28 Απριλίου: Στο σημερινό της Doodle, η Google τιμά έναν όμορφο τρόπο τα 256α γενέθλιας της Μαρί Χαρέλ, που θεωρείται η δημιουργός του διάσημου τυριού Καμαμπέρ. Γεννήθηκε στις 28 του Απριλίου του 1761 στο Crouttes, μια κοινότητα στη βορειοδυτική Γαλλία με το όνομά της να έχει μείνει στην ιστορία της γαστρονομίας.
Το Καμαμπέρ (γαλ. Camembert de Normandie AOC) είναι γαλλικό τυρί από την περιοχή της Νορμανδίας. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το λευκό περίβλημα του τυριού και η ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά του.
Σύμφωνα με το θρύλο, η Μαρί ανακάλυψε το τυρί αυτό με την βοήθεια ενός μοναχού από το Brie που κρυβόταν τότε στο χωριό της κατά την περίοδο της Γαλλικής επανάστασης.
[irp posts=”126050″ name=”Διαστημόπλοιο Cassini: Τι σημαίνει το σημερινό Doodle της Google”]
Το Καμαμπέρ παράγεται από απαστερίωτο αγελαδινό γάλα με την προσθήκη πυτιάς. Αφού ξεχωρίσει το τυρόπηγμα από το τυρόγαλο, τοποθετείται σε καλούπι με αλάτι και τα καλούπια με τη σειρά τους σε ειδικούς θαλάμους με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία που ονομάζονται Heloir (ελουάρ).
Τέλος, το τυρί ωριμάζει σε κελάρι για 3 εβδομάδες ενώ αναποδογυρίζεται κάθε μέρα.