Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κυβέρνηση σε επενδυτές: Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη

Newsroom από Newsroom
21/09/2019 10:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
53
SHARES
113
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κυβέρνηση: Υπουργοί και Υφυπουργοί από αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, με σημαντικά ονόματα από διεθνείς και ιδιώτες επενδυτές στη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης για Άμεσες Διεθνείς Επενδύσεις (Foreign Direct Investments Roundtable), που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, προσέφερε σε θεσμικούς επενδυτές διεθνών επενδυτικών ομίλων και εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα πρόσβαση σε έναν «οδικό χάρτη» με τις νέες ευκαιρίες Επενδύσεων και Ανάπτυξης στη χώρα μας.

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη δημιουργώντας ένα περιβάλλον πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά μέλος της κυβέρνησης.

Φορολογικό, αναπτυξιακό και επενδύσεις-ορόσημο όπως του Ελληνικού
Μεγάλη έμφαση άλλωστε δόθηκε από εκπροσώπους της κυβέρνησης στο νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο όπως και στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, με το οποίο στοχεύει η κυβέρνηση να αρθούν όλα τα εμπόδια για επενδύσεις-ορόσημο για τη χώρα, όπως αυτή του Ελληνικού.

«Ευκολότερες, απλούστερες διαδικασίες, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, διαφάνεια και άμεση απόδοση της δικαιοσύνης», ήταν το βασικό μήνυμα που εξέπεμψαν τα μέλη της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων, ενώ τονίστηκε πως πρόκειται για μια κυβέρνηση με «ισχυρή αυτοδυναμία, με ανθρώπους υπέρ των μεταρρυθμίσεων, που έχουν συγκεκριμένο σχέδιο σε στέρεες βάσεις».

Στον τομέα του Τουρισμού, μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε πως στόχος είναι να βελτιωθεί η ποιότητα του τουρισμού, ενώ παράλληλα ανέφερε πως δρομολογείται ένα Στρατηγικό Σχέδιο για την επόμενη δεκαετία, ώστε οι επενδυτές να γνωρίζουν ακριβώς τις προτεραιότητες για τη χώρα. Έμφαση θα δοθεί επίσης στο θέμα της αειφόρου ανάπτυξης.

Η μείωση στη χρήση του λιγνίτη στο ενεργειακό «μείγμα» της χώρας, με παράλληλη αύξηση από το 18% στο 25% των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έως το 2030, αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης στον τομέα της Ενέργειας. Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου θα δοθεί έμφαση στη χρήση φυσικού αερίου, την ώρα που δρομολογούνται πέραν της Αλεξανδρούπολης και άλλοι σταθμοί προορισμού και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Μέλος της κυβέρνησης εξήγησε στους επενδυτές το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των Δικτύων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Η κυβέρνηση εστιάζει στις ΣΔΙΤ
Η κυβέρνηση πρόκειται να εστιάσει στις συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για μεγάλα έργα, ενώ επιθυμεί η Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα να γίνει αρωγός στην ανάπτυξη της χώρας.

Στέλεχος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος 1,2 δισ. ευρώ το 2020, προκειμένου το 60% – 70% να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Η κυβέρνηση, όπως είπε, δίνει μεγάλη έμφαση στην ελάφρυνση των φόρων ως κίνητρο για επιχειρήσεις και επενδυτές, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα οδηγήσει τη χώρα σε έναν «ενάρετο κύκλο».

Στον τομέα της Ναυτιλίας, μέλος της κυβέρνησης ανέφερε πως στις επόμενες 15 μέρες θα κατατεθεί σχέδιο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμένων της χώρας.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για ξένες επενδύσεις
Οι επενδυτές άκουσαν από εκπροσώπους της κυβέρνησης πως το σχέδιο για αδειοδότηση από ιδιώτες, που συμπεριλαμβάνεται στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για τις ξένες επενδύσεις. Επίσης, επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο τα επόμενα 4 χρόνια και να παρέχονται «ψηφιακοί χάρτες» για τους επενδυτές σε ό,τι αφορά τη χρήση γης.

«Η ψηφιοποίηση με στόχο την απλούστευση των αδειών» αποτελεί άλλωστε έναν από τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την προσέλκυση των επενδύσεων «αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του κράτους», όπως είπε χαρακτηριστικά μέλος της κυβέρνησης.

Οι κινήσεις για το brain gain
Ένας ακόμα στόχος είναι η επιστροφή νέων επιστημόνων στη χώρα, προκειμένου να αντιστραφεί το brain drain σε brain gain μέσω της έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Ήδη δρομολογούνται Κέντρα Καινοτομίας για τη στέγαση και τη διευκόλυνση νεοφυών επιχειρήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι του ξένου διπλωματικού σώματος, μέσω των παρεμβάσεων τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση στις 75 πρώτες μέρες της διακυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει να άρει τα εμπόδια, διευκολύνοντας την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δρομολόγηση νέων ιδιωτικοποιήσεων.

Μέλη της κυβέρνησης δέχθηκαν ερωτήσεις από Έλληνες και ξένους επενδυτές που εστίασαν στον τομέα του τουρισμού, την αγορά ακινήτων, τα δίκτυα μεταφορών, καθώς επίσης και στα κριτήρια ποιότητας στην προσέλκυση επενδύσεων. Κοινή έκκληση των επενδυτών ήταν η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Η Συνάντηση αυτή αποτέλεσε τον προπομπό της συζήτησης για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, που θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 3 – 5 Μαρτίου.

iefimerida.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: επενδυτέςκυβέρνησηΜητσοτάκηςΣΔΙΤΣΤΗΡΙΞΗ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Παπανδρέου: Οι ευθύνες της ΝΔ για την χρεοκοπία της χώρας το 2010 δεν διαγράφονται με την επίσκεψη στο Καστελόριζο

14/09/2026 | 08:00
Featured

Καστελλόριζο: 5.000€ τον χρόνο για όσους υπηρετούν και για τα νοικοκυριά που ζουν ή επιλέγουν να ζήσουν στο νησί

13/09/2026 | 21:13
Featured

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελλόριζο: Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά και δεν δεχόμαστε απειλές – Κίνητρα εγκατάστασης 5.000 ευρώ στο ακριτικό νησί

13/09/2026 | 11:31
Featured

Μητσοτάκης : Η Ασπίδα του Αχιλλέα θα οδηγήσει την αεράμυνα της χώρας σε άλλο επίπεδο

13/09/2026 | 10:15
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τουρκία - Κύπρος - Ελλάδα: Η Τουρκία απειλεί με νέο Αττίλα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιατροί-«Βαμπίρ» στην Καρνεάδου: Το «χρυσό πελατολόγιο» της ελίτ και οι έρευνες μετά τον θάνατο Μαζωνάκη

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΗΡΕΙΑΣ: Πληρωμές 25 και 29 Σεπτεμβρίου – Ποιοι κρατούν το 70%

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Στη νέα λίστα 37.003 συντάξεις – Αυξήσεις έως 240 ευρώ και 10 παραδείγματα

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Η Παπαστράτος αλλάζει την επικοινωνιακή της ομάδα με τον πολλά υποσχόμενο και έμπειρο στέλεχος Αλέξανδρο Ραγκαβά

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Καστελλόριζο: 5.000€ τον χρόνο για όσους υπηρετούν και για τα νοικοκυριά που ζουν ή επιλέγουν να ζήσουν στο νησί

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Μαρινάκης: Ο Κουτεντάκης «άδειασε» τον Τσίπρα για τα 7,5 δισ. ευρώ

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Τσουκαλάς για Μαρινάκη: «Αν η Θάτσερ άκουγε για επίδομα ανεργίας δύο μηνών, θα έλεγε ότι είναι πολύ προχωρημένο»

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch