Την διεθνή διάκριση ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» απέσπασαν 17 παραλίες και ακτές του Ρεθύμνου, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας, που καταλαμβάνει τη 2η θέση παγκοσμίως, μεταξύ 47 χωρών.
Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας και το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα και απονέμεται, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με αυστηρά κριτήρια, σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Στον Δήμο Ρεθύμνης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Γαλάζια Σημαία» έλαβαν: Ρέθυμνο 1/Aquila Porto Rethymno, Ρέθυμνο 1/Kriti Beach, Ρέθυμνο 1/Ilios Beach, Ρέθυμνο 2/Pearl Beach, Ρέθυμνο 3/Steris Beach, Ρέθυμνο 4-Μυσσίρια/Creta Palace, Πλατανιάς Β/Minos Mare Resort, Αδελιανός Κάμπος Α/Aquila Rithymna Beach, Πηγιανός Κάμπος/Grecotel White Palace, Σκαλέτα/Creta Star.
Στον Δήμο Μυλοποτάμου «Γαλάζιες Σημαίες» έλαβαν: Πάνορμο Λίμνη/Grecotel Club Marine Palace, Λιανός Κάβος Λαυρίς/Iberostar Creta Panorama, Μπαλί Λιβάδι/Bali 1Paradise Beach.
[irp posts=”130532″ name=”Μπλε Φάλαινα: Νέο κρούσμα με 14χρονη στην Τούμπα”]
Στον Δήμο Αγίου Βασιλείου «Γαλάζιες Σημαίες» έλαβαν: Πλακιάς, Ροδάκινο, Αγ. Γαλήνη/ Ύστερο Βαρκοτόπι, Σούδα.
Μεταξύ των αυστηρών κριτηρίων για να κερδίσει μία ακτή την «Γαλάζια Σημαία» πέρα της ποιότητας των νερών, της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης και των απαραίτητων υποδομών, είναι και η περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, οι πληροφορίες για το παράκτιο οικοσύστημα και το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον στον παράκτιο χώρο, η συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, στοιχεία στα οποία οι Δήμοι Ρεθύμνου έχουν δώσει μεγάλη έμφαση.