Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και άκουσε με κατάνυξη τη Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τις ζημιές που έχουν πάθει οι ελαιοκαλλιεργητές των Χανίων.

Και μετά άκουσε κι όλους τους υπόλοιπους που εξέθεσαν τα γεγονότα αλλά και το τι πρέπει να γίνει για να βγουν οι αγρότες από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω της επέλασης του δάκου.

Ενώ θα περίμενε λοιπόν όλα να κυλήσουν ήρεμα για να βγει αποτέλεσμα, ο Παύλος Πολάκης, χωρίς να ανάψει ούτε ένα τσιγάρο, άρχισε τα δικά του. «Όλοι ξέρουμε ότι στη Συγγρού (σ.σ.: εκεί βρίσκεται η Διεύθυνση Φυτοπροστασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) τα πιάνουνε κάτω από το τραπέζι» είπε.

Για να δεχθεί αμέσως την απάντηση από τον Λάκωνα γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Στρατάκο ο οποίος επίσης βρισκόταν στη σύσκεψη: «Δεν σας καλώ, σας παρακαλώ να πάμε χέρι – χέρι αύριο το πρωί στον εισαγγελέα, να καταθέσετε στοιχεία για τους ισχυρισμούς σας και όποιοι βρεθούν επίορκοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Ο Πολάκης σάστισε γιατί δεν περίμενε τόσο άμεση αντίδραση και απλά ψέλλισε τα συνήθη των Συριζαίων όταν δεν τους βγαίνει η λάσπη που ρίχνουν: «Θα έχουν παραγραφεί μέχρι να πάμε στον εισαγγελέα».

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη και οι αγρότες που την παρακολουθούσαν, δεν έκαναν κανένα περαιτέρω σχόλιο και απλά αδιαφόρησαν συνέχισαν να συζητούν για πρόβλημα

ΠΗΓΗ tomanifesto.gr