: Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε με σφοδρότητα τη οδήγησε το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.

Από τη νεροποντή (01/06) σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης έχει ισχύ έξι μηνών, δηλαδή έως την 1η Δεκεμβρίου 2020, ενώ μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης.

Ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, τόνισε (Alpha) πως «είναι μεγάλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, στο αγροτικό δίκτυο, σε καταστήματα και οικίες, σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες».

«Εκεί που είχαμε ετοιμαστεί να υποδεχτούμε τον κόσμο, μετά τον κορωνοϊό, ήρθαν οι καταστροφές, οι οποίες είναι μεγάλες και θα χρειαστούν μέρες για να φτιαχτούν. Στα καταστήματα που βρίσκονται πλησίον των παραλιών και οι παραλίες που ήταν έτοιμες να υποδεχτούν λουόμενους, έχουν υποστεί ζημιές. Θα αποκατασταθούν άμεσα, απλά χρειαζόμαστε βοήθεια από την πολιτεία για να γίνουν έγκαιρα», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το efsyn.gr.