Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης βουλευτές και στελέχη έχουν ήδη πάρει θέση για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Βουλευτές που βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχουν δημόσια ταχθεί υπέρ μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Μεσσήνιου πολιτικού.

Από την άλλη πλευρά, ακούγονται φωνές που λένε ότι ο νυν Πρόεδρος έχει μια πετυχημένη πορεία, προέρχεται από τον χώρο της κεντροδεξιάς και θα μπορούσε διασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία να συνεχίσει σε μια δεύτερη θητεία.

Όμως τι λέει ο κ. Μητσοτάκης; Εξετάζει άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν απασχολήσει έως σήμερα την κεντρική πολιτική σκηνή; Μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Ενδεχομένως να έχει ήδη αποφασίσει και να αναζητεί το κατάλληλο timing… Θα τολμήσει μια νέα επιλογή ή η επιλογή θα υπαγορεύεται από την ανάγκη για διατήρηση εσωκομματικών ισορροπιών;

Είναι βέβαιο, την πολιτική του εξέλιξη την ενίσχυσαν και συμμαχίες με συγκεκριμένα πρόσωπα. Όλα θα μπουν στη ζυγαριά και τα πάντα είναι ανοιχτά…