Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Λιανεμπόριο: Πώς θα κάνουμε αγορές από τη Δευτέρα

TechTeam από TechTeam
01/04/2021 17:40
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις για ψώνια

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο. Οι πολίτες που θα θέλουν να πάνε για ψώνια θα πρέπει να στείλουν sms μήνυμα στο 13032 και θα έχουν τρεις ώρες χρονικό περιθώριο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Ακόμα, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έδωσε διευκρινίσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά και για τον τρόπο που μπορεί να κάνει κανείς τις αγορές του από τη Δευτέρα.

Όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις που θα επιτρέπονται κάθε Σαββατοκύριακο με τη χρήση του κωδικού 6 σε sms στο 13033, με έως τρία άτομα ή μια οικογένεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες οπουδήποτε εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια ή εντός της Αττικής, εφόσον πρόκειται για κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Και συνέχισε λέγοντας ότι ότι εφόσον τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση θα μπορεί κάποιος εντός των ορίων που επιτρέπεται να πάει και για ψάρεμα.

Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα.

Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

Επίσης, διευκρίνισε πως «όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι «Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο». Το 13032 έχει φτιαχτεί για την λιανική πώληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα».

Τα κέντρα αισθητικής

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα κέντρα αισθητικής λέγοντας ότι «τα κέντρα αισθητικής τηρούν τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών και θα έπρεπε να έχουν ανοίξει και την προηγούμενη φορά που άνοιξαν τα άλλα καταστήματα, θα έπρεπε να ανοίξουν και αυτήν την φορά, ωστόσο η Επιτροπή είχε αντίθετη άποψη.

Εγώ διαφωνώ προσωπικά με την εν λόγω απόφαση και διότι πολλοί γιατροί, με το πρόσχημα των επεμβάσεων, «κλέβουν» πελάτες από τα κέντρα αισθητικής, που αντιμετωπίζουν τώρα αθέμιτο ανταγωνισμό. Υπάρχει πληθώρα καταγγελιών από τα κέντρα αισθητικής και προσωπικά θεωρώ ότι δικαίως διαμαρτύρονται.

Ας πει η Επιτροπή ότι απαγορεύονται τέτοιες πράξεις και από τα ιατρεία και από τους δερματολόγους, να πει ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται το laser στα ιατρεία και όχι στα κέντρα αισθητικής όπου γίνεται και παρουσία ιατρού. Θα προτιμούσα να απαγορευτούν παντού».

Τα γυμναστήρια

Έπειτα μίλησε και για το άνοιγμα των γυμναστηρίων. Στην παρούσα φάση δεν γίνεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, διότι υγειονομικώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν, σημείωσε.

Ενώ αναφορικά με την εστίαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της Εστίασης, με χρήση των εξωτερικών
χώρων».

Τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, ανέφερε ότι «Η πίεση για το άνοιγμα των Λυκείων προέρχεται από την ανελαστική ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Δεν μπορεί τα παιδιά να δώσουν Εξετάσεις χωρίς να έχουν μπει στην τάξη. Η υπόθεση αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και αυτό προκαλεί την μεγάλη πίεση για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των τάξεων του Λυκείου, διότι αυτό συζητάμε».

Για τα self test

«Μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα self test σε λίγες ημέρες θα φτάσουν στην Ελλάδα. Για ότι αφορά τις διαδικασίες, θα δοθούν διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και για το άνοιγμα της αγοράς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: αγορέςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣΨΩΝΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/06/2026 | 00:13
Featured

Σενάριο-σοκ για το ΝΑΤΟ: Ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς ΗΠΑ – Η μυστική στρατηγική, ο ρόλος της Γερμανίας και το «ρίσκο Τραμπ»

15/04/2026 | 13:20
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

6 Απριλίου: Μεγάλη Δευτέρα – Ιωσήφ του Παγκάλου

06/04/2026 | 00:05
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δηλώνει ότι "δεν έχει τίποτα κατά των εκατομμυριούχων"


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Το άγνωστο Θαύμα του Αγίου Παϊσίου που δεν θα δείτε στο MEGA- Τι έγινε με νεαρό φοιτητή το 1987

    1948 shares
    Share 779 Tweet 487
  • Καλαμάτα: Σκότωσε την 39χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους – Τι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Σε οικονομική ασφυξία η ύπαιθρος: Το κρυφό αλαλούμ με ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ – Σε τροχιά ολοκληρωτικής σύγκρουσης οι αγρότες

    314 shares
    Share 126 Tweet 79
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ 2025: 55 ευρώ στο καλαμπόκι, 30 στο ρύζι – Πληρωμές, ΕΛΓΑ και οι 10 μεγάλες ειδήσεις για τους αγρότες

    524 shares
    Share 210 Tweet 131
  • Πούτιν: «Η Ουκρανία λυγίζει – Όποιος αγγίξει το Καλίνινγκραντ θα ισοπεδωθεί» – Τι λένε Reuters, AP και AFP για το τέλος του πολέμου

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 509,5 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο – Ποιοι μπαίνουν στο νέο πακέτο μετά τη «χαμηλή» πίστωση Μαΐου

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Δούκας: «Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμα και κυβερνητικά με τον κ. Τσίπρα»

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch