Στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους, βρίσκεται ένα σύμπλεγμα 24 κατοικημένων νησιών το οποίο ονομάστηκε επειδή σχηματίζουν έναν κύκλο που περιβάλλει το περίφημο ιερό νησί και τόπο λατρείας και γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμης, τη Δήλο.

Οι όγκοι των νησιών δεν είναι παρά οι κορυφές μίας μισοβυθισμένης ορεινής μάζας. Καμωμένες από γρανίτη, γνεύσιο, σχιστόλιθο και μάρμαρο μα κι από λάβα και στάχτη, οι αβύθιστες βουνοκορφές της Αιγηίδας ηπείρου συνθέτουν το Κυκλαδικό τοπίο. Στη διάχυτη ακτινοβολία της ημέρας το εκθαμβωτικό παιχνίδι ανάμεσα στο γαλάζιο της θάλασσας και το λευκό του μαρμάρου θα πρέπει να ήταν πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη του Κυκλαδικού κόσμου – του πνεύματος και πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης:   Κοινωφελής εργασία- OAED: Άμεσα η προκήρυξη για τους δήμους

Όπως γράφει το travelcyclades.gr, βρείτε πληροφορίες για όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας στις Κυκλάδες μέσα από ένα πλούσιο και επίκαιρο περιεχόμενο, ώστε να οργανώσετε με επιτυχία τις διακοπές σας. Αποκτήστε μια πλήρη εικόνα των Κυκλαδίτικων νησιών και γνωρίστε την ιστορία, πολιτισμό και το μοναδικό του περιβάλλον. Αναζητήστε πληροφορίες και ενημερωθείτε από την πλουσιότερη καταγραφή επιχειρήσεων σχετικά με τη διαμονή, μεταφορά, διασκέδαση, εστίαση και ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού στο νομό Κυκλάδων.

Νησια των Κυκλάδων: Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Αντίπαρος, Δονούσα, Δήλος, Ηρακλειά, Μήλος, Μύκονος, Τήνος, Ίος, Κέα (Τζια) , Κύθνος, Κίμωλος, Κουφονήσια, Σαντορίνη (Θήρα), Θηρασια, Σέριφος, Σύρος, Σίφνος, Σίκινος, Σχοινούσα, Πάρος, Νάξος, Φολέγανδρος