Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση με αφορμή την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αναφορικά με την τροπολογία για την αλλαγή των ποινών που προβλέπονται για τις περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι απάντησαν στις έντονες επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία προσπάθησε να ευνοηθεί από το αρνητικό κλίμα που προέκυψε, χωρίς ωστόσο να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν πρέπει ή όχι να τιμωρείται η πολυίδιοκτησία και πόσο αυστηρά.

Αναλυτικά οι κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν:

Oι μεν δεν θέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία. Οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του του γυρίζουν την πλάτη. Ας μας πει όμως καθαρά. Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά.

Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Έκφραζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφηνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός».