Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μένουμε σπίτι: Ο πολιτισμός στο διαδίκτυο

Newsroom από Newsroom
04/04/2020 11:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μένουμε σπίτι: «Πώς θα ζήσουμε μαζί;» (How will we live together?) είναι ο τίτλος της 17ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2020 που επρόκειτο να εγκαινιαστεί τον Μάιο και αναβλήθηκε για τέλη Αυγούστου 2020.

Το ερώτημα του επιμελητή της Μπιενάλε, Λιβανέζου αρχιτέκτονα Χασίμ Σάρκις, θέτει ζητήματα πολιτικής, οικονομίας, κοινωνικής αλληλεγγύης, ανεκτικότητας σε μια κοινή συμβίωση στις πόλεις. Ποιος άραγε μπορούσε να προβλέψει ότι οι δημόσιοι χώροι των πόλεων σύντομα θα άδειαζαν.

Η Μπιενάλε Βενετίας δεν είναι βεβαίως το μόνο πολιτιστικό γεγονός στον πλανήτη που αναβλήθηκε.

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε τσουνάμι αναβολών και ακυρώσεων σε πολυαναμενόμενες παραστάσεις, συναυλίες, εγκαίνια εκθέσεων, Φεστιβάλ, πρεμιέρες ταινιών, διέκοψε γυρίσματα ταινιών, επιτυχημένες προβολές, θεατρικές παραστάσεις.

Όμως, παρά την πρωτοφανή κατάσταση οι καλλιτέχνες, στις μέρες αναγκαστικού εγκλεισμού μάς ανταμείβουν με την παρηγοριά της τέχνης.

Ο οδηγός επιβίωσης της καθημερινότητας όσο μένουμε σπίτι, περιλαμβάνει διαλλείματα με αντίδοτο δωρεάν διαδικτυακές δόσεις ψυχαγωγίας, τέχνης, εκπαίδευσης, ανάγνωσης. Για το Σαββατοκύριακο έχουμε να επιλέξουμε από μια πληθώρα αξιόλογων διαδικτυακών προτάσεων, μέσα από αρχειακές παραστάσεις των θεάτρων ή άλλες που διακόπηκαν βίαια από την πανδημία, εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία, λογοτεχνικές αναγνώσεις, ιντερνετικές συναυλίες και χάπενινγκς.

Παρότι η φυσική παρουσία στο θέατρο δεν υποκαθίσταται, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας στη δύσκολη συνθήκη ανοίγει το αρχείο του και δίνει τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό, αλλά και σε φοιτητές θεατρολογίας και σπουδαστές σχολών υποκριτικής τέχνης, να παρακολουθήσουν διαδικτυακά στο www.theatroodoukefallinias.gr , σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, έξι παραστάσεις «σταθμούς» από το διεθνές δραματολόγιο και μία από την ελληνική λογοτεχνία. Ξεκινώντας από σήμερα Σάββατο 4/4 , από τις 11 το πρωί έως τις 11 το πρωί της Κυριακής 5/4, με την εμβληματική παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή «Οι δούλες» του Ζαν Ζενέ. Πρωταγωνιστούν οι σπουδαίες του ελληνικού θεάτρου Ρένη Πιτακή, Μπέτυ Αρβανίτη, Μάγια Λυμπεροπούλου.

Το Εθνικό Θέατρο ξεκίνησε στις 3/4 διαδικτυακές προβολές με παραστάσεις που διακόπηκαν από την πανδημία. Κάθε Παρασκευή παρουσιάζει Μακμπέθ του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Από την Κυριακή 5/4 και κάθε Κυριακή στις 21:00 το Hotel Eternite του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία του ίδιου και «Χίλιες και μία ιστορίες» (για παιδιά από 5 ετών) του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη, κάθε Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι. Μέσα από την ηλεκτρονική του διεύθυνση www.n-t.gr , του υπουργείου Πολιτισμού www.culture.gr και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής www.mindigital.gr.

Το Θέατρο Πορεία, poreiatheatre.com, συμπλήρωσε 11 μέρες ελεύθερων προβολών από το αρχείο του και ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο το Σάββατο 4/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) με την παράσταση «Δάφνης και Χλόη, ταξίδι αναψυχής» βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου και στη μετάφραση του Ρόδη Ρούφου, σε σκηνική σύνθεση και σκηνοθεσία του Cezaris Grauzinis. Θα συνεχίσει με τέσσερις επιπλέον παραστάσεις από το αρχείο του, που παρουσιάζουν ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον: τη «Φρεναπάτη», τα «Παντρολογήματα», τον «Αμερικάνικο Βούβαλο» και το «The Man Who».Για όσους δεν πρόλαβαν θα επαναπροβάλει το «Ευχαριστημένο», τις «Τρεις αδελφές», και τη «Μεγάλη Χίμαρα» στις 15/4.

Το Μέγαρο Μουσικής κάνει σήμερα Σάββατο 4/4 στις 21:30, πρεμιέρα του κύκλου διαδικτυακών αναμεταδόσεων «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο»

Αντλεί από το ανεξάντλητο αρχείο του την όπερα «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ με πρωταγωνίστρια την Μάρλις Πέτερσεν μια σοπράνο διεθνούς ακτινοβολίας που έχει ταυτιστεί με τη μοιραία ηρωίδα του Μπεργκ. Επιπλέον, στο site του Μεγάρου, προσφέρεται σε όλους η δυνατότητα να παρακολουθήσουν on demand μια σειρά από επιλεγμένες εκδηλώσεις του Megaron Plus που αναμεταδίδονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες, διανοητές και λογοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κινηματογράφος, που επίσης χτυπήθηκε σκληρά από τον κορονοϊό, παραμένει και με κλειστές τις αίθουσες, πιστός φίλος. Η συντροφιά του πολύτιμη είτε μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, είτε μέσα από τις πλατφόρμες streaming, είτε από το ψηφιακό αρχείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση myfestival.gr. Για το πρότζεκτ «Χορείες χώρων», από το ομώνυμο βιβλίο του Ζορζ Περέκ, το Φεστιβάλ ανέθεσε σε έντεκα έλληνες Έλληνες σκηνοθέτες και γύρισαν μια ταινία διάρκειας έως 3 λεπτά μέσα στο σπίτι τους καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο, ανέβηκε την Παρασκευή στη διεύθυνση. Το project διευρύνεται με 15 σημαντικούς σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στα σκαριά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει επίσης το πρότζεκτ «Γυρίζουμε Σπίτι» (για παιδιά 6-13 ετών) και «Γράφουμε Σπίτι» (για εφήβους 14-18 ετών), προσκαλώντας τα παιδιά και εφήβους που μένουν σπίτι να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό δημιουργώντας τη δική τους κινηματογραφική αφήγηση και κερδίζοντας υπέροχα κινηματογραφικά δώρα.

Ένα ακόμα σημαντικό δείγμα από τα πολλά που συνεχίζουν να παράγουν οι φορείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλληλέγγυοι στην κοινή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πανδημία και οι συνέπειες της.

Νατ.Δ

Ετικέτες: διαδίκτυοΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙπολιτισμός
Προηγούμενο Άρθρο

Σταϊκούρας: Ρυθμίσεις για τις ανασταλείσες λόγω κορονοϊού οφειλές

Επόμενο Άρθρο

Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα παραλιακά μέτωπα σε Πάτρα και Βόλο

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα παραλιακά μέτωπα σε Πάτρα και Βόλο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    391 shares
    Share 156 Tweet 98
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    305 shares
    Share 122 Tweet 76
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    282 shares
    Share 113 Tweet 71
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    244 shares
    Share 98 Tweet 61
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    318 shares
    Share 127 Tweet 80
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch