Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Λιβάνιος σε Τσίπρα: Λέτε σε όλα όχι και ανάλογα με τι σας βολεύει – ΕΡΤ και βοσκοτόπια

TechTeam από TechTeam
17/02/2021 12:12
Ενημερώθηκε: 17/02/2021 15:03:25
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Η κυβέρνηση έχει δείξει μια προνοητικότητα που δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια”, απάντησε η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, στα πυρά που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, η διαχείριση του χθεσινού χιονιά.

“Είναι εντελώς διαφορετικό το μοντέλο αντίληψης και διοίκησης μιας κρίσης. Κάνουμε τις διορθώσεις, όπου χρειάζεται, βλέπουμε τα λάθη και συνεχίζουμε προκειμένου να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες”, είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος, που έσπευσε να υπενθυμίσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την αντίδραση της δικής του κυβέρνησης σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έστω και αν δεν ήταν εξίσου σοβαρές, όπως αυτές της πανδημίας και της χθεσινής κακοκαιρίας.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος απάντησε στην κριτική για το προληπτικό κλείσιμο της εθνικής οδού και τις επικρίσεις ότι αυτό διευκολύνει τους παραχωρησιούχους.

“Στις 22 Δεκεμβρίου 2017, επί κυβέρνησης πρώτης φοράς Αριστεράς, με ένα χιόνι -να ήταν 15%, να ήταν το 20%, να ήταν το 30%, να ήταν το 40% αυτού που είχαμε χθες- από τις δύο μεσημέρι, ξεκινώντας τα προβλήματα στο 126ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Λαμίας, στις πέντε και δέκα άρχισε να γίνεται το πρόβλημα πιο έντονο, στις έξι και μισή αρχίζει και κλείνει η κυκλοφορία και μπλοκάρουν μέσα αυτοκίνητα και ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Το δε αποκορύφωμα είναι ότι μια άλλη κυβέρνηση, στις 8 Ιανουαρίου 2019, μάλλον δεν πρέπει να ήταν η ίδια κυβέρνηση με αυτή του κ. Τσίπρα, και ο τότε υπουργός εμφανιζόταν και έκλεινε την εθνική οδό από τη γέφυρα Καλυφτάκη, πάλι για λόγους πρόληψης, αφού είχαν αρχίσει οι εγκλωβισμοί”, είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και πρόσθεσε:

“Έχουμε το εξής παράδοξο: δρα η κυβέρνηση προληπτικά; Μας λέτε “γιατί το κάνετε;”. Θα έπρεπε δηλαδή να έμενε ανοιχτός ο δρόμος, να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, να μείνουν άνθρωποι μέσα, ώστε να έρθουν μετά οι ίδιοι που σήμερα λένε “γιατί κλείσατε το δρόμο”, να λένε μετά “γιατί δεν τον κλείσατε” και “γιατί αφήσατε τον κόσμο να παγώσει”.

Είναι οι ίδιοι που σε όποιο προληπτικό μέτρο παίρνουμε μας λένε γιατί το παίρνουμε. Το ίδιο κάνατε και με την εστίαση. Κορυφαίοι βουλευτές του κ. Τσίπρα μας έλεγαν γιατί να κλείσουμε την εστίαση και ότι θα καταστραφεί ο κόσμος. Και μετά από δύο μέρες οι ίδιοι άνθρωποι εγκαλούσαν την κυβέρνηση, γιατί δεν έκλεισε η εστίαση και ότι έγινε έκρηξη των κρουσμάτων. Είναι πολύ εύκολο να λες σε όλα όχι”.

“Ουδέποτε έχει πει κανείς είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι” είπε, προσθέτοντας ότι “παρεμπιπτόντως ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κατεβαίνει με τα πόδια από το σπίτι στην Ηρώδου Αττικού. Ο κ. Τσίπρας, από ό,τι θυμάμαι, δεν το είχε κάνει. Κάτι κλούβες ήταν εκεί και μπλοκάρανε την κίνηση” και συμπλήρωσε: “Είπαμε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Ο κόσμος έπρεπε, ειδικά χθες, να βρίσκεται στο σπίτι. Γι΄αυτό αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί. Η κυβέρνηση έχει δείξει μια προνοητικότητα που δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια. Για να μην υπενθυμίσω την ιστορία της 23ης Ιουλίου του 2018 που η προνοητικότητα της κυβέρνησης ήταν να κάνει σύσκεψη με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, λέγοντας τι ώρα θα πετάξει το αεροπλάνο, όταν σβήσει η φωτιά”.

“Είναι εντελώς διαφορετικό το μοντέλο αντίληψης και διοίκησης μιας κρίσης. Κάνουμε τις διορθώσεις όπου χρειάζεται, βλέπουμε τα λάθη και συνεχίζουμε προκειμένου να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες”, είπε ο κ. Λιβάνιος.

Η δημόσια τηλεόραση
Ο υφυπουργός απάντησε και στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη δημόσια τηλεόραση.

“Οφείλω να συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα ότι αυτά που γίνονται στην ΕΡΤ, όντως δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν έχουν ξαναγίνει για τον απλό λόγο διότι για πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ΕΡΤ έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά, έχει νέο ανανεωμένο πρόγραμμα, έχει ένα δελτίο ειδήσεων το οποίο μπορείς πολύ εύκολα να το δεις και έχει βάλει στην άκρη λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος”, είπε ειδικότερα ο Θοδωρής Λιβάνιος και αναφέρθηκε σε αυτά που γίνονταν στην ΕΡΤ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η σημερινή ΕΡΤ έπαιξε το θέμα με τρόπο που κρίθηκε από την ίδια κατάλληλος”, είπε για τα τεκταινόμενα στην Ικαρία, για να προσθέσει όμως ότι υπήρχε πριν από δύο, τρία χρόνια μια ΕΡΤ για την οποία δεν ήταν θέμα οι φωτογραφίες με τις διακοπές του κ. Τσίπρα, δέκα ημέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι, αν και επί τρεις ημέρες ήταν θέμα με το οποίο ασχολούνταν όλη η Ελλάδα. “Είχαμε μια ΕΡΤ, στην οποία κεντρικός παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής έδινε εντολές σε συμπαρουσιαστές ότι θα μιλάνε οι υπουργοί όση ώρα θέλουν, και “μην τολμήσετε να τους διακόψετε”. Είχαμε μια ΕΡΤ με εκπομπές που παραμονές εκλογών έβγαζαν σατυρικά σποτ, με τις καταστροφές που θα έρχονταν, εάν κέρδιζε το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχαμε μια ΕΡΤ με συγκυβέρνηση και συνδιοίκηση με τους συνδικαλιστές για το τι θα παίζει, τι δεν θα παίζει και πόση ώρα θα παίζει. Αυτά είχαμε”, είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος και πρόσθεσε: “Αυτή ήταν η ΕΡΤ τότε. Μια τηλεόραση που όχι μεγέθυνε τις παθογένειες αλλά τις έκανε και πιο εμφανείς. Και πέσανε και όλοι στον πειρασμό, της πρώτης φοράς Αριστεράς, να ελέγξουν τα Μέσα. Και προσπάθησαν να τα ελέγξουν και με τον διαγωνισμό, τον περιβόητο διαγωνισμό του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, με τις 4 άδειες, οι οποίες έγιναν 6 άδειες, μετά έγιναν 7 άδειες, με τα βοσκοτόπια, με όλο αυτό. Έρχεται η ώρα και για τα βοσκοτόπια όμως…”.

Αναφορικά με τις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη λειτουργία του επιτελικού κράτους, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες που είχε ο κ. Τσίπρας. “Να του υπενθυμίσω ότι τον Ιανουάριο του 2015 που είχε ορκιστεί πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η ΕΡΤ υπαγόταν στον ίδιο και την κράτησε. Ο πρώτος υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του ήταν ο Νίκος Παππάς και είχε την εποπτεία της ΕΡΤ. ‘Αρα, στον πρωθυπουργό υπαγόταν η ΕΡΤ αλλά το έχει ξεχάσει αυτό”, είπε ο Θ. Λιβάνιος.


Google News
Ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ΒουλήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΡΤΛΙΒΑΝΙΟΣΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να δοθούν απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Χίο

04/02/2026 | 18:00
Featured

Συνταγματική Αναθεώρηση 2026: Άρθρα, Συναίνεση και Το Μέλλον του Πολιτεύματος

02/02/2026 | 21:00
Featured

Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μονιμότητα στο Δημόσιο – Τι αλλάζει με τη Συνταγματική Αναθεώρηση

02/02/2026 | 17:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Οι κερδισμένοι για αναδρομικά 2021 : ΙΚΑ, Δημοσίου, ΔΕΚΟ - voucher 200 ευρώ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-Χίος: 15 νεκροί σε ναυάγιο μεταναστών – Αγωνία για αγνοούμενους, 22 τραυματίες στο νοσοκομείο, τρεις στη ΜΕΘ

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Κλοιός κακοκαιρίας στην Ελλάδα: Πορτοκαλί συναγερμός για ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους 9 μποφόρ 

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2026: Οι ημερομηνίες για μισθωτούς – μη μισθωτούς, η Καθαρά Δευτέρα και τι ισχύει για όσους έχουν οφειλές

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Η πρόκληση της Αλικαρνασσού: Το θράσος των εισβολέων και η αναβίωση του τουρκικού επεκτατισμού

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: 3 Πληρωμές στο 20ήμερο – 50€/στρέμμα για μικρούς αγρότες + Βάμβακος και Αγροπεριβαλλοντικά εκτός “κόφτη” ΚΑΠ

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Voucher AI 2026: 100.000 εργαζόμενοι με δωρεάν πιστοποίηση και επίδομα έως 750€ – Ο πλήρης οδηγός συμμετοχής

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΑΣΕΠ 2026: 1.696 προσλήψεις στο ΕΣΥ + 132 προσωρινά αποτελέσματα – Στο Τυπογραφείο η 2Κ/2026, ανοίγει ο κύκλος ενστάσεων

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch