Βαρβιτσιώτης: «Ο ηρωισμός του θα αποτελεί διδαχή και παρακαταθήκη» τονίζει σε ανάρτησή του για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στην ανάρτησή του στο Facebook που τιτλοφορείται «Το χάρισμα του Μανώλη Γλέζου», ο κ. Βαρβιτσιώτης εξαίρει με θέρμη την προσφορά και το ήθος του. Ειδικότερα, χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο μια μεγάλη μορφή της Ελλάδας, σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, διαχρονικό πολέμιο του ναζισμού, χαρισματικό, εμβληματικό, ασυμβίβαστο, αγωνιστή, έντιμο, ταπεινό, αξιοπρεπή, ειλικρινή, δραστήριο.

Αναφερόμενος σε προσωπικές στιγμές μαζί του, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει πως είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του τη διετία 2012 – 13, όταν ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κι εκείνος βουλευτής. «Διέκρινα, τότε, κάτι θαυμαστό! Τη συνέπεια του… Ένας άνθρωπος που κουβαλούσε τέτοια βαριά ιστορία και τόσα χρόνια στην πλάτη του ερχόταν πάντα πρώτος στις συνεδριάσεις. Σεβόταν τους συναδέλφους του, ζητώντας ευγενικά να τηρούνται πάντα οι χρόνοι των ομιλιών. Έκανε εύστοχες παρεμβάσεις, που δεν είχαν σχέση με ιδεολογική τοποθέτηση. Είχε το χάρισμα, του ζεστού λόγου. Πάντα είχε έναν καλό, έναν ευγενικό, λόγο για όλους. Για φίλους και αντιπάλους. Γι’ αυτό ήταν πάντα αγαπητός απ’ όλους. Αυτός ήταν ο Μανώλης Γλέζος που γνώρισα….» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Μάνωλης