αυτό σημαίνει ότι μια λύση με διαφορετικό αρχηγό ή με τον Κασιδιάρη ως «ανεξάρτητο συνεργαζόμενο» δεν εξασφαλίζει από μόνη της την έγκριση συμμετοχής στις εκλογές. Ο Άρειος Πάγος έχει τη δυνατότητα να εξετάσει την πραγματική λειτουργία, τις δημόσιες δηλώσεις, τις οργανωτικές συνδέσεις και την ουσιαστική καθοδήγηση ενός κόμματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο παρέχει στον Άρειο Πάγο τα μέσα να εγκρίνει ή να αποκλείσει έναν συνδυασμό, επισημαίνοντας ότι η Δημοκρατία δεν αποκλείει πολίτες για τις ιδέες τους, αλλά προστατεύεται απέναντι σε συγκεκριμένες πράξεις.

Ποια κόμματα πιέζονται περισσότερο

Οι πολιτικοί αναλυτές που μίλησαν στο telegraphmanews.gr βλέπουν ισχυρότερη άμεση πίεση προς την Ελληνική Λύση, τη ΝΙΚΗ και τη Φωνή Λογικής. Και τα τρία κόμματα απευθύνονται, με διαφορετικό τρόπο, σε ψηφοφόρους με έντονα εθνικά, μεταναστευτικά, θρησκευτικά ή αντισυστημικά χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να επηρεαστεί λιγότερο άμεσα, αλλά όχι αμελητέα. Το βασικό πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα δεν είναι μόνο η απώλεια ψηφοφόρων. Είναι η πιθανότητα να δημιουργηθεί στα δεξιά του ένα πολυκερματισμένο αλλά αθροιστικά ισχυρό μπλοκ, το οποίο θα περιορίζει τα περιθώρια επαναπατρισμού συντηρητικών ψηφοφόρων.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο πολιτικής κίνησης από τον Αντώνη Σαμαρά περιπλέκεται. Ένας νέος φορέας Κασιδιάρη θα διεκδικούσε μέρος του ακροατηρίου που θα μπορούσε να προσεγγίσει μια σαμαρική πρωτοβουλία, χωρίς όμως οι δύο δεξαμενές να είναι απολύτως ίδιες.

Τι περιμένουν οι αναλυτές

Το πιθανότερο σενάριο είναι η ανακοίνωση νέου φορέα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με πρόσωπο χωρίς εκλογικό κώλυμα στην τυπική ηγεσία και τη συμμετοχή ανεξάρτητων βουλευτών. Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα επιχειρήσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, να διατηρήσει δημόσια πολιτική παρουσία χωρίς να εμφανίζεται θεσμικά ως αρχηγός.

Το σχέδιο, όμως, θα δοκιμαστεί σε δύο επίπεδα: πρώτα στις αξιόπιστες δημοσκοπήσεις και στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο. Μέχρι να παρουσιαστεί συγκεκριμένος συνδυασμός, οι εκτιμήσεις περί 6% παραμένουν πολιτικό σενάριο και όχι καταγεγραμμένο εκλογικό δεδομένο.

Βέβαιο θεωρείται μόνο ότι η αποφυλάκιση Κασιδιάρη ανοίγει έναν νέο κύκλο αναταράξεων. Η μάχη στα δεξιά της ΝΔ μόλις άρχισε και μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την τύχη των μικρότερων κομμάτων, αλλά και την αριθμητική της επόμενης κυβέρνησης.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Ανακοίνωση της απόφασης στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2026.   (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο κόμμα «Συμμαχία Ελλήνων» που ιδρύθηκε από πρώην «Σπαρτιάτες» – Η επίσημη ανακοίνωση

21/09/2026 | 12:42
Featured

Μαρινάκης για Κασιδιάρη: Εξέφραζε ναζιστικές ιδέες, ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το αν θα κατέβει στις εκλογές

16/09/2026 | 08:00
Featured

Κασιδιάρης: Επιστρέφω δυναμικά με νέο κόμμα μόλις αποφυλακιστώ

08/05/2026 | 12:00
Featured

Κασιδιάρης στα μπλόκα αγροτών με άδεια από τη φυλακή: θεσμικά ερωτήματα, πολιτικές αντιδράσεις και το παρασκήνιο των κινητοποιήσεων

31/12/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βενεζουέλα: Άδειες τάξεις και μαθήματα σε σκηνές κατά την επιστροφή στα θρανία μετά τους φονικούς σεισμούς


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ: Αναδρομικά από 480€ έως 4.800€ στα παραδείγματα – Επικουρικές, επανυπολογισμοί και νέα πλατφόρμα ΕΦΚΑ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 30 Οκτωβρίου, Α21 και αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου – Προγράμματα με ενισχύσεις έως 17.000 ευρώ

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Στρατιωτικά Σχέδια ΗΠΑ: Στο Στόχαστρο του Πενταγώνου οι Ιρανικές Υποδομές με τη «Μητέρα Όλων των Βομβών»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση ALCO: Ισχυρό προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ από την ΕΛΑΣ τρίτο το ΠΑΣΟΚ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά μεγάλη διψήφια η διαφορά για τη Ν.Δ., στο 4,2% το κόμμα Κασιδιάρη

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ο Τσίπρας φοβάται τον Κασσελάκη – Γιατί «καίγεται» για τη δεύτερη κάλπη και θέλει την «εξόντωση» Ανδρουλάκη

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Κερδισμένος ο Μητσοτάκης από την κόντρα Ανδρουλάκη – Τσίπρα

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch