Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μαρινάκης: Η Aντιπολίτευση έχασε κάθε τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας

TechTeam από TechTeam
20/03/2025 18:35
Ενημερώθηκε: 20/03/2025 18:37:30
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
60
SHARES
128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Αιχμές κατά της Αντιπολίτευσης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Σε ερώτηση για την υπόθεση του Χρήστου Τριαντόπουλου και τις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις, ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τόνισε: «Η απόφαση- πρόταση του κ. Τριαντόπουλου θεωρώ ότι είναι μία γενναία πράξη από τον ίδιο και είναι και μία πρόταση η οποία δεν έχει προηγούμενο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι έρχεται και ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του επί τη βάσει ενός κατηγορητηρίου το περιεχόμενο του οποίου ο ίδιος αρνείται, δηλαδή δηλώνει αθώος, επί τη βάσει μιας πρότασης η οποία όπως έχουμε πει από την αρχή δεν έχει κάποιο στοιχείο κάποια μαρτυρική κατάθεση που τον επιβαρύνει.

Κι ενώ υπάρχει ξεκάθαρη και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τριαντόπουλος ζητά από την προανακριτική και στη συνέχεια από τη Βουλή να τον στείλουν στον φυσικό του δικαστή.

Εξήγησε ότι αν το βάλουμε αυτό μαζί με την προαναγγελία από τον πρωθυπουργό για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος «αυτές οι κινήσεις είναι σημαντικά βήματα για να μειωθεί το πολύ μεγάλο χάσμα που υπάρχει με πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας η οποία δικαιολογημένα εν πολλοίς θα πω εγώ έχει αυξημένο αίσθημα δυσπιστίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Εδώ λοιπόν είναι που πρέπει εμείς να δείξουμε σοβαρότητα συνολικά. Η αντιπολίτευση δεν έδειξε την ελάχιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο άκουσμα αυτής της γενναίας πρότασης του Χρήστου Τριαντόπουλου. Αυτής της πρωτοφανούς πρότασης του Χρήστου Τριαντόπουλου».

«Ακόμα και εμείς που έχουμε δει μια σειρά από στάσεις και αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ που ξεπερνούν πολλές φορές τα όρια του λαϊκισμού και της στείρας αντιπαράθεσης, περιμέναμε μια άλλη αντίδραση», είπε για το ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή επισημαίνοντας ότι αν και δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό της ουσιαστικά ο κ. Τριαντόπουλος έρχεται και ζητεί να γίνει δεκτή να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Διάβασε επίσης και μία δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις 5 Μαρτίου, στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Αφού δεν θέλει κανείς να μπει εμπόδιο στη δικαιοσύνη γιατί να μην έχουμε την παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου με το σκεπτικό που υπάρχει στην εισαγγελική διάταξη;» και αναφέρεται στην παραπομπή στον φυσικό δικαστή προκειμένου να κρίνει αν είναι αθώος ή ένοχος.

«Τα έχει πει τόσο καλά που κάλλιστα θα μπορούσε να αναπληρώσει και εμένα σε αυτή τη συγκεκριμένη τουλάχιστον διατύπωση. Εξαιρετικά. Γιατί έτσι είναι», τόνισε παρά που όπως είπε βέβαια υπάρχει διαφωνία με το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, είπε στη συνέχεια πως θέλει να διαλύσει 4 ψέματα που έχουν ακουστεί αυτές τις ημέρες και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ψέμα πρώτο: ότι η πρόταση αυτή είναι παράνομη. Δύο μέρες δεν μας έχει πει κανείς από την αντιπολίτευση από ποιο σημείο του Συντάγματος προκύπτει ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Γιατί δεν προκύπτει από πουθενά.

Ψέμα δεύτερο: θέλει λέει να αποφύγει τη βάσανο της Προανακριτικής γιατί εκεί θα γίνουν ανακριτικές πράξεις, θα προσκληθεί ο α, ο β, ο ω… κι αυτό το φοβάται ο

Τριαντόπουλος, η κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης…». Τόνισε ότι το δικαστικό συμβούλιο που αποτελείται από πέντε ανώτατους δικαστές απαρτίζεται από τρεις αρεοπαγίτες και δύο μέλη του ΣτΕ που κληρώνονται δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι είναι στην ανώτατη βαθμίδα των αντίστοιχων δικαστηρίων και μπορούν να κάνουν όλες τις ανακριτικές πράξεις που θα μπορούσε να κάνει και η Προανακριτική Επιτροπή. Το ερώτημα είναι ποιος προτιμά κάποιος να κάνει δικαστικές πράξεις; Ανώτατοι δικαστές ή τα κόμματα;

«Ψέμα τρίτο: Ναι αλλά έτσι δεν θα μπορεί να διευρυνθεί το κατηγορητήριο». Ψέματα. Αν θέλει η Προανακριτική να διερευνηθεί κάποιο άλλο αδίκημα, κάποιο άλλο πρόσωπο οφείλει να στείλει σχετική πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής με τις 30 υπογραφές όπως έγινε αρχικά από το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το δικαστικό συμβούλιο. Κανένα δικαίωμα δεν χάνεται και τίποτα από αυτά που λέει η αντιπολίτευση δεν ισχύει.

«Ψέμα τέταρτο, το κοινό ψέμα ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης όπως είπα σε σημερινή μου ανάρτηση με βίντεο «η πράσινη λύση»: Ναι, αλλά ο Μητσοτάκης το ’18 έλεγε τα αντίθετα και κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση για το κλείσιμο της προανακριτικής». Είπε ότι θεωρεί αυτό το πιο χυδαίο ψέμα και μάλιστα είναι μεγάλο αυτογκόλ του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να ξεπλύνει τη σκευωρία Novartis. Είπε ότι το 2018 η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να στείλει στη Δικαιοσύνη αρχικά μέσω της Προανακριτικής τους πολιτικούς της αντιπάλους. Όταν κατάλαβαν οι της τότε κυβέρνησης ότι αποκαλύπτονται οι σκοποί και η ένδεια όσων έλεγαν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες ζήτησαν τότε να κλείσει άρον άρον η Προανακριτική χωρίς να ασκηθεί ποινική δίωξη. Σήμερα ο Τριαντόπουλος ζητά να του ασκηθεί ποινική δίωξη, να ψηφίσει η πλειοψηφία την πρόταση της μειοψηφίας και να πάει στον φυσικό του δικαστή.

Να λέει το ΠΑΣΟΚ τα ίδια με την Ελληνική Λύση;

Κλείνοντας την απάντησή του αυτή τόνισε ότι από την πρόταση Τριαντόπουλου έχουμε δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις: η μία είναι η ίδια η απόφαση. Είναι μια γενναία απόφαση, μια απόφαση τομή που σε συνδυασμό με την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρ. 86 αλλάζει αυτό το οποίο είχαμε ως εντύπωση για την ασυλία των υπουργών και των υφυπουργών.

«Είδηση δεύτερη (για μας δεν είναι είδηση αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πλέον), η αντιπολίτευση έχασε κάθε τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας», είπε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ήθελε να παίξει το δικό της επικοινωνιακό παιχνίδι

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μαρινάκης: «Δίνουμε όσα αντέχει η οικονομία» – Αιχμές κατά της αντιπολίτευσης

15/10/2026 | 17:00
Featured

Μαρινάκης: «Η αποπομπή Γκιλφόιλ είναι απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ – Η αντιπολίτευση το πάει παραπέρα»

14/10/2026 | 14:02
Featured

Μαρινάκης για ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Δεν υπάρχει σχετικό αίτημα στο υπ. Εξωτερικών, παρακολουθούμε τις εξελίξεις

13/10/2026 | 15:31
Featured

Μαρινάκης: Στόχος η αυτοδυναμία – «Είμαστε στο 30%-31% θέλουμε 5-7 μονάδες παραπάνω»

13/10/2026 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δ. Μάντζος: Η σύλληψη Ιμάμογλου συνιστά σοβαρή οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας στην Τουρκία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μαξίμου: Η αυτοδυναμία παραμένει ο μεγάλος στόχος

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΑΣΕΠ – Νέες προσλήψεις σε δήμους και δημόσιους φορείς: Από σήμερα αιτήσεις για 52 θέσεις στην Παλλήνη – Όλες οι τελευταίες προκηρύξεις Οκτωβρίου

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Στρατιωτικά Σχέδια ΗΠΑ: Στο Στόχαστρο του Πενταγώνου οι Ιρανικές Υποδομές με τη «Μητέρα Όλων των Βομβών»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ: Αναδρομικά από 480€ έως 4.800€ στα παραδείγματα – Επικουρικές, επανυπολογισμοί και νέα πλατφόρμα ΕΦΚΑ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ακαδημία Αθηνών και ΕΡΤ φέρνουν την επιστήμη και τον πολιτισμό πιο κοντά στην κοινωνία

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Στο επίκεντρο 53,77 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές και 263,5 εκατ. για επενδύσεις

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Στην Τουρκία ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, ηλικίας 4.700 ετών – Δείτε εικόνες και βίντεο

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch