Μαρέβα Μητσοτάκη: Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζεται η επιχείρηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αναλυτικότερα, οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από γκαζάκια στην είσοδο της επιχείρησης της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο το κατάστημα Zeus & Dione της Μαρέβας Μητσοτάκη τοποθετώντας δύο γκαζάκια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων η επίθεση έγινε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα. Όπως αναφέρουν οι μάρτυρες ακούστηκε μια μικρή έκρηξη και ακολούθησε φωτιά, αλλά και ο ήχος του συναγερμού από την επιχείρηση.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούνταν σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο  γκαζάκια. Οι δράστες τα τοποθέτησαν κοντά στην είσοδο της επιχείρησης και τα πυροδότησαν.

Από τη φωτιά που ακολούθησε προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο της επιχείρησης. Ευτυχώς, η φωτιά δεν επεκτάθηκε και έτσι δεν σημειώθηκαν ακόμα πιο εκτεταμένης ζημιές.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει άνδρες της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή με στόχο τον εντοπισμό των δραστών.

Στο σημείο υπάρχουν κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης, ωστόσο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και έτσι αναζητούν εικόνες τους σε άλλα σημεία σε δρόμους πρόσβασης στην οδό Τάκη στου Ψυρρή.

«Τα έχω περάσει και τα ξέρω» ήταν η αντίδραση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση αποτέλεσμα της «χυδαίας στοχοποίησης» της Μαρέβας Μητσοτάκη και αναρωτήθηκε αν οι δράστες καταλαβαίνουν «που οδηγούν τη χώρα», αναφέρει το newsit.gr.