Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως στο θέμα των υποκλοπών δεν υπάρχει καμία κρατική εμπλοκή

Newsroom από Newsroom
13/03/2026 15:00
Ενημερώθηκε: 13/03/2026 15:03:55
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
59
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως στο θέμα των υποκλοπών δεν υπάρχει καμία κρατική εμπλοκή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά τη νέα δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη πως «το κυβερνητικό αφήγημα περί ιδιωτών που δρούσαν ανεξέλεγκτα και μόνοι τους με το Predator έπεσε συθέμελα».

Η δήλωση Ανδρουλάκη έρχεται μετά τις αναφορές του Ταλ Ντίλιαν, ιδιοκτήτη της εταιρείας Intellexa, ο οποίος είπε σε εκπομπή του Mega πως «παρέχουμε υπηρεσίες μόνο σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου», απαντώντας στην ερώτηση «Ποιοι ήταν οι πραγματικοί πελάτες των συστημάτων παρακολούθησης της εταιρείας στην Ελλάδα; Συνεργαστήκατε με κρατικές υπηρεσίες, ελληνικές αρχές, ιδιώτες ή κάποιον Έλληνα αξιωματούχο;»

«Στη Βουλή δεν είμαστε δικαστήριο, κανένα θέμα προσέγγισης Κωνσταντινόπουλου»
Όπως σχολίασε ο κ. Μαρινάκης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει κάτι τέτοιο. «Ουσιαστική απάντηση σε αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ότι η υπόθεση βρίσκεται για πάνω από 2 χρόνια στη Δικαιοσύνη, η οποία έχει προχωρήσει σε δυο αποφάσεις. Σε ανώτατο επίπεδο εκδόθηκε μια διάταξη που είπε αφενός ότι δεν υπάρχει ευθύνη κρατικού λειτουργού, αφετέρου παρέπεμψε 4 ιδιώτες να δικαστούν» υπογράμμισε.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η δεύτερη πράξη σε επίπεδο Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ήταν να καταδικαστούν οι 4 αυτοί ιδιώτες σε 1ο βαθμό, ένας εκ των οποίων – λέγοντας ότι έχει κάνει και έφεση – είπε ό,τι είπε. Στη Βουλή δεν είμαστε δικαστήριο. Από τη στιγμή που μια υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάζουμε δηλώσεις. Η Δικαιοσύνη και ο Άρειος Πάγος έχει πει ότι δεν υπάρχει κρατική εμπλοκή».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πολιτική διάσταση της υπόθεσης, που αφορά στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του. «Και ένα παιδί νηπιαγωγείου καταλαβαίνει ότι ο κ. Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί τις υποκλοπές ως μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για την τεράστια εσωτερική πολιτική κρίση που έχει. Για αυτό και έσπευσε να βγάλει μια δήλωση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτοί οι 4 άνθρωποι οδηγήθηκαν και κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη, άρα δεν υπάρχει συγκάλυψη. Αυτή η περιβόητη σύνδεση δεν προκύπτει» συμπλήρωσε.

Επισήμανε, μάλιστα, πως έγινε μια συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο προχθές, την οποία «περίμεναν πώς και πώς στο ΠΑΣΟΚ να την κάνουν σημαία, για αυτό και πήγε και ο κ. Ανδρουλάκης».

«Ο προεδρεύων και ο αρμόδιος Επίτροπος είδατε τι είπαν; Αναγνώρισαν και οι δυο ότι η Ελλάδα έχει σημαντική πρόοδο σε ζητήματα κράτους-δικαίου και πως ενώ ήταν προβληματική η κατάσταση θεσμικά, όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει έχουν άρει τα προβληματικά δεδομένα στο νομικό πλαίσιο», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Αναφορικά με το θέμα της διαγραφής του Οδυσσέα Κωνσταντινοπούλου, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως ο πρώην «πράσινος» βουλευτής μίλησε για ένα μείζον εθνικό θέμα σε συνέχεια της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, επομένως δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μικρόψυχα.

Ερωτηθείς εάν τίθεται ζήτημα προσέγγισης του κ. Κωνσταντινόπουλου από τη ΝΔ, ο ίδιος απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως δεν έχει καμία τέτοια πληροφόρηση. «Η ΝΔ αυτήν τη στιγμή έχει μπροστά της έναν χρόνο για να έχει όσο το δυνατόν παραπάνω παραδοτέα ενόψει των εκλογών, οι οποίες κρίνονται όχι στην προεκλογική περίοδο, αλ΄΄α την πρώτη μέρα μετά τις προηγούμενες εκλογές».

«Ο κ. Βάρρας δεν προσκόμισε ένα τόσο σοβαρό έγγραφο κατά την Εξεταστική»
Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω και από το επίμαχο έγγραφο που απέστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας στον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, με τον κ. Μαρινάκη να διευκρινίζει πως το γεγονός ότι ο κ. Βάρρας παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε άλλη αντιπαράθεση που τυχόν έχει.

Κληθείς, ταυτόχρονα, να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε το ότι παρελήφθη από το ΥΠΑΑΤ έγγραφο με πρωτόκολλο, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα ότι έφτασε στο γραφείο του υπουργού. «Επί 5 σχεδόν μήνες γινόταν μια σοβαρή συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Βάρρας και κατά την κατάθεσή του και κατά τη διάρκεια συνολικά της Εξεταστικής ένα τόσο σοβαρό έγγραφο δεν το προσκόμισε».

Για το αν ο λόγος που γίνεται εκ των υστέρων αναφορά στο εν λόγω έγγραφο αφορά ενδεχόμενη πρόθεση να βλάψει ο κ. Βάρρας τον κ. Βορίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Αυτό είναι μια δική σας ερμηνεία την οποία εγώ την ακούω. Δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων. Εγώ ξέρω ότι μέχρι και τώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ποινική εμπλοκή. Ο κ. Βορίδης και ο κ. Αυγενάκης κατηγορούνταν για ποινική εμπλοκή. Μέχρι σήμερα ψάχνω να βρω ποινικό στοιχείο και δεν έχω βρει»

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Uncategorized

Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει ξεκινήσει καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν θα πω εγώ ποιος θα κερδίσει στο γήπεδο του λαϊκισμού

04/06/2026 | 19:31 - Ενημέρωση 05/06/2026 | 01:09
Featured

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Τα έργα είναι πιο ισχυρά από τα μεγάλα λόγια – Στη διακυβέρνηση του, αύξησε ή επέβαλε 30 φόρους»

04/06/2026 | 15:25
Featured

Μαρινάκης: Παράγουμε πολιτική με ουσία και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού

03/06/2026 | 15:08
Featured

Μαρινάκης: Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίστασε να παίξει στα ζάρια έναν ολόκληρο λαό

02/06/2026 | 14:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Παύλος Μαρινάκης: Μικρόψυχη η διαγραφή Κωνσταντινόπουλου - Κανένα θέμα προσέγγισης με τη ΝΔ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Προετοιμάζεται επίσκεψη Τραμπ στην Αθήνα

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Θρίλερ με πληρωμές 686 εκατ. ευρώ – Τα 160 εκατ. των αδιάθετων πόρων, το βαμβάκι και οι αγρότες σε αναμονή

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    703 shares
    Share 281 Tweet 176
  • ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026 και 2ΓΒ/2026: Έρχονται αποτελέσματα και 4.747 μόνιμες προσλήψεις – Δέκα παραδείγματα – ΟΔΗΓΟΣ

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Τραμπ: Θα ήταν υπέροχο αν συναντηθούν ο Ζελένσκι και ο Πούτιν – Πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΑΓΡΟΤΕΣ SOS: Αναδρομικές επιδοτήσεις 2025, ΟΣΔΕ, λιπάσματα και 400 εκατ. ευρώ από ΕΕ – Ποιοι πληρώνονται μέσα στον Ιούνιο

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την επιτήρηση της Ε.Ε. μετά από 16 χρόνια δίνει «σούπερ μπόνους» στον Μητσοτάκη

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch