Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε τελικά ο Μένιος Φουρθιώτης, την προφυλάκιση του οποίου αποφάσισαν ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας. Ο παρουσιαστής υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό και δεν χρειάστηκε να μπει σε 14ημερη καραντίνα.
Κρατείται στο κελί με άλλα τέσσερα άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται ως «χαμηλής επικινδυνότητας». Σύμφωνα με το OPEN, πρόκειται για Έλληνες κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου που εργάζονται στις φυλακές, ενώ ένας από αυτούς είναι επίορκος αστυνομικός.
Μάλιστα, ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να έχει κάνει αίτηση για να μπει στα μεροκάματα των φυλακών.
Σύμφωνα με σωφρονιστικές πηγές που επικαλείται το MEGA, ο παρουσιαστής φτάνοντας στη φυλακή ζήτησε να παραλάβει τα ρούχα του και κάποια φάρμακα, καθώς και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα.
Επίσης, ζήτησε να έχει ειδική διατροφή, καθώς υποστήριξε ότι έχει προβλήματα υγείας, ενώ είπε στους υπεύθυνους των φυλακών ότι η ψυχολογία του δεν είναι η καλύτερη δυνατή και ίσως χρειαστεί ψυχολογική στήριξη.
Οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου και Λάρισας.
Η αστυνομική φρουρά
Στη ΓΑΔΑ, ο φάκελος «Φουρθιώτης» ανοίγει στις 26 Μαρτίου του 2020, τότε που «απέκτησε» τον πρώτο αστυνομικό φρουρό, και κλείνει προς το παρόν στις 27 Απριλίου με τη σύλληψή του. Είχαν προηγηθεί βόμβες στο σπίτι του στον Διόνυσο, απειλητικά τηλεφωνήματα, εμπρησμοί σε αυτοκίνητα στενών συνεργατών του, «μαφιόζικα» γαζώματα με καλάσνικοφ…
Στις 12 Αυγούστου 2020, άγνωστοι πέταξαν τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από το σπίτι του. Ο Μένιθος Φουρθιώτης συνδέει την επίθεση με την εφημερίδα που ετοιμαζόταν να ανοίξει σε λίγες εβδομάδες. Έτσι, το συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. του δίνει έναν ακόμη αστυνομικό.
Λίγο αργότερα, εκδότης πια καθημερινής εφημερίδας, ξεκινά ένα μπαράζ αιτήσεων, απαιτώντας ακόμα πιο πολλούς αστυνομικούς, θωρακισμένα οχήματα και μηχανές, 24ωρη φύλαξη του σπιτιού και του γραφείου του. Σε μία από τις τελευταίες αναφορές, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανασύρει από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ακόμη και τη «17 Νοέμβρη» (!), λέγοντας ότι απειλεί τον ίδιο και την οικογένειά του.
Στις 2 Ιανουαρίου του 2021 ξεκινά νέος γύρος αιτήσεων, αυτή τη φορά για τηλεφωνικές απειλές που δέχεται κατά τη διάρκεια της νυκτερινής εκπομπής του, ενώ στις 10 Ιανουαρίου έκαψαν το αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της εκπομπής του στο πάρκινγκ του τηλεοπτικό σταθμού του.
Τελικά, τον περασμένο Μάρτιο, η Αστυνομία αποφασίζει να του διαθέσει συνολικά 4 αστυνομικούς, ένα συνοδευτικό όχημα και 24ωρη φύλαξη του σπιτιού του από περιπολικό. Στις 31 Μαρτίου, όμως, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξηλώνεται όλη η φρουρά του Φουρθιώτη και ανατίθεται σε ειδική υπηρεσία να ψάξει τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωσή του.
Τα SMS και το DNA που τον έστειλαν στον Κορυδαλλό
Το βράδυ της 16ης Απριλίου, ένας άγνωστος με μαύρα ρούχα και κουκούλα πλησιάζει το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, σηκώνει ένα καλάσνικοφ και πυροβολεί 9 φορές κατά του αστυνομικού φυλακίου που διαθέτει η έπαυλη του παρουσιαστή.
Ο ίδιος ήταν σπίτι του εκείνη τη στιγμή. Με τρεμάμενη φωνή, κάλεσε το 100 λέγοντας: «Eλάτε γρήγορα, με σκοτώνουν!».
Εκεί, όμως αρχίζουν οι υποψίες της Αστυνομίας. Πριν την επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη, είχε προηγηθεί ένα συμβάν αρκετά κοντά, στην οδό Θησέως της Νέας Ερυθραίας. Τότε, δύο περιέργοι τύπου σε μηχανή είχαν αρνηθεί να σταματήσουν σε έλεγχο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και είχαν ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών.
Ωστόσο, ο συνοδηγός έκανε ένα μοιραίο λάθος: του έπεσε το σακίδιο που περιείχε μέσα το όπλο του. Συγκρίνοντας τους κάλυκες από τις σφαίρες, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν το όπλο με το οποίο χτυπήθηκε ο παρουσιαστής και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Και όχι μόνο αυτό: στον σάκο βρίσκονται αποτυπώματα και DNA. Ανήκουν σε δύο σεσημασμένους ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι όμως έχουν και ένα κοινό χαρακτηριστικό που τους φέρνει όλο και πιο κοντά με τον Φουρθιώτη. Εχουν δουλέψει σε εταιρείες σεκιούριτι και ο ένας εκ των δύο στο κανάλι όπου εργάζεται ο παρουσιαστής και την προσωπική ασφάλεια μεγαλοστελέχους.