Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς: Οι παθογένειες του παρελθόντος δεν θα ορίζουν το μέλλον της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018

Newsroom από Newsroom
16/09/2017 14:15
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Ελλάδα βρίσκεται, ντε φάκτο, στο τελικό στάδιο της μνημονιακής εποχής. Η συζήτηση για τον μεταμνημονιακό ορίζοντα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έλθει σειρά ερωτημάτων στο προσκήνιο με την όλη συζήτηση να είναι ευρωελληνική, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας και της ΕΕ ταυτίζονται και υπογράμμισε ότι όλος ο κόσμος στην Ευρώπη θέλει να δεi ότι η Ελλάδα αλλάζει και πως οι παθογένειες που οδήγησαν την χώρα στα βράχια το 2010 δεν θα ορίζουν το μέλλον της μετά τον Αύγουστο του 2018.

Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει συντελεστεί, τα μέτρα έχουν ψηφιστεί, τώρα πρέπει να καταστεί ακλόνητη η πεποίθηση ότι «μάθαμε και δεν θα ξανακάνουμε». Αυτό είναι το ζητούμενο και αν αυτό καταστεί σαφές, τότε ο ορίζοντας θα είναι πιο καθαρός, τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά και με την ομιλία Γιούνκερ για το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Σχοινάς, επανέλαβε, σε σχέση με την Ελλάδα, ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία του προγράμματος που τελειώνει τον Αύγουστο του 2018, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά βλέπουμε μερικά “πράσινα φύλλα” της ανάπτυξης, σε όλη την Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί άνεμοι αλλάζουν κατεύθυνση προς το καλύτερο.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι ο στόχος είναι μια Ευρώπη, πιο συνεκτική, πιο ισχυρή και πιο δημοκρατική, η φράση που περιγράφει τον στόχο είναι “όλοι σε όλα”, ήτοι συμμετοχή όλων στην Συνθήκη Σένγκεν, στο Ευρώ και στην Τραπεζική Ένωση που αποτελούν και τους τρεις πυλώνες για μια διαφορετική αρχιτεκτονική της ΕΕ με ορίζοντα το 2025.

Αναφέρθηκε επίσης σε μια νέα ΟΝΕ και ένα νέο ευρώ με διαφορετική αρχιτεκτοντική -Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, Eurogroup και Ευρωπαϊκή Επιτροπή- και με «ύπατο εκπρόσωπο της οικονομίας της ΕΕ», μια «οικονομική Φ. Μογκερίνι», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

Είπε ότι αντλεί την αισιοδοξία του από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, σημειώνοντας ότι μετά τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, την κρίση του προσφυγικού και το Brexit, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως προέβλεπαν οι “προφήτες του κακού”, αλλά αντίθετα, στη Γαλλία ο πρόεδρος Μακρόν εξελέχθη συντρίβοντας τον λαϊκισμό, στην Ολλανδία σημειώθηκε νίκη των δυνάμεων της μετριοπάθειας, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει το πολιτικό-οικονομικό ρολόι.

Αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Σχοινάς, σημείωσε καταρχήν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν επιθυμία της Ευρωζώνης, ενώ η «συνεισφορά του σε διάφορα προγράμματα είναι προς αποτίμηση». Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ο ESM, ο οποίος δανείζεται προκειμένου να δανείσει χώρες που χρειάζονται βοήθεια στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, ενώ ο ρόλος του δεν του επιτρέπει ευρύτερη συνεισφορά στη διαμόρφωση του οικονομικού μίγματος στην Ευρωζώνη. Ως εκ τούτου η πρόταση για τη διαφορετική αρχιτεκτονική περιλαμβάνει την δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

Ερωτηθείς για τη συνολική προοπτική της ΕΕ, ο κ. Σχοινάς είπε ότι ή τώρα που αλλάζουν οι άνεμοι θα τους εκμεταλλευθούμε (προς την κατεύθυνση που περιέγραψε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ) και αυτό είναι το Plan A, ή αλλιώς η ΕΕ θα σέρνεται σε ημιτελείς λύσεις, όπου ναι μεν θα εκφράζεται βούληση, αλλά τα αποτελέσματα δεν θα είναι συμβατά με τις προθέσεις, θα εκφράζονται διαφωνίες και δεν θα υπάρχει συναντίληψη.

Ο κ. Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής είπε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει «μεμονωμένες περιπτώσεις εταιρικών αποφάσεων», υπογραμμίζοντας ότι «η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι πολυπαραγοντική εξίσωση».

Τόνισε, ότι με δεδομένη την αλλαγή των διαρθωτικών ταμείων της ΕΕ που επιτρέπουν μέχρι και 95% συμμετοχή σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα, -όπως της Ιονίας Οδού-, η ΕΕ θα βοηθήσει την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα πρέπει να συντρέξουν πολλές προϋποθέσεις ενός ευρύτερου κοινωνικοοικονομικού συστήματος ενώ είναι απαραίτητες η «ανοιχτή ματιά και η πολιτική βούληση».

Σε ό,τι αφορά τη ρύπανση στον Σαρωνικό, ο κ. Σχοινάς είπε ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό άμεσης βοήθειας και τον μηχανισμό ασφάλειας στις θαλάσσιες μεταφορές και ήδη από το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου βρίσκεται ειδικά κατασκευασμένο πλοίο -το Ακταία- επιτόπου, ενώ ταυτόχρονα έχει ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφόρων που ελέγχει την έκταση της ρύπανσης.

Η κινητοποίηση δείχνει ότι η Ευρώπη έχει τα μέσα και τον μηχανισμό για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, η διαχείριση, βέβαια, είναι των αρμόδιων ελληνικών αρχών, κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

iefimerida.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕλλάδαΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣΜΕΛΛΟΝΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τουρκική NAVTEX νότια του Καστελλόριζου: Ένταση για την EUNOMIA με φόντο το καλώδιο Κρήτης–Κύπρου

16/10/2026 | 13:21
Featured

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Είμαστε στο πλευρό των αλιέων – Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις»

10/10/2026 | 20:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Φίτο: Η ΕΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

09/10/2026 | 12:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ: Για ένα Ελληνικό καινούριο κόσμο Μέγα!

08/10/2026 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΔΕΘ 2027: Προσομοιωτές οδήγησης της ΕΛ.ΑΣ( ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • 41χρονος πιλότος Canadair και 58χρονος θεολόγος τα δύο θύματα από τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Γιατί φλέγεται το Παρίσι – Το κύμα οργής στην Ευρώπη

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Παππάς: Απάντηση σε κάθε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Να επιστραφούν οι έδρες των ανεξάρτητων

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Κτηνοτρόφοι ΝΕΑ: Στο τραπέζι συνδεδεμένες, χαμένα κοπάδια και ζωοτροφές – Η δεύτερη μάχη για γάλα και φέτα

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Το δύσκολο στοίχημα του Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ δεν αποπροσανατολίζεται από τις επιθέσεις που δέχεται εκατέρωθεν

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για την ακρίβεια αυξημένο επίδομα θέρμανσης και «φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch