Διαψεύδει η Κυβέρνηση πως η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown στην Αττική λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση αναμένει να δει την απόδοση που θα έχουν τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, πριν προχωρήσει στις περαιτέρω κινήσεις της.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο iefimerida.gr τόνιζαν ότι δεν βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το lockdown, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είμαστε εκεί» και σημείωναν ότι «τα μέτρα ισχύουν από χθες, θα πάμε σε lockdown πριν εφαρμοστούν;».

Χθες μόνον ανακοινώθηκαν 174 κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί του τριψήφιου αριθμού.

Με τη σειρά των μέτρων που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και τέθηκε σταδιακά σε εφαρμογή, η Κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα αναχαιτιστεί η πανδημία στην πρωτεύουσα και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε λήψη νέων, πιο σκληρών μέτρων.

Πάντως, πρέπει να περάσει ένα διάστημα για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους και το αν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Στα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν υπήρχε και σύσταση στους πολίτες άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Ωστόσο, οι πληροφορίες για απαγόρευση μετακινήσεων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν επιβεβαιώνονται.